Çanakkale'de kazanılan büyük zaferin 107.yılı kutlamaları yaklaşırken,Gelibolu'ya bağlı Bolayır'da,her gün artan kaçak yapılaşma, Cimer'e kadar şikayet konusu oldu.

Kuzey Irak'tan acı haber: 5 asker şehit, 8 yaralı Kuzey Irak'tan acı haber: 5 asker şehit, 8 yaralı

SİT ALANLARI RANTA KURBAN  EDİLİYOR!

Gelibolu'da onbinlerce Mehmetçiğin şehit olduğu Bolayır'ın, ranta kurban edildiği ifade ediliyor. Çanakkale kara savaşların da, en kanlı çarpışmaların yaşandığı yer olarak tarihe geçen  Bolayır'da,tapular da Güven Bayırı olarak geçen,Fevzi Çakmak Mahallesi'n de bulunan SİT alanların da, onlarca kaçak yapılaşma olduğu ortaya çıktı.Kaçak yapılan ve bir kaç hafta da dikilen binaların olduğu arazilerin, şehit kanları ile sulandığı ve değil bina dikilmeyi,tarıma dahi kapalı olması gerektiği ifade edildi.

ŞEHİTLERİN KEMİKLERİNİ SIZLATAN KAÇAK YAPILAŞMA MANZARASI!

SüperHaber'den Mevlüt Yüksel'in yaptığı araştırma da, Bolayır'da ki SİT alanı ilan edilen arazilerin,Türkiye tarihi için büyük önem taşıdığı vurgulandı. Kaçak yapılaşmanın ranta kurban edildiği araziler de,dünyaya  örnek olan destanların yazıldığı  da anlaşıldı. Kaçak villaların yapıldığı imarsız  araziler de Çanakkale Zaferi öncesin de Binbaşı Fethi Bey'in komutasında ki 27.Piyade Tümeni'nin savaştığı yerler olduğu bildirildi. Yine tarihi  tabyaların da bulunduğu araziler de, henüz ortaya çıkarılmayan  şehitlerin mezarlarının bulunduğu kaydedildi.

ARSA SAHİPLERİ,MUHTAR VE EMLAKÇILAR ORTAK MI ÇALIŞIYOR?
Tapu kayıtların da imara kapalı 
olduğu belli olan arsaların, başta sahipleri ile muhtar olmak üzere,emlakçılarla yüksek paralar karşılığı ranta kurban edildiği iddia ediliyor.Alınan bilgilere göre,kaçak yapılaşmaların özellikle son aylar da hızla arttığı belirtilirken,imara kapalı arazilerin,15 Haziran 1998 tarihin alınan kararla, "İdari kurul kararı ile arsa vasfını yitirmiştir." yazısı olmasına rağmen, her geçen gün usulsüz olarak satıldığı öne sürülüyor.

15 BİN LİRALIK 100 METRE KARELİK TARLA VASIFLI YERLER 200 BİN TL OLDU!

İmara kapalı tarla vasıflı yerlerin, kaçak yapılaşma ile beraber fiyatlarının 10 katına kadar çıktığı söylendi. Adının açıklanmasını istemeyen Bolayır'lı bir esnaf, yaptığı açıklama da, "Buralar da 100 metrekarelik tarla vasıflı araziler,ancak 15 bin TL'ye müşteri bulabiliyordu.Şimdi ise 100 metrekaresi, 200 bin TL'ye satılıyor.Bunun nedeni,Çanakkale Köprüsü'nün yapılması ve diğer illerden gelenlerin çok olmasıdır.Buarada  bunu fırsat bilen ve arazi sahipleri ile ortak hareket eden uyanık emlakçılar,alıcıları tapu  dairesine getirmeden, imarlıymış gibi de göstererek satılıyorlar. Emlakçılar, arazi alacak kişileri tapu dairesine getirmeden,vekalet alarak satış yapıyorlar.Bunun nedeni,tapu dairesinde ki görevliler alıcılara,"SİT arazisi satın alıyorsunuz. Bunu biliyorsunuz değil mi?"diye soruyorlar.Yasa dışı ve kaçak bu işlemelerinin ortaya çıkmasını istemiyorlar.


KAÇAK BİNALAR 2-3 
MİLYON TL'YE SATILIYOR!


Buralar da özellikle seçim öncesi çok sayı da kaçak tripleks villalar yapıldı.Burada oluşan rant çetesi,bu villaları örnek,arazileri ise imara açılmış gibi göstererek,hızla kaçak yapılar yapmaya devam ediyorlar.SİT alanlarına kaçak binaları 
yapanlar,daha sonra  bu binaları 2-3 milyon TL'ye kadar fiyatla elden çıkarıyorlar.Bu duruma müdahale edilmez ise,kaçak yapılan ve yüksek fiyatla satılan imarsız yerlerin yıkım kararı gelince,çok mağdurlar ve olaylar çıkabilir."şeklinde konuştu.

TARİHİ YARIMADA GELİBOLU'DA Kİ KAÇAK YAPILAŞMA ŞİKAYETLERİ!

Gelibolu Tarihi Yarımada'da ortaya çıkan skandal kaçak yapılaşma üzerine,CİMER'e şikayetler yağdı.

-Çanakkale il özel idaresi yıllardır Gelibolu bolayır camii Kebir mh askeriye Çeşme evleri şok kaçak ve düzensiz yapılaşmaya dur demediği gibi bölgenin katlini vatandaş gibi sadece izliyor. Kaçak ve düzensiz yapılaşmaya hangi kurum mani olacak? Çanakkale il özel idaresi nerede?


-SAYIN YETKİLİ

BENİM ÇANAKKALE GELİBOLU BOLAYIRDA ARSALARIM BULUNMAKTADIR. BEN BURAYA EV YAPMAK İSTEDİĞİMDE BURADA İMAR YASAĞI OLDUĞUNU VE EV YAPAMAYACAĞIMI SÖYLEDİLER.
ARAZİ SATMAK İSTEDİĞİMDEDE TAPUDA BU BÖLGEYE İNŞAAT YAPAMAYACAĞIMIZ BİLGİSİNİ TEKRAR ETTİLER.
ÖZEL İDAREYİ ARADIĞIMDA DA ÖZEL İDARENİN CEVABI BU BÖLGEDE İMAR YOKTUR DENİLDİ.
FAKAT GELİBOLUYA HER GİTTİĞİMDE BURALARA BİNALARIN YAPILDIĞINI GÖRMEKTEYİM. ÖRNEĞİN GEÇEN HAFTA TEMELLERİ ATILAN BİNALARIN ÇOK HIZLI BİR ŞEKİLDE BİTTİĞİNİ GÖRDÜM. BU BÖLGEDE BU BİNALAR YAPILARAK ÇOK YÜKSEK FİYATLARDA SATILMAKTADIR.
KÖYDE KONUŞULAN BAZI YETKİLİ KİŞİLERİN BU YAPIMLARA GÖZ YUMDUKLARI HUSUSUNDADIR.
BEN SİZLERE KAÇAK OLARAK YAPILAN BU BİNALARIN YERLERİNİ BİLDİRİYORUM . BUNLAR; GELİBOLU BOLAYIR GÜVENBAYIRI 9794-9795 PARSELLERDE TOPLAM 6 ADET BİNA. EĞER BU BİNALAR KAÇAK YAPIM İSE GEREKLİ İŞLEMLERİN YAPILMASINI, ŞAYET İZİN Lİ OLUYORSA İZNİN NASIL ALINDIĞININ TARAFIMA BİLDİRİLMESİNİ ARZ EDERİM.
SAYGILARIMLA.


-ilgili Makama.
Canakkale ili Gelibolu ilcesi Bolayir Köyü 10787 Parsel 5-6-7 Bağimsiz bölümlerin sahibiyiz. Mevcut arsalarımiz için yillardir imar durumunda değisiklik olmasi olmasini ve sirketimiz adina 3 adet ev insaat etmek icin beklemekteyiz.Yaptiğimiz araştirmalar neticesinde bölgenin koruma alanl olduğu ve kesinlikle inşaat yapılmayacaği bilgisini aldik. Kanun ve kaidelere uyan vatandaslar
olmamiz sebebiyle beklemeye karar verdik.
Lakin arsalanmiza yakin bölgelerde (Çanakkale ili Gelibolu Mevki Bolayir Köyü Güven Bayin Mevkii ..........Nolu Parsellerde) izinsiz ve kacak yapilar yapildiği ve yenilerinin de yapilmaya devam ettiğini tespit ettik. Secimler öncesinde izinsiz bu yapilanin yapilmasi ile ilgili birimlerin haberi olmadan insaa edildiği düsüncesindeyiz. Eğer izin var ise sahsa özel olmamasi gerektiğini biz ve bizim gibi arsasi olan vatandaslara da gerekli izinlerin verilmesi düşüncesindeyiz.
Gerekli incelemelerin yapilmasini kanunsuz bir durum söz konusu ise yapilan insaatlar hakkinda islem yapilmasini, izinleri varsa tarafimiza da izin verilmesi ve konunun iç isleri Bakanliği, Tapu Kadastro Müdürlüğü ve Canakkale Özel idare tarafindan incelenmesini hususunda gereğini önemlearz ederiz.
Saygilanmizla.