Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Acemler'de Bursa Emniyet Müdürlüğüne 18 dönüm arazi tahsis edildi. Buraya yapılacak olan tesiste Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Asayiş Ekipler Amirliği hizmet verecek.

Ekipler özellikle Acemler'de meydana gelen trafiğe buradan anında müdahale edecek. Geçen sene trafik kazasında şehit olan yunus polisi Hayrettin Yılmaz'ın da ismi burada yaşatılacak.




Tesiste ayrıca mesleğe yeni başlayan yunus polislerine eğitim verilecek ve çocuklar için Trafik Akademisi kurulacak. Asayiş Ekipler Amirliği de tesise taşınarak, olaylara şehrin merkezinden müdahale etme fırsatı yakalayacak.

Devir töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Emniyet teşkilatı şehrin güvenliği ile alakalı canla başla çalışmakta. Bizler geceleri evimizde dinlenirken, bayramımızı seyranımızı yaparken, onlar farklı noktalarda, meydanlarda görev yapıyorlar. 18 dönümlük bu alanda asayiş ve tüm motorlu ekiplerin konuşlandırılması için bir karar aldık.

Milli Emlak nezdinde de gerekli yazışmalar ve çalışmalar yapıldı. Ayrıca emniyet müdürümüz ve teşkilatı tarafından belirlenecek alanda 23 Ekim 2018 tarihinde henüz gencecik yaşında görevi başında şehit olan yunus polis Hayrettin Yılmaz'ın ismi yaşatılacak"
dedi.

En büyük sorunlarının Trafik Şube Müdürlüğü'nün doğru yerde olmaması olduğunu ifade eden Bursa Emniyet Müdürü Osman Ak da "Bu konuda bir kısım çalışmalar yaptık. Belediyemiz ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile aldığımız destekler sonucu bu alanda konuşlanmamız konusunda bir uygun görüş belirledik. Bunun yanı sıra şehrimizde genel asayişin sağlanmasında, asayiş ekiplerimizin ve yunus timlerimizin daha etkin hizmet vermesi için onların da burada konuşlanması gerekiyordu" diye konuştu.

Bursa Valisi Yakup Canbolat da Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın kararın alınmasında çok katkısı olduğundan belirterek, "Asayiş ve güvenlik hizmetlerinin yönetilebilmesi için personelimizin daha iyi imkanlarda hizmet sunacak kapasiteye ulaşması önemli" dedi. 


ULUSALSES.COM