Ereğli'de fırtına; cami minaresi devrildi, çatılar uçtu (3)

KAYMAKAM ÇİFTÇİ: CAN KAYBI VE YARALANMA YOK 
Ereğli Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, ilçedeki fırtınanın saat 04.00 sıralarında başladığını ve saatteki hızının 70 ila 100 kilometre arasında olduğunu hatırlatarak, ilk olarak öğrencilerin can güvenliği acısından bugün okullara  ara verilmesine karar aldığını belirtti. Meteoroloji verileri üzerine dün de belediye ve muhtarlıklar aracılığıyla fırtına konusunda halkı uyardıklarını ifade eden Çiftçi, " Aralarında resmi kurumlarında olduğu birçok binanın çatısı uçtu. Özellikle yüksek katlı binaların çatısının uçtuğunu ve araçlara zarar verdiğini biliyoruz. En çok hasarın Toros Mahallesi'nde olduğunu tespit etti. İl AFAD Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışmalarına başladı. Bizim için önemli olan şu ana kadar can kaybı ve yaralanma  yok. Lodos nedeniyle sobadan sızan karbon monoksit gazından hafif düzeyde etkilenen vatandaşlarımız var. Onlarda hastanelerde yapılan tedavilerinin ardından taburcu oldu. 2 camimizin minaresi yıkıldı. Allah'tan onların yanında konut veya yaşam alanı olmadığı için can kaybı olmamıştır. İlçemizde çok ciddi boyutta zarar ziyan yoktur." diye konuştu. 
Çiftçi, soba zehirlenmeleri konusunda uyarıda bulunarak vatandaşların yatmadan önce mutlaka kömür sobalarını söndürmeleri gerektiğini söyledi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
----------------
- Kaymakam açıklama 

Haber- Kamera: Ereğli KONYA ()

==========================

Bir günlük bebeğini öldürüp, çöpe atan anne gözaltına alındı

ADIYAMAN’da, bir günlük bebeğini ağzını bezle kapatıp, nefessiz bırakarak öldürdükten sonra çöpe attığı öne sürülen F.U., gözaltına alındı.
Bahçecik Mahallesi’nde oturan, eşi cezaevinde olan 2 çocuk annesi F.U., iddiaya göre ilişki yaşadığı kişiden hamile kaldı. Pazar günü sancıları tutunca Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden F.U., burada kız bebek dünyaya getirdi. Doğum sonrası eve dönen F.U., bebeğinin ağzını bezle kapattı. Nefessiz kalan bebek, yaşamını yitirdi. F.U.. bebeği poşete koyup, çöpe attı.
Pazartesi günü F.U., topuk kanı taraması yapılması için bebeğiyle birlikte hastaneye çağırıldı. F.U. hastaneye gitmeyince, polise haber verildi. Bu sabah F.U.'nun evine giden polis, bebeğin olmadığını gördü. Bunun üzerine ifadesine başvurulan F.U., ilişki yaşadığı kişiden hamile kaldığını, bebeğinin ağzını bezle kapatarak öldürüp, çöpe attığını itiraf etti.
Gözaltına alınan F.U.'nun emniyetteki sorgusunun sürdüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
----------------
- Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi
- Polis ekiplerinin gelişi
- Şüpheli polis aracından indirilmesi
- Şüphelinin sağlık kontrolüne götürülmesi
- Şüphelinin polis aracına bindirilmesi
- Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mahir ALAN / ADIYAMAN ()

===========================

Kayseri'de HTŞ operasyonu: 5 gözaltı

KAYSERİ'de, terör örgütü Heyet Tahrir el-Şam'a (HTŞ) yönelik düzenlenen operasyonda, 5 Suriye uyruklu gözaltına aldı.
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Kocasinan ilçesinde terör örgütü HTŞ'ye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 5 Suriye uyruklu, evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alındı. Şüpheliler, sorgulanmak üzere İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
---------------
-Zanlılardan görüntü
-Genel detay

Haber-Kamera:KAYSERİ ()

============================

Eski eşini bıçaklayarak öldürdü

İZMİR'in Tire ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Ercüment A., 1.5 ay önce boşandığı eski eşi Melek Dağyel'in (61) dükkanına giderek, bıçakla ağır yaraladı. Hastaneye kaldırılan Melek Dağyel, yaşamını yitirdi. 
Olay, bugün saat 13.30 sıralarında, Tahtakale Çarşısı'ndaki bir giyim mağazasında meydana geldi. Ercüment A., eski eşi Melek Dağyel'in giyim mağazasına gitti. Ercüment A. dükkanda bilinmeyen nedenle tartıştığı Melek Dağyel'i boğazından bıçakla yaralayarak kaçtı. Melek Dağyel'i kanlar içinde görenler, sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, ağır yaralı Melek Dağyel'i ambulansla hastaneye kaldırdı. Tedaviye alınan talihsiz kadın kurtarılamadı. Olaydan sonra kaçan Ercüment A., polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------
- Sağlık ekiplerinin yaramlı kadına müdühülesi
- Yaralı kadının hastaneye kaldırılması

Haber- Kamera: Yiğit SOYLU- Faruk ÇARK / TİRE (İzmir), ()

===========================

Elektrik kesilince mum yakan yaşlı çift, çıkan yangında öldü

ZONGULDAK'ta elektrik kesintisi nedeniyle mum yaktıktan sonra uyuya kalan Temel Çelik (82) ile Naciye Çelik (74), evde kanepenin tutuşması sonucu dumandan zehirlenerek yaşamlarını yitirdi. Çiftin cesetleri, evden gelen yoğun dumanı fark eden komşuları tarafından bulundu.
Olay, Terakki Mahallesi Gümüşhane Sokak'ta meydana geldi. İki katlı binanın alt katında oturan Temel ve Naciye Çelik çiftinin evinden gelen yoğun dumanı fark eden komşuları itfaiyeye haber verdi. Kapıyı kırarak eve giren itfaiye ekipleri, Temel ve Naciye Çelik çiftinin cansız bedenleriyle karşılaştı. Evde inceleme yapan polis, yaşlı çiftin elektrik kesintisi nedeniyle yaktıkları mumun eriyerek kanepeyi tutuşturmasıyla yangın çıktığını tespit etti. Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından Çelik çiftinin cenazeleri, otopsi için Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.  
Davut Mutlu, Çelik çiftinin 14 yıllık kiracıları olduğunu belirterek, "Ben ev sahibinin oğluyum. Annem haber verdi. Ben geldiğimde itfaiye buradaydı. Cenazeleri dışarı çıkarmışlar. Savcı ve polis gerekli incelemeleri yaptı. Cenazeleri morga kaldırdılar. Biz çok üzüldük. Bizim 14 yıllık kiracı demiyorum artık aile dostlarımızdı" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
----------------
-Evin dışından detaylar
-Evin içinden detaylar
-Davut Mutlu ile röp.

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Aytaç ÖZTÜRK / ZONGULDAK,()

===========================

Diyarbakır, akıllı şehirler arasında yerini alacak

DİYARBAKIR Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi ve ASELSAN arasında akıllı şehir çözümlerine yönelik iş birliği anlaşması imzalandı. Anlaşmayla akıllı şehir izleme ve yönetim sistemi oluşturulacak.
Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu ile ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, Diyarbakır için akıllı şehir çözümlerine yönelik iş birliği anlaşmasını imzaladı. İmzalanan anlaşma kapsamında, akıllı ulaşım, trafik yönetimi, alternatif enerji kaynakları, çevre uygulamaları, vatandaşa ulaşım, şehir iletişim altyapısı, akıllı ödeme sistemleri ve akıllı şehir izleme ve yönetim sistemi oluşturulacak.
İş birliği anlaşması imza töreninde konuşan Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır'ı 21'inci yüzyılın bilgi teknolojisi temelinde akıllı bir şehir konumuna taşımak noktasında bir büyük iradeyi hayata geçireceklerini söyledi. Akıllı şehir bağlamında ASELSAN ile Diyarbakır arasında yeni bir gücün doğacağını aktaran Vali Güzeloğlu, "İnsana bağlı ve insan merkezli hayatı kolaylaştıran, teknolojiyle bütünleştiren, keyif sunan, her alanda ve her adımda hissedilen bir büyük dönüşüm, bu günden itibaren Diyarbakır’da başlıyor" dedi.
'DİYARBAKIR'DA BU PROJENİN HEYECANINI YAŞIYORUZ'
ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün de ASELSAN’ın 45 yıldır Türkiye'ye hizmet ettiğini belirterek, elde ettikleri birikimi ve çözüm yollarını Diyarbakır'da da hayata geçirmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi.  Görgün şunları söyledi:
"ASELSAN'ın 45 yıldır ülkemize yaptığı hizmeti, elde ettiği birikimi, tecrübeyi, sistem, mühendislik ve tasarım anlamındaki geliştirdiği çözümleri, son dönemlerde özellikle ülkemizin teknolojik ve ekonomik bağımsızlığına katkı sağlamak adına ulaşım, güvenlik, enerji ve sağlık alanlarını baz alarak, geleceği özellikle şehirlerde şehir yaşamına yönlendirecek, beklentileri de karşılayacak ve çözümleri oluşturabilecek çalışmalar içine girmiştir. Bu çalışmaların uygulama örneği olarak Diyarbakır’da böyle bir projeyi başlatmanın heyecanını yaşıyoruz." 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
----------------
Programa katılanlar
Anlaşmanın imzalanması
Vali Güzeloğlu'nun konuşması
Görgün'ün konuşması
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Mucahit CEYLAN, Nurettin FİDANCAN/DİYARBAKIR,()

==============================