BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici," Kamu çalışanlarına verilen 3600 ek gösterge sözünün yerine getirilmesini biz de bekliyoruz..! "

BBP Lideri Destici, genel merkezde düzenlediğini basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Mustafa Destici : " 3600 ek gösterge beklentisi içinde olan öğretmen, din görevlisi, uzman jandarma, polis, hemşirelerimiz var, bunlara verilen sözün yerine getirilmesini biz de bekliyoruz.

Emeklilikte yaşa takılanlar ile kamu çalışanlarımıza 3600 ek göstergenin verilmesi halinde, bütün taleplerinin maliyeti en fazla 40 milyar TL yıllık maliyetinin olduğunu görüyoruz. Bu da en yüksek hesaplamalarla çıkan rakamdır.

Bütçeye baktığımızda Türkiye, 117 milyar sadece faize para ödüyor. Biz bu faiz illetinden memleketimizi kurtarırsak bu vatandaşlarımızın ve kamu çalışanlarımızın bütün taleplerini yerine getirdiğimiz gibi onların istediğinin 2 ya da 3 katını verebilecek bir kaynağı da oluşturabilme gücüne sahibiz." "
dedi





‘BU YANLIŞTAN GERİ DÖNÜLMELİ’

Emeklilikle yaşa takılanların da haklı talepleri olduğunu ifade eden Destici, şunları söyledi:

"Önce devlet tarafından verilmiş bir hak daha sonra başka kanuni düzenlemelerle vatandaşın elinden alınmamalıdır. Bu yanlıştan geri dönülmeli ve emeklilikte yaşa takılanların hakkı olan hak ettiklerindeki emeklilik kendilerine bir an önce verilmelidir. Burada bütçe dengelemesinden bahsedilmektedir. Devletimizin bunu karşılayacak parası olduğuna biz inanıyoruz. Devletimizin bu gücü vardır.

3600 ek gösterge beklentisi içinde olan öğretmen, din görevlisi, uzman jandarma, polis, hemşirelerimiz var, bunlara verilen sözün yerine getirilmesini biz de bekliyoruz.

Bütün bu konuştuğumuz taleplerin hepsi verilmiş olsa en fazla 40 milyar TL yıllık maliyetinin olduğunu görüyoruz. Bu da en yüksek hesaplamalarla çıkan rakamdır.

Bütçeye baktığımızda Türkiye, 117 milyar sadece faize para ödüyor. Biz bu faiz illetinden memleketimizi kurtarırsak bu vatandaşlarımızın ve kamu çalışanlarımızın bütün taleplerini yerine getirdiğimiz gibi onların istediğinin 2 ya da 3 katını verebilecek bir kaynağı da oluşturabilme gücüne sahibiz."


ULUSALSES.COM-**HABER : HALİS KAHRAMAN