Kütahya’da, kentin tanıtımına katkı sağlamak adına, tamamı el yapımı olan ve ücretsiz olarak hizmet vermeye başlayan Laleli camii ile tarihi hisar kalesi arasında sefer yapan lastik tekerlikli nostalji trenini duraklarda bekleyen vatandaşlar, tren makinisti ile personelinin bugün cuma namazına katılımı nedeniyle, tren seferleri yapılmayınca mağdur oldu.

Kütahya Belediyesi'nin bu ilgisizliği ile duyarsızlığına duraklarda dakikalarca bekleyerek tren yolunu gözleyen yolcular tepki gösterdi.Trene binemeyince, elleri boş olarak evlerinin yolunu tuttular. 

Kütahya Belediyesi'ne ait resmi internet sitesinde nostalji tren saatlerinin vatandaşlara duyurulmaması nedeniyle,belediyeyi bugün telefonla arayan vatandaşlara belediye görevlisi tren seferlerinin saatini sabah saat 10.00 ile öğleden sonra saat 13.30 olacağını ve kalkış yerinin Lale camii önünden olacağını bildirdi.  



Laleli camii ile Valilik hizmet binası önünde dakikalarca Nostalji treninin yolu gözleyen yolcular, belediyeyi telefonla arayarak,trenin neden gelmediğini sordu.

Vatandaşların telefonuna Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü görevlisi de," Nostalji tren seferlerimiz cuma günü olması nedeniyle, tren makinisti ile personelinin bugün cuma namazına katıldığından dolayı, nostalji tren seferleri yapılamayacak.Cuma günü hariç haftanın diğer günleri düzenli olarak yapılacak.Vatandaşların telefonuna cevap veren Belediye görevlisinin cuma günleri tren seferlerinin yapılmadığından haberdar olmaması nedeniyle, bu aksaklık yaşanmıştır.Özür dileriz. " şeklinde cevap verdiği iddia edildi.

AK partili Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, nostalji treninin geçen hafta Zafer Meydanındaki törende yapmış olduğu konuşmada, Kentte yaklaşık 30 aydır görev yaptığını ve süreç içerisinde Kütahya’nın gelişimi için gayret gösterdiklerini dile getirerek,şunları söylemişti :

“Bizler Kütahya Belediyesi olarak Kütahya’mızın değişimine imza atmaya gayret ediyoruz.

Yer altı otoparkı, altgeçitler, Azerbaycan parkımızın çevre düzenlemesi gibi çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bunun yanında Kütahya’mızın tarihi zenginlikleri ve kültürel zenginliklerimizi de tanıtmaya çalışıyoruz.

Bu kapsamda yaklaşık 8 ay önce hazırladığımız nostalji trenini hizmete sunuyoruz.

Tamamı el yapımı olarak Eskişehir’de yaptırdığımız bu trenimiz ilimizde gün içerisinde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünden Zafer meydanına, Asım Gündüz Caddesinden tarihi Hisar kalemize kadar gerek halkımızı gerekse il dışından gelen misafirlerimizi ücretsiz olarak götürecek. Böylece hem nostalji olarak trene bineceğiz hem de kentimizin tarihini yerinde görme fırsatını yakalamış olacağız.”


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER