CHP Kütahya Tavşanlı ilçe başkanı Fisun Aktakka Yıldız, Ramazan Ayı dolayısı ile yayınladığı mesajda, ülke olarak zor günleri aşabilmek için, milli birlik ve beraberlik ülküsü etrafından birleşerek, Cumhuriyete, milli ve manevi değerlere sonuna kadar sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Başkan Yıldız, Ramazan Ayı’nın, Türkiye’de ve dünyada barışın yeniden hâkim kılınması için fırsat olarak nitelendirdi ve mesajında şu görüşleri dile getirdi : 

"Bir ibadet mevsimi olmanın yanında, kültür ve medeniyetin izlerini taşıyan, gönüllerimizi coşturan, ufkumuzu açan, sabır, kanaat, merhamet, cömertlik ve iyilik zamanı olan 11 Ayın Sultanı Ramazan’a yeniden kavuşmuş bulunmaktayız.

Bu kutsal ayda, sevgi, barış, kardeşlik, dostluk, hoşgörü ve saygı gibi güzel duyguların da en üst seviyede yaşanmasını temenni ediyorum.. "
dedi

Nefislerin maddi ve manevi olarak terbiye edileceği Ramazan ayının, tüm dünyada yaşanan bütün olumsuzlukların, kötülüklerin yok edilmesine vesile olmasını da dileyen Başkan Yıldız , mesajında şu görüşlere yer verdi :

"Manevi huzur ikliminin hâkim olduğu, İlahi rahmet ve bereket ayı olan on bir ayın sultanı Ramazan Ayı’nda dualarımız, başta İslam coğrafyası olmak üzere, bütün dünyaya barış, huzur ve kardeşliğin hâkim olması içindir.

Ramazan ayı, tutulan oruçlar sadece bir nefis terbiyesi değildir, aynı zamanda ülkemizde, bölgemizde ve dünyada barışın hâkim kılınması için insanlığa sunulmuş bir fırsattır.

Bu gün dünyada en fazla ihtiyaç duyulan sevgi, şevkat ve merhamettir. Bizler, Hazreti Muhammed’inde söylediği gibi, birbirimizi sevmedikçe, iman etmiş olamayacağımızı bilenlerdeniz.

Bu mübarek ayda, yaşanan savaşla terör olayları nedeniyle, gözyaşının hâkim olduğu İslam coğrafyasında dökülen kardeşkanının bir an önce durmasını diliyorum.

Bolluk, bereket ve sabrın sembolü olan Ramazan Ayı’nda, vakit artık kişisel hırs ve hesapları bir kenara bırakarak, zalimlerin karşısında, mazlumların yanında yer alma vaktidir. Zor bir dönemden geçtiğimiz bu süreçte, Ramazan Ayı’ndan aldığımız manevi güçle, ülke olarak, milli birlik ve beraberliğimizin etrafından kenetlenerek, bağımsızlığımızın garantisi olan Cumhuriyetimize, milli ve manevi değerlerimize sonuna kadar sahip çıkmalıyız.

Barış ve kardeşlik duygularımızı güçlendirdiğimiz bu ayda dileğimiz; ülkemizin içte ve dışta barış ve huzur içinde olduğu, insanlarımızın özgür, mutlu ve kardeşçe bir arada yaşayacağı bir Türkiye olmasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle ; Başta Tavşanlı hemşerilerim olmak üzere, Yüce Türk milletine, halkımıza, İslam âlemine ve tüm insanlığa sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini, Yeryüzünün neresinde varsa kan ve gözyaşının son bulması için Allaha yalvaralım, kardeşliğimizin kıymetini bilelim..

Dünyadaki açlık ve sefaletin, savaşların son bulmasına vesile olması dileklerimle huzur ve bereket dolu bir ramazan ayı geçirmeniz Ümidi ve duasıyla Allaha emanet olun..RAMAZANINIZ MÜBAREK OLSUN.." 


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN