Polis Koleji Mezunlar Derneği Başkanı 1'inci Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Özgen, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'a yazı yazarak, geçtiğimiz günlerde çakarlı aracı durdurarak, aracı uzun süre bekleterek İstanbul Milli Eğitim Müdürü’ne kötü muamelede bulunduğu ve personel yoklamasında eksik çıkan memurları amirlerine bildirmediği gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan başpolis memurunun göreve iadesini istedi..



Başkan Mustafa Özgen'in sosyal medyada yer alan " POLİS EMEKLİLERİ HAK ARAMA VE HABER PORTALI "isimli grupta 21 Mart akşamı saat 22.15'de yaptığı paylaşımda, şu ifadeler yer aldı : 

"İstanbul İl Emniyet Müdürü Sn.Mustafa Çalışkan'a yazarak Başpolis Memuru N.Ç.'nin alınacak yeni bir onayla göreve iadesini ve makama davet edilerek maruz kaldığı muameleden dolayı gönlünün alınmasını rica ettik..

Yazımızın alındığı teyid edildi..

İlk öncelik göreve dönmesi ve itibarının iade edilmesidir. Diğer işlemler zaren yürüyor.. 

Açığa alma onayını Vali veriyor.. Kaldırmazsa haftaya İdare Mahkemesinde yürütme durdurma istemli iptal davası açılacak..

Suç duyurusu yapılalı 1 hafta oldu ve metni yayınlandı.."


28 Şubat günü polis memuru N.Ç., İstanbul Avrasya Tüneli girişinde içinde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci’nin bulunduğu çakarlı aracı durdurarak aracı uzun süre bekleterek İstanbul Milli Eğitim Müdürü’ne kötü muamelede bulunduğu ve personel yoklamasında eksik çıkan memurları amirlerine bildirmediği gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldığını yazılı basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurmuştu.

Öte yandan, Açığa alınan polis memuru N.Ç’nin avukatı Bilal Sadık Yurtçu ise yaptığı açıklamada şunları söylemişti; “Müvekkilim iddia edildiği gibi Milli Eğitim Müdürü’nü 50 dakika bekletmemiş.. Peş peşe arayan, mobing yapan müdürlerine telefondan cevap vermek zorunda kaldığı için işlem yapamamış.. Sadece bir müdür 13 dakika görüşmüş.. Bu sırada da 5 cevapsız çağrı var telefonda. İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı M.Ç. oraya kadar gelmiş. ‘Sen kimsin, sana ulaşamıyoruz..!’ diye bağırmış. Evrakı müvekkilimin elinden alıp adamları göndermiş. Müvekkilim " Bunu yapamazsınız bu bir suç.." diye itiraz edince " Cezayı plakasına yazarsın.." demiş.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Açığa alınan başpolis memuru N.Ç. ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Polis memuru suç duyurusunda “Polise karşı gelerek kimlik vermeyen, aracını aratmayan, beni görevim başında tehdit eden araçtaki 2 şahıstan ve bu 2 şahıs hakkında işlem yaptırmayan İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı M.Ç.’den davacıyım..” dedi.

Öte yandan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Başpolis memurunun suç duyurusu'nu kabul ederek,İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi..

ULUSALSES.COM-ÖZEL HABER-HALİS KAHRAMAN