CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, olağanüstü hal koşullarında hukukun askıya alındığını öne sürerek, "100 binin üzerinde vatandaşımız hiç yargılama olmadan sadece kanun hükmünde kararnamelerle aileleriyle birlikte yaftalanarak, fişlenerek işsiz, ekmeksiz ve aşsız bırakıldı." dedi.

Simav ilçesini ziyaret ederek gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtlayan CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, CHP'liler olarak şu anda yürürlükte olan anayasayı savunduklarını ifade etti.

Şahbaz, "Ülkemiz cebren getirilmek istenen bir anayasa değişikliği ile karşı karşıyadır. Şu anda olağanüstü hal koşullarında hukuk askıya alınmıştır. Getirilmek istenen anayasa değişikliği, savcı ve hakimlerin baskı altında tutulup, terörist olarak yaftalandığı bir anayasa değişikliğidir. Bu aynı zamanda sivil bir darbe anayasasıdır. 15 Temmuz'da FETÖ bir darbe girişiminde bulundu. Ama 15 Temmuz'dan sonra baktığınızda AKP eliyle olağanüstü hal ilan edilerek kanun hükmünde kararnamelerle devletin kurumları ortadan kaldırıldı. 100 binin üzerinde vatandaşımız hiç yargılama olmadan sadece kanun hükmünde kararnamelerle aileleriyle birlikte yaftalanarak, fişlenerek işsiz, ekmeksiz ve aşsız bırakıldı. Büyük bir baskı altında milletvekilleri tutuklandı, şu anda parlamentoda olan milletvekillerine de tutuklama baskısı altında bu anayasa paketi meclisten geçirildi" dedi.

Yeni anayasa ile meclisin bütün yetkilerinin elinden alınacağını öne süren Şahbaz, "Sadece başkanın atadığı sadece başkana ait bir yürütme oluşturuyorsunuz. Meclisin gensoru ve güven oylaması gibi bütün denetleme yetkilerini ortadan kaldırıyorsunuz. Buna da 'bu ülkeyi ileriye götürecek bir anayasa değişikliğidir' diyorsunuz. Biz buna karşı duruyoruz. Biz şu anda Türkiye Cumhuriyeti'nin yasal olan anayasasını savunuyoruz.." diye konuştu.

Kütahya'da gün geçtikçe halkın bilinçlendiğini ve çoğunluğun 'hayır' oyu vereceğini savunan Şahbaz, "Biz halkın içerisindeyiz. Vatandaşlarımız baskı altında olduklarını söylüyorlar. İktidar yanlılarına evet oyu vereceklerini ancak tüm baskılara rağmen sandıkta hayır oyu kullanacaklarını söylüyorlar. Bu yüzden 16 Nisan'daki referandumda Kütahya'dan hayır oyu çıkacaktır. Biz buna inanıyoruz.." dedi.


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN