İYİ Parti'nin seçime girme tartışmalarına son vermek ve Demokrasi isteyen CHP'de, 15 vekil partisinden istifa ederek İYİ Parti'ye katıldıklarını açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP’li 15 milletvekilinin istifa edip İYİ Parti’ye katıldığını belirterek, "15 milletvekilimiz bugün CHP’den istifa edip İYİ Parti’ye karatıldılar. Demokrasinin kazanması için yargının bu siyasi tasarrufunun ortadan kaldırılması için siyasi değil ama demokratik bir tasarruf ile CHP’ye mensup 15 sayın milletvekili bugün partimizden istifa ettiler İYİ Parti’ye katıldılar" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, düzenlediği basın toplantısında, "15 milletvekilimiz bugün CHP’den istifa edip İYİ Parti’ye katıldılar. YSK’nın bir demokrasi ayıbına zorlanması, bir demokrasi ayıbına imza atmaması ve atamasına da fırsat ve imkan sağlamak istiyoruz.

Türkiye’de bir rahatlamaya ve herksin bütün kamu vicdanının şimdi oldu, seçime katılan herkes seçime girebiliyor görüş ve algısının toplumda oluşmasını işitiyoruz. Demokrasi herkes için. Demokrasinin kazanması için yargının bu siyasi tasarrufunun ortadan kaldırılması için siyasi değil ama demokratik bir tasarruf ile CHP’ye mensup 15 sayın milletvekili bugün partimizden istifa ettiler İYİ Parti’ye katıldılar.."
diye konuştu.


CHP'den İYİ Parti'ye geçen 15 vekilin isimler şu şekilde: 

1-Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal

2-Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer

3-Ankara Milletvekili Nihat Yeşil 

4-Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız 

5-Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın

6-Burdur Milletvekili Mehmet Göker

7-Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu 

8-Bursa Milletvekili Erkan Aydın 

9-Çorum Milletvekili Tufan Köse 

10-Edirne Milletvekili Okan Kaytancıoğlu

11- İzmir Milletvekili Tacettin Bayır

12-Kayseri Milletvekili Çetin Arık 

13-Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet

14-Niğde Milletvekili Ömer Fethi Güler 

15- Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş.