Emekli mülkiye müfettişi Mahmut Esen. " Cumhurbaşkanı adaylarının kamu görevlilerine 3600 EK GÖSTERGE vaadi partileri SARSIYOR..! " dedi

Esen, "Öğretmen ve polis memurlarına 3600 ek gösterge verilmesi halinde, çalışanların aylıklarında 46 TL, emeklilerin aylıklarında ise 513.89 TL artış olacaktır.." dedi





"3600 EK GÖSTERGE" PARTİLERİ SARSIYOR..

Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce ve Meral Akşener’in seçim kampanyalarında başlattığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kapsamını genişlettiği, emeklilerle birlikte 5 milyon kamu görevlisi ve ailelerini ilgilendiren, halen 1. derece kadroda bulunan Genel Müdür Yardımcısı /Daire Başkanı/Mühendis/Doktor/Denetim elemanı vb kamu görevlilerine verilmekte olan 3600 ek göstergenin ; öğretmen/polis/hemşire/din hizmetleri görevlileri ve bazı yöneticilere de verilmesi vaatlerine ilişkin emekli mülkiye müfettişi Mahmut Esen’e, “Değerlendirme ve çözüm önerileriniz nedir ? ” diye sorduk.

Emekli Mülkiye Müfettişi Esen, kamu görevlilerine vaad edilen 3600 EK GÖSTERGE hakkında şunları söyledi:

“Kamu personelinin mali haklarının iyileştirilmesine yönelik vaat ve çalışmaların, personelin tümünü kapsayacak şekilde hizmetin özelliği nedeniyle konulmuş genel dengeleri de gözeterek yapılmasında yarar vardır.

Bu amaçla iki ayrı yol/yöntem izlemenin olanaklı olduğu düşünülmektedir.

1- Emekli aylık bağlama oranlarında 60 puanlık bir artış yapmak suretiyle, göreceli olarak diğer emeklilerin gerisinde kalmış olan tüm kamu personeli emeklilerinin aylıklarında, aynı miktar/seyyanen 482.61 TL artış yapılabilmesi olanaklıdır.

(Öğretmen ve polis memurlarına 3600 ek gösterge verilmesi halinde, çalışanların aylıklarında 46 TL, emeklilerin aylıklarında ise 513.89 TL artış olacaktır.)

2- Kamu personelinin mevcut ek göstergeleri yasalara ekli cetvellerde belirtilmiş bir üst basamak rakamlarına göre yükseltilebilir.

Bu suretle birinci derece kadrolarda bulunanlar için tespit edilmiş en yüksek ek gösterge rakamları olan 2200 yerine 3000, 3000 yerine 3600, 3600 yerine 4800 ve diğer rakamlar kabul edilebilir.”

İlgilisi, bilgilisi bunun ne demek olduğunu biliyor ama haksızlık yapılmasını istemiyor. "



Öte yandan, AK Parti lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın,26 Mayıs akşamı İstanbul'da polislere verdiği iftar yemeğinde," Yeni dönemde yüksek öğrenim mezunu polislerimizin emeklilik göstergelerini 3 bin 600'e çıkarıyoruz. " vaadin de bulunmasının ardından Ortaokul ve lise mezunu emekli polisler de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterge istiyor..

ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER**HALİS KAHRAMAN