Bursa’da bir araya gelen çeşitli illerden emektar polisler, yaptıkları basın açıklamasında özlük  ve sosyal haklarının iyileştirilmesi ve kendilerine Ak Parti hükümeti tarafından 24 Haziran seçimleri öncesi vaat edilen 3600 ek göstergenin bir an önce verilmesini istediler.



Türkiye’nin birçok kentinden Bursa’ya gelen emektar polisler, özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesi  ve 3600 ek gösterge yasasının biran önce çıkması için dün (3 Mart Pazar günü) basın açıklaması düzenledi.




Ulu Cami yanındaki Orhangazi Parkı’nda toplanan grup, bayrak ve pankartlarla Heykel’e doğru yürüdü. Emekli polisler Heykel önünde yaptıkları basın açıklamasında, özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesini istediler.




Emektar Polis Oral Ararat tarafından okunan basın açıklamasında, “3600 ek gösterge sözünün bugüne kadar yerine getirilmemiş olması bizleri derinden yaralıyor ve üzüyor.

Polisler aktif görevdeyken maaşının önemli bir kısmı emniyet hizmetleri tazminatı ve aile yardımından oluşuyordu.

Ömrünün neredeyse tamamına yakını şanlı bayrağımız gölgesinde vatanımızın ve milletimizin birliği ve beraberliği için her tür acıyı yaşayan, şehit ve gaziler vererek bu uğurda gözünü kırpmadan ölüme giden ve meslek hayatını emeklilikte taçlandıran bu isimsiz kahramanların bu tazminatları emekli olduğu zaman komple kesiliyor.

Bu kesintinin ardından maaşı yaklaşık yüzde 60 bir kayba uğruyor. Polis emeklileri halen 650, 800, 1100, 2200 ve 3000 ek göstergeye göre maaş alıyorlar.

Kesilen aile yardımı emekli olunca da ödenmelidir. Ve emniyet hizmetleri tazminatı emekli polislere de yansıtılmalıdır”
denildi.




Açıklamanın ardından şehitlerin anısına lokma dağıtıldı. 


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN