TÜRK Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, koronavirüs nedeniyle Çin uçuşları hakkında ilgili kurum ve kuruluşlarla gerekli değerlendirmelerin yapıldığını açıkladı. 
Yahya Üstün, sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Türk Hava Yolları olarak Çin'de ortaya çıkan koronavirüsü ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İlgili kurum ve kuruluşlarla gerekli değerlendirmeleri yapıyoruz. Değerlendirmelere göre sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz." 

===========================

3 - (havadan görüntülerle)  -BÜYÜKÇEKMECE'DE UYUŞTURUCU OPERASYONU ; 4 GÖZALTI 

Ali ABLAY -Ersan SAN - İSTANBUL, ()
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyükçekmece'de uyuşturucu madde üretimi yapan şüphelilere operasyon düzenledi. Gerçekleştirilen operasyonda 4 kişi gözaltına alınırken, yaklaşık 821 bin satışı hazır uyuşturucu hap ile 1 milyon 500 bin uyuşturucu hap üretilecek hammadde ele geçirildi. 
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde üretimi ve satışı yaptığını belirlediği şüpheliler hakkında çalışma başlattı. Şüphelilere 1 ay süren teknik fiziki takip gerçekleştiren narkotik polisi, uyuşturucu madde üreten şüphelilerin kendilerini gizleyebilmek için kullandıkları depoyu pasta ve börek imalathanesi gibi gösterdikleri belirlerken, deponun uyuşturucu hap üretimi için kullanıldığı tespit edildi. Büyükçekmece'de bulunan depodan bir otomobile uyuşturucu madde yükleneceğini belirleyen narkotik polisi, operasyon başlattı. 
Narkotik polisi, otomobile uyuşturucu yükleyen şüphelilere araca binecekleri sırada 'dur' ihtarında bulundu.  Şüpheliler durmayarak kaçmaya başlayınca, şüphelilerin kullandığı otomobilin önü Avcılar, Denizköşkler Mahallesi civarında kesilerek durduruldu. Durdurulan otomobilde ve Büyükçekmece'deki depoda yapılan aramalarda 164 kilo 200 gram ecstasy uyuşturucu hap, 11 kilogram ham madde, 83 kilo 500 gram basıma hazır hammadde ve 135 kilogram ecstasy hammaddesi, hap basma makinesi, elektrik motor bağlı öğütücü, fırın, 2 vakumlama makinesi, 3 hassas terazi, 2 elek, 10 hap basım mili ve kompresör ele geçirildi. Operasyonda  4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.  Operasyon anları ise polis kamerasına yansırken, görüntülerde depo içerisindeki bir şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı ve depoda yapılan aramalar görülüyor.  Yakalanan şüphelilerin Vatan Caddesi'nde bulunan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam ediyor. 
  
Görüntü Dökümü
----------
- Şüphelinin yakalanma anı
- Uyuşturucu maddelerin bulunması
- Uyuşturucu üretim makineleri
- Araçta uyuşturucu madde bulunması
-Sergilenen uyuşturucunun havadan görüntüleri

==========================


4-  (ÖZEL)- İSTANBUL'DAKİ AĞIR HASARLI OKUL BİNALARI YIKILACAK 

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: BUĞRA BENLİOĞLU / İstanbul, ()
Silivri açıklarında 26 Eylül'de meydana gelen 5.8'lik depremde ağır hasar gören 9 okul binasının yıkılacağı, az hasarlı okul binalarında ise güçlendirme çalışması yapılacağı öğrenildi.
İstanbul'da meydana gelen depremde çok sayıda okul binasında hasar meydana geldi. 200 kişilik ekip, hasar ihbarı bulunan okulları tek tek inceledi.  İstanbul'da ağır hasar gören 9 okulun yanı sıra 20 okul ise orta hasar gördüğü gerekçesiyle eğitim ve öğretime son verildi.  Hasarlı okullardaki öğrenciler başka okullara nakledildi.  İkinci yarıyıl öncesi okul binalarıyla ilgili hasar tespit, karot örneği ve inceleme çalışmaları tamamlandı. Okul binalarının kaderiyle ilgili İstanbul Valiliği bu hafta içi bir açıklama yapacak. Ağır hasarlı 9 okul binasının yıkılarak yerine yenisinin yapılacağı öğrenildi. Az hasarlı binalarda ise güçlendirme yapılacağı kaydedildi.

Görüntü Dökümü:
------------------
- Okul binalarından görüntüler
- Muhabir anonsu
- Okul binalarındaki hasarlı duvarlardan görüntüler
- Muhabir anonsu
- Velilerle röportaj
- Esnaf ile röportaj 
- Detaylar 

==========================

5- SULTANGAZİ'DE TAVANI ÇÖKEN ATÖLYENİN BULUNDUĞU BİNA MÜHÜRLENDİ

Cemil ÖZDEMİR-Murat SOLAK/İSTANBUL ()
Sultangazi'de tavanı çökerek bir işçinin yaralandığı atölyenin bulunduğu iki katlı bina çökme riski nedeniyle mühürlendi. 
Sultangazi Cebeci Mahallesi 2596. Sokak üzerinde iki katlı bir binanın 1. katında  sandalye imalatı yapılan atölyenin tavanı, aşırı yük nedeniyle çökmüş ve göçük altında kalan bir işçi yaralı olarak kurtarılmıştı. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından iki katlı binanın kolonlarında çatlakların olduğu tespit edildi. Bina, yapılan incelemenin ardından  Sultangazi Belediyesi zabıta ekipleri tarafından mühürlendi.  

Görüntü Dökümü
-----------------
-Binanın mühürlenmesi
-Belediye ekipleri 
-Genel ve detaylar 
 
======================

6- (ÖZEL) ÜMRANİYE'DE ÜVEY ANNE DEHŞETİ İDDİASI

- Yanıklar içinde hastaneye kaldırılan 14 yaşındaki genç kız, üvey annesinin başından aşağı kaynar su döktüğünü iddia etti

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL- Ramazan EĞRİ-Gamze ŞİMŞEK- / İstanbul - ÜMRANİYE'de, 14 yaşındaki kızın başından aşağı kaynar su döktüğü ileri sürülen üvey anne Y.T. gözaltına alındı. Vücudunda yanıklar oluşan I.T. hastanede tedavi altına alınırken, üvey anne Y.T., polisteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Olay, Ümraniye Elmalıkent Mahallesi'nde meydana geldi. İddialara göre, 14 yaşındaki I.T., sömestr tatili için babası Mehmet Salih T. (41) ile hamile ve 1 çocuk sahibi üvey annesi Y.T (29)'nin yaşadığı eve misafirliğe gitti. Akşam yemeği yendikten sonra üvey annesi Y.T, kendisine yardım etmesi için I.T.'yi mutfağa çağırdı ve kızdan bulaşıkları makineye yerleştirmesini istedi. I.T., kirli bulaşıkları makineye yerleştirdiği sırada tezgâhın üzerinde bulunan demlik içindeki kaynar su, 14 yaşındaki I.T.'nin başından aşağı döküldü. I.T.'nin annesi Kesra Yılmaz, olayın kasıtlı yapıldığını söyleyerek Y.T'den şikâyetçi oldu. Y.T,  gözaltına alınarak Ümraniye Şehit Numan Şeref Datlı Polis Merkezi Amirliği'ne teslim edildi. Başında ve vücudunda yanıklar oluşan genç kız hastanede tedavi altına alındı.
3 kere ameliyat edilenn I.T.'nin Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanık tedavi bölümündeki tedavisi sürüyor.  Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Y.T. ise çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"TAVAYI BULAŞIK MAKİNESİNE KOYDUĞUM GİBİ BAŞIMDAN AŞAĞI KAYNAR SU DÖKTÜ"
Hastaneki tedavi süren I. T., "15 tatil için babamın yanına gitmiştim. Üvey annem ile birlikte kalıyorlar. Hamileymiş, bir tane de çocuğu var. İlk gittiğimde bana iyi davrandı. Ama ikinci gittiğimde özel bölgeme tekme attı. Ondan sonra 'Ne yapıyorsun' deyince, bana güldü, kahkaha atmaya başladı. Sonra acıdığını söyledim, oturdum. 'Şaka yaptım bir tanem.' dedi. Ondan sonra bir gün daha geçti. Zaten babam sabah 10'da işe gidip akşam 10'da işten geliyor. Ondan sonra akşam 10'da bir gün sonrasında babam geldi. Oturduk, yemek yedik. Ama yemek boyunca çaydanlıkta su vardı, tüpteydi. Yemeğimizi yerken, yemek olurken çaydanlık hala kaynıyordu. Yemeğimizi yedik, gittik mutfağa. 'Bana yardım edebilir misin' dedi. Zaten gittiğimden beri bana yaptırıyordu. Yapmasında değilim de 'yap' dedi yaptım. Ondan sonra gittim bulaşık makinesindeki eşyaları dizdim. Sonra bana 'yediklerimizi de yerleştir' dedi. Ben de yerleştirdim ama o orada hiçbir şey yapmıyordu. Tüpte çaydanlık vardı, eli de çaydanlıktaydı. Yerleştirmeye başladım. Bana bir tava verdi ve bulaşık makinesine yerleştirmemi söyledi. Yerleştirdim, kapağını kapattım, çıkıyordum. Bana böyle konulmayacağını söyledi. Çıkardı tekrar elime verdi. Bulaşık makinesine koydum, koyduğum gibi başımdan aşağı kaynar su döktü" dedi.
 
"'BANA BİR ŞEY OLURSA BENİ BU KONUMDA BULURSUN' DEMİŞ"
I.T.'nin annesi Kesra Yılmaz da, "Pazar günü okullar tatil oldu benim kızım, 'Ben babamı özledim babamın yanına gitmek istiyorum' dedi. Ben de 'Yok kızım gitme ne gideceksin' dedim. O da 'Yok anne ben çocuğu da çok özledim. Bebeği görmek istiyorum bebeğe hediye de aldım.' dedi. 'Tamam kızım git' dedim ben de. Pazar günü babası Taksim'e geliyor. Taksim'den alıyor Ümraniye'ye gidiyorlar. Kızımı aradım 'Ne yapıyorsun?' dedim, 'Ben evdeyim, biz eve geldik anne' dedi. 'Bebeği de çok tatlıymış anne kardeşime benziyor.' dedi. Babası işteyken kıza tekme atıyor. Babasını arıyor, 'Baba bu kadın bana tekme attı.' diyor. Babası da 'O sana şaka yapmıştır, tekme atmamıştır.' diyor. Teyzesini aramış, 'Ben sana bu konumu atıyorum. Bana bir şey olursa bu konumda beni bulursun.' demiş" diye konuştu.

 
"BABASI, 'SÖYLEME, ANNEN EŞİME ZARAR VERECEK' DEMİŞ"
Yılmaz, "O gece akşamı da yemek yiyorlar. Babası salondaymış. Bulaşık makinesini açıyor. 'Git, bulaşıkları makineye yerleştir' diyor. I. bulaşıkları makineye yerleştirdiği zaman 'Bu yerleştirme olmamış tekrar diz bunları' diyor. Çay içecekler suyu da kaynatıyorlar. Çay ocağın üzerinde. Kızım eğilirken kaynar su bütün vücudunun üzerine dökülüyor komple kızım yanıyor. 2 gündür hastanede, haber vermediler bana. Kızımın telefonu da kapalı. Suyu bilerek dökmüş. Kız bayılmış yere düşmüş. Kafatasını sırtını komple yakmış. Kızı hastaneye getiriyorlar. Babasına 'Beni kadın yaktı' diyor. Babası da 'Söyleme, annen eşime zarar verecek. Sen, bulaşık makinesinin üzerinde ocak varmış, ocağın üzerinde çaydanlık varmış, ben makineyi açarken üzerime geldi dersin' demiş. Kimi arıyorsak herkese böyle söylüyorlar, yalan konuşuyorlar. İlk ifadesini böyle yazmış" ifadesini kullandı,
Gözyaşlarına hakim olamayan anne Yılmaz, "Babası gizlice eşiyle konuştu. 'Kızıma bir şey olursa seni öldüreceğim' dedi. Ben geldiğinden beri hiç inanmadım. Babasına dedim ki 'Karın yapmış olabilir yanlışlıkla olabilir. Ama sizin dediğiniz şekilde değil. Kızım bu şekilde yanmamıştır' dedim. Öğrendiğimiz zaman 3 gün sonra biz polisleri aradık, polisler kadını evde yakaladı. Ve kız kendi kendine dökmüş diye serbest bırakıldı. Kızım 'Hafızam yerinde ben aptal değilim, o benim üzerime kaynar su döktü' dedi. Çaydanlık dökülseydi yerde olabilirdi. Su dökülmez mi, yere bir şey olmaz mı? Kızım, 'Her yerime döktü ve salona kaçtı' dedi" diye konuştu.

"KIZIN YANDIĞINI BİZDEN GİZLİYORLAR"
I. T.'nin teyzesi Felek Övünç ise, "Bu olaylar nedeniyle hepimiz çok üzgünüz. Kızın hayatını bitirdiler. Annesi el bebek gül bebek büyüttüğü kızını babasının evine yolluyor. Bir gecede kızı yakıp yolluyorlar. Ve yaktıkları yetmiyormuş gibi; 2 gündür kız yanmış, bize bilgi vermiyorlar. Kızın yandığını bizden gizliyorlar. Annesi sürekli oraya buraya gidip temizlik yaparak kızına ve oğluna bakıyor. I. oraya giderken herkes sürekli 'Y. senin üvey kızın çok güzel.' diyormuş. Belki de bundan dolayı kıskanarak yaktı kızı. Kıza demiş ki makineye eğil şu tavaları diz. Bilmiyoruz biz orada değiliz. Tavaları dizerken demiş ki, 'Bulaşık bu şekilde mi dizilir. Tekrar eğilip dizer misin?' demiş onun başında beklemiş. 'Teyze bir baktım kafamdan kaynar su gerisini hatırlamıyorum' dedi. 'Annesi gelir kargaşa çıkarır daha bir şey yok' dediler. 'Bu kız da ciddi bir şey var o yüzden gizliyorsun fotoğrafını yollar mısın' dedim. Fotoğrafını yolladı kız tamamen mumya gibi sarılmış halde. Ciddi olmasa bu kadar sararlar mı 3 tane serum takılı" dedi. 
 
Görüntü Dökümü
-------------------
-Muhabir anons (Gamze Şimşek)
-Kartal devlet hastanesinden görüntüler
-I.T.'nin konuşması
-I.T.'nin annesi ile röp.
-I.T.'nin teyzesi ile röp.
-I.T.'nin hastanedeki fotoğrafları
-I.T.'nin eski fotoğrafı
-I.T.'nin eski videosu
-Genel ve detay

========================

7- TACİZ İDDİASIYLA GÜNDEME GELEN MEKANIN MÜDÜRÜNE 22,5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Ruken KADIOĞLU/ İstanbul, - BEBEK'te bulunan ünlü bir restoranda geçtiğimiz günlerde R.D. isimli kadın çalışan, restoranda müdür olarak çalışan Alper İ.'den taciz iddiasıyla şikayetçi  oldu. Şüpheli Alper İ. hakkında "Basit cinsel saldırı" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından 9 yıldan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, müşteki R.D. isimli kadının Bebek'teki ünlü bir mekanda çalıştığı, şüpheli Alper İ.'nin ise iş yerinin müdürü olduğu belirtti. İddianamede, şüphelinin 7 Ocak'ta alkol aldığı R.D.'ye ters davranışları nedeniyle özür dilediği anlatıldı. Şüphelinin, özür dilerken müştekiye sarılmak suretiyle cinsel saldırı da bulunduğu kaydedildi.
İddianamede, olay gecesi  R.D.'nin personel lavabosuna gittiği, burada şüpheli Alper İ.'nin lavabo sırasında beklediğini görünce müşteri lavabosuna gittiği ifade edildi. R.D.'nin lavaboya girerek kapıyı kilitlediği anlatılan iddianamede, bu sırada kapının şüpheli Alper İ. tarafından zorlandığı belirtildi.
Olay gecesi R.D.'nin lavabodan çıkmak için kapıyı açtığı sırada  Alper İ.'nin doğrudan içeri girdiği ve müştekinin dışarı çıkmasına izin vermeyerek lavabonun kapısını kilitleyerek "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçunu işlediği anlatıldığı iddianamede, şüphelinin lavaboda müştekinin kollarını tuttuğu, sarıldığı ve boynundan öperek "Basit cinsel saldırı" suçunu işlediği vurgulandı.
R.D.'nin bu sırada ağlayarak Alper İ.'yi ittiği ve alkollü olmasından faydalanarak lavabonun kilidini açarak iş yerinden çıktığı belirtilen iddianamede, Alper İ.'nin "Basit cinsel saldırı" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar,  " Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan ise 1,5 yıldan, 7,5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.
İddianamede, şüpheli Alper İ. suçlamaları kabul etmediği ve iş disiplinine uymadığı gerekçesiyle R.D.'yi birkaç kez uyardığını, bu nedenle müşteki R.D'nin şikayetçi olduğunu söylediği belirtildi. İddianame kabul edilirse, Alper İ. İstanbul Asliye Ceza Mahkemeleri'nde yargılanacak.

========================

8 - ABD BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE PROTESTO

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM - Cemal YURTTAŞ- Can EROK İSTANBUL
ABD Başkanı Trump'ın Filistin-İsrail meselesine ilişkin "Yüzyılın Anlaşması" olarak nitelendirdiği açıklamaları,  ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan grup tarafından protesto edildi.
ABD'nin Sarıyer'de bulunan İstanbul Başkonsolosluğu önünde bir araya gelen 'Emperyalizme ve Siyonizme karşı Filistin Dostları' adlı grup, ABD Başkanı Trump'ın Filistin-İsrail  meselesine ilişkin "Yüzyılın Anlaşması" olarak nitelenen açıklamalarını protesto etti. Filistin bayrakları ve dövizleri ile ABD Konsolosluğu önüne gelen eylemciler, "Yıkılsın Siyonist İsrail Devleti ve Emperyalist ve Siyonist Planı 100 Yıllık Direniş Bozacak" yazılı pankart açtı. 
Grup adına basın açıklaması yapan Kutlu Dane ,"ABD emperyalizminin başı Donald Trump, bir süredir beklenen 'Yüzyılın Anlaşması' adlı planı dün kamuoyu ile paylaştı. 180 sayfalık bu paçavra Filistinlilerin geri dönüş hakkı başta olmak üzere tüm haklarından vazgeçmesi karşılığında kendilerine bir miktar para öneriyor. Batı Şeria'nın doğusundaki Ürdün Vadisi'ni İsrail'e veriyor. Kudüs'ü tek parça halinde siyonistlerin başkenti ilan ediyor. Bunun adı zillettir. Bunun adı işgaldir, katliamdır. Buna yanıtımız Filistin halkıyla daha fazla dayanışma, Türkiye'nin İsrail ile her türlü ilişkilerinin kesilmesi için mücadele, İsrail'e karşı daha fazla yaptırım ve boykot olmalıdır" dedi.
Eylem nedeniyle polis ekipleri Konsolosluk önünde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.
Grup, yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.
 
Görüntü Dökümü:
Grubun ABD Konsolosluğu'na gelmesi
Açılan pankart ve dövizler
Slogan atılması
Basın açıklamasının yapılması
ABD Konsolosluğundan görüntü
Alınan güvenlik önlemleri
Genel ve detaylar

==============================

9- (ÖZEL) HALİÇ'TEKİ O ARAZİNİN İMARI SIFIRLANDI, BÖLGE PARK ALANI OLACAK (Havadan görüntülerle) 
 
Mehmet DEMİRKAYA - Müge YARIMBATMAN- Kubilay ÖZEV - Zeki GÜNAL/İSTANBUL,