Bolu Belediyesi, yolcuların otobüs beklerken yazın sıcak, kışın da soğuktan etkilenmemesi için klimalı durak uygulaması başlattı.

Halkın yoğun kullandığı iki noktada hizmete giren klimalı duraklarda yol durumu, nöbetçi eczane ve borsa bilgilendirmesi de yapılacak.
Bolu Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü Trafik ve Ulaşım Birimi’nce hayata geçirilen ‘akıllı durak’ uygulamasına Aktaş Mahallesi Süreyya Sokak’ta bulunan merkez durak ile Cumhuriyet Caddesi üzerindeki durakta başlandı. Halkın yoğun kullandığı bu iki noktadaki eski duraklar, 'akıllı durak' adı verilen klimalı duraklarla değiştirildi.

Türkiye’nin en soğuk illeri arasında yer alan, yazın da bunaltıcı sıcakların yaşandığı kentte otobüs bekleyen yolcuların mevsim koşullarından etkilenmemesi için duraklara klima konuldu. 24 saat kamera ile izlenen durakların içinde şehir içi yol durumu, nöbetçi eczaneler, borsa bilgileri ve belediye duyurularının yapılacağı elektronik bilgilendirme ekranları ile otobüs beklerken sıkılanlar için çeşitli dergi ve kitapların yer alacağı kitaplıklar da yer aldı.

Gelen talep ve tespitlere göre ilerleyen günlerde akıllı durak sayısının attırılacağı belirtildi.


www.ulusalses.com