O öldürmeden ben öldürdüm diyen 17 yaşındaki katil zanlısı güvenlik kamerasında
 
KAÇMA ANI KAMERADA
Adana'da minibüs şoförü Mehmet Soydan'ı, direksiyondayken başına tabancayla ateş ederek öldüren A.Ş.'nin olaydan sonra kaçması çevredeki güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Yolda koşan A.Ş.'nin daha sonra ara sokakta devriye gezen ekipler tarafından yakalandığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
---------------------------
- Zanlının sokakta kaçarken görüntüleri

Haber:Çağlar ÖZTÜRK-Kamera: ADANA,()

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ 

========================

Minibüs yağmur suyu kanalına devrildi: 2 ölü, 7 yaralı
 
AMASYA'da sürücüsünün kontrolünden çıkan minibüsün yağmur suyu kanalına düştüğü kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.

Kaza, saat 13.30 sıralarında İlyasköy mevkisinde meydana geldi. Tokat istikametinden Amasya istikametine ilerleyen İbrahim Balçık yönetimindeki 52 FF 039 plakalı minibüs, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki su kanalına devrildi. Kazada Ayşe Demir olay yerinde, Necmettin Demir kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kazada yaralanan sürücü İbrahim Balçık, Sevgi Balçık (34), Yiğit Balçık (14), Filiz Balçık (12), Sare Demir (59), Güner Demir ve Osman Demir (35) ise Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
------------------------------
-Kaza yerinden genel detay
-Yaralılar ambulansa bindirilmesi detay
-Diğer detay

Haber-Kamera: Sinan HARMANCI/AMASYA,()

=================================

Babasına kızdı, 5 katlı binanın çatısına çıktı

ISPARTA'da babasına kızıp çatıya çıkarak intihar edeceğini söyleyen C.T. (25), polisin uzun uğraşları sonucu ikna edilerek vazgeçirildi.

Isparta merkezdeki defterdarlık binası karşısında bulunan sağlık müdürlüğü ek hizmet binasının çatısında saat 16.30 sıralarında intihar edeceğini söyleyen erkeği görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayıp, durumu bildirdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. 5 katlı binanın çatısına çıkan polis ekipleri intihara kalkışan C.T.'yi ikna için konuşmaya çalıştı. Sinir krizine giren ve titreme nöbeti geçiren C.T., polislerin çabaları sonucu sakinleştirildi. Polis, uzun süre C.T.'yi çatıdan inmesi için ikna etmeye çalıştı.
Olay esnasında caddede meraklı bir kalabalık toplandı. Bir iş yerinde bekçi olarak görev yaptığı öğrenilen ve babasıyla olaydan kısa süre önce tartışan C.T.'nin sinirlenerek intihara kalkıştığı belirlendi. Babası da olay yerine geldikten sonra ikna olan ve çatıdan indirilen C.T. polis tarafından ifadesi alınmak üzere merkeze götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
------------------------------
-Binadan görüntü
-Detay görüntü
-Çatıdan indirilen gencin polis tarafından götürülüşü

HABER- KAMERA: Nurettin ARKAN/ISPARTA, ()

==================================

Rus savaş gemisi 'Orsk', Çanakkale Boğazı'ndan geçti
 
ÇANAKKALE Boğazı'ndan geçen Rus Donanması'nın Karadeniz Filosu'na bağlı 148 borda numaralı savaş gemisi 'Orsk', Marmara Denizi'ne doğru yol aldı.

Ege Denizi'nden saat 16.00'da Çanakkale Boğazı'na giriş yapan Rus Donanması'nın Karadeniz Filosu'na bağlı 148 borda numaralı savaş gemisi 'Orsk', saat 17.10 sıralarında Çanakkale önlerine geldi. Kilitbahir Kalesi ile Kilitbahir köyü dağındaki 'Dur Yolcu' yazısı önünden geçen savaş gemisine, Türk Sahil Güvenlik botları eşlik etti. Rus savaş gemisi boğazın manevra yapılması en güç noktası olan Nara Burnu'nu döndükten sonra Marmara Denizi'ne doğru yol aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Çanakkale Boğazı'ndan geçen Rus savaş gemisinden genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, ()

===============================

Adana’da 6’ncı 'Özgecan Aslan Koşusu' yapıldı

TÜRKİYE Jokey Kulübü (TJK) tarafından, “Kadına Şiddet" konusunda dikkat çekmek amacıyla bu yıl 6’ncısı düzenlenen Özgecan Aslan Koşusu’nu Sanem Kahraman’a ait ‘Headman’ isimli at kazandı.

Adana Yeşiloba Hipodromu’nda TJK tarafından cinayete kurban giden Özgecan Aslan anısına bu yıl 6’ncısı düzenlenen Özgecan Aslan Koşusu yapıldı. ‘Kadına Şiddet’ konusuna dikkati çekmek için 200 metre kum pistte gerçekleştirilen koşuda, Sanem Kahraman’a ait ‘Headman’ isimli at birinci oldu. Koşuyu, Özgecan Aslan'ın babası Mehmet, annesi Songül, kardeşi Barış Ali Aslan da izledi.

‘BURUK BİR SEVİNÇ YAŞADIK’
Koşunun ardından baba Mehmet Aslan, kızının adı anıldığı için buruk bir sevinç yaşadıklarını belirterek, “Bu yıl her zamankinden yoğun bir ilgi var. Özgecan’ımın adını duyup da gelen, unutmayan, unutturmayan herkese teşekkür ediyorum. Her zamanki gibi ‘Kadına şiddete hayır’ diyoruz. Bu şiddetin mağduru olmuş, yaralanmış, acı çekmiş herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, ebediyete intikal edenlere de Allah’tan rahmet diliyorum. Bu koşuyu her yıl devam ettiren TJK Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Adalı’ya ve tüm yönetim kuruluna teşekkür ediyorumö diye konuştu.

‘KADINA ŞİDDETİN SON BULMASINI İSTİYORUM’
Anne Songül Aslan ise duyarlı davranışından dolayı koşunun düzenlenmesinde emeği olanlara teşekkür ettiğini ifade ederek, “Özgem unutulmadı, unutturulmadı. Kadına şiddetin son bulmasını istiyorum. Çünkü benim kızım saf ve temizdi. Bana tüm hastaları iyileştireceğini söylüyordu. Suçsuz ve günahsızdıö dedi.

Yarışın ardından düzenlenen törende Mehmet Aslan, at sahibi Sanem Kahraman’a kupayı takdim etti. Kahraman da kupayı Özgecan’ın annesi Songül Aslan’a verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-------------------------------
-Özgecan aslan koşusu
-Anne ve babası ile röp
-Genel ve detaylar

Haber:Ruşen Anıl ATAR-Kamera:-Eser PAZARBAŞI/ADANA,()

================================

Uygulama yapan polislere dua etti

SAMSUN'da narkotik uygulaması sırasında polis ekiplerinin yanına gelen Fikret Kıyak (65) adlı vatandaş, "Allah kolluk kuvvetlerimize zarar vermek isteyen hainlere fırsat vermesin' diye dua etti. 

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 24 ekip, 85 personel ve 1 dedektör köpeğinin katılımı ile İlkadım ilçesi genelinde uygulama yaptı. Ekiplerin, Şehit Korhan Ekiz Bulvarı üzerinde görev yaptığı esnada Fikret Kıyak adlı vatandaş, aracından inerek ekiplere dua etmeye başladı. Polislere sarılıp çalışmalarından dolayı teşekkür eden Kıyak, "Allah sizleri başımızdan eksik etmesin. Allah gençlerimizi zehirlemek isteyenlere, kötü niyetli vatandaşlara ve size zarar vermek isteyen hainlere fırsat vermesin' dedi.

415 KİŞİ SORGULANDI

Ekipler, uygulama boyunca 415 kişi, 83 araç ve 26 işyerini kontrol etti. Yapılan aramalarda bir miktar sentetik uyuşturucu, 20 uyuşturucu hap, 1 av tüfeği, 1 ruhsatsız tabanca ele geçirdi. Ekipler, eksiklikleri bulunan 6 araç ve şoförüne toplam 5 bin 856 TL para cezası uyguladı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
------------------------------
-Uygulamadan detaylar
-Fikret Kıyak'ın polislere dua etmesi
-Araçlarda yapılan aramalardan detaylar
-1 şüphelinin gözaltına alınması

Haber-Kamera: Tayfur KARA/SAMSUN, ()

=================================

Ereğli'de fırtına; cami minaresi devrildi, çatılar uçtu (4)
FIRTINADA 3 KİŞİLİK AİLE ÖLÜMDEN DÖNDÜ 

Halkapınar'da şiddetli rüzgar nedeniyle Küsüre Mahallesi'nde Küsüre Cami'nin minaresi, cami ve bitişiğindeki evin üzerine düştü. Ölümden son anda kurtulduklarını belirten Musa Soysal, "Gece hava fırtınalıydı ve bizde uyumamıştık.  Saat 04.00 sıralarıydı. Engelli oğlum Ali tuvalete gitmişti. 10 saniye sonra falan bir gürültü sesi duyduk eşim Meşure Soysal ile koridora koştuk. Arkasından caminin minaresi evin odanın üzerine yıkıldı. Eşim ve oğlumla hemen dışarı çıktık. Dışarı çıktığımızda minarenin bir kısmında caminin üzerine yıkıldığını gördük. Geçici bir süre akrabalarımızın yanında kalacağız." dedi. 

Yaşanan olayın ardından Halkapınar Belediyesi ekipleri evi ve camiyi mühürleyip, çevresinde güvenlik önlemi aldı. Ardından AFAD ekipleri tarafından hasar tespit çalışması başlatıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
------------------------------
-Ev ve camiden detay
-Evin içinden detay
-Musa Soysal röp.

Haber- Kamera: Tolga YANIK- Atilla ATMACA EREĞLİ KONYA ))
===================================

'Geleceğin Yıldız Girişimcileri' projesi başladı

KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz ilçe belediyesi, kaymakamlığı ve milli eğitim müdürlüğü iş birliğinde, 2020 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Yılı 'Geleceğin Yıldız Girişimcileri' projesi yeniden hayata geçirildi. Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisinde (LYKA) başlatılan projenin, içeriği bakımından Trakya’da hayata geçirilen ilk örnek olacağı kaydedildi.

'Geleceğin Yıldız Girişimcileri' projesinin üçüncüsü 10 Mart-10 Haziran 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Girişimcilik derslerini vermeye gönüllü lise öğretmenleri ve Lüleburgaz ilçesindeki 9, 10, 11 ve 12'nci sınıf lise öğrencileri projenin hedef grupları olarak belirlendi. Programa, Lüleburgaz’daki her lisede girişimcilik eğitimini öğrencilere vermek ve liselerde girişimcilik derslerin aktif işlenmesini sağlamak için gönüllü 38 öğretmen katıldı.

'ÇAĞI YAKALAMAMIZ İÇİN GENÇLERİMİZİ İYİ HAZIRLAMAMIZ LAZIM'
Programın açılış konuşmasını Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli gerçekleştirdi. Gerenli şunları söyledi:

"3 yıl önce başlamıştık bu projeye. Lüleburgaz'da bu yıl üçüncüsünü hep birlikte yapacağız. Beni gerçekten çok mutlu eden ve heyecanlandıran bir proje. Lüleburgaz Belediyesi olarak en büyük yatırımın insana ve gençlere olan yatırım olduğunu düşünüyoruz. Endüstri devrimi yaşadığımız, teknolojinin çok hızlı değiştiği ve girişimciliğin, üretimin çok önemli olduğu bu çağda, çağı yakalamak için gençlerimizi çok iyi hazırlamamız lazım. Gençlerin girişimcilik ruhunu ve yeni fikirlerini ortaya koyup bunları geliştirmek için takım halinde ortak ortam ortaya koyup ve başarı ile başarısızlıkları öğrenip geleceğe girişimcilik ve özgüven ruhu yüksek teknoloji ile aşır neşir olmuş, teknolojiyi iyi kullanan gençler olarak yetişmesi gerekiyor. Bu konuda yapacağımız çalışmalar beni çok heyecanlandırıyor. Ben inanıyorum ki gençlerimizin o gözündeki ışıltı artacak ve özgüveni yüksek, kendini geliştirmiş ve geliştirmeye devam eden sosyal ekonomik anlamda Lüleburgaz'a tekrar geri dönerek beyin göçünü tersine dönüştürecek gençler yetiştireceğiz. Ülkemizin daha ileriye gitmesi için hep birlikte bu mücadeleyi sürdüreceğiz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
----------------------------------
-Programa katılanlar
-Söyleşilerden detaylar
-Soru cevap kısmı
-Başkan Gerenli'nin konuşması
-Detaylar

Haber-Kamera: Uğurcan KARAOĞLU/LÜLEBURGAZ (Kırklareli), () -