CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Tekirdağ Çorlu’da meydana gelen tren kazasının yanıtlanmaya muhtaç bir çok soru olduğunu belirterek, " Tren faciasının hesabı sorulacak..! " dedi

Akın, “Aşırı yağış bahane. Bir çok soru yanıtlanmayı bekliyor. TCDD özelleştirme kıskacında. Taşeron firma ellerine bırakılan demiryolu bakım ve onarım işleri insanlarımızın canına maloluyor” dedi.

CHP’li Ahmet Akın, AKP iktidarının ulaşım politikalarındaki yanlışlıkların ihmallerle bir araya gelerek insanların canına malolduğunu ifade etti.



TREN FACİASININ HESABI MUTLAKA SORULACAK 


“Bu facianın hesabı sorulacak” diyen Ahmet Akın şöyle devam etti:

“24 insanımız öldü. Çok sayıda insanımız yaralandı. Cumhuriyet’in ilk on yılında Demir ağlarla ördüğümüz yurdun dört bir yanındaki demiryollarımız, taşeron firmaların eline bırakıldı, özelleştirme kıskacına alındı. Demiryolu altyapısı ciddi bir iştir ve ciddi politikalarla yönetilmelidir. Yanlış politikaların başında insanı sistemden çıkartmak geliyor. Yani, demiryolu ağından insanı çıkarıp yerine teknolojiyi koyamazsanız büyük sorunlar yaşarsınız. TCDD’nin ‘yol bekçisi’ ünvanlı personeli özelleştirmelerden nasibini aldı. Ya işten çıkarıldılar ya da başka işlerde çalıştırılıyorlar. Yaya olarak yol kontrol işi olmayınca, yerine de teknolojiyi koymayınca facialar yaşamamız maalesef kaçınılmaz oluyor.”

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Bandırma-Balıkesir-İzmir demiryolu hattı ile Kütahya-Balıkesir, Eskişehir- Balıkesir hatlarının yakın tarihlerde bakım onarımının yapıldığını hatırlatarak, bu güzergahlarda demiryolu trafik güvenliği ile ilgili kapsamlı bir çalışma başlatılması için bakanlıkla iletişime geçeceklerini sözlerine ekledi. 


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER :HALİS KAHRAMAN