Şanlıurfa'da işçileri taşıyan servisler çarpıştı: 18 yaralı

ŞANLIURFA’da, fabrika işçilerini taşıyan iki işçi servisinin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 18 kişi yaralandı.
Kaza, sabah saatlerinde Şanlıurfa-Suruç karayolu üzerinde meydana geldi. Kent merkezindeki işçileri sabah mesaisi için Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) bulunan fabrikaya taşıyan Bayram Bozdaş’nın kullandığı 51 KM 122 plakalı servis midibüsü, önünde ilerleyen Sinan Altunsulu yönetimindeki 63 S 6354 plakalı servis minibüsüne arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle sürücünün kontrolünden çıkan minibüs, köprü ayağına çaptı. Çarpmanın etkisiyle yaralanan bazı işçiler, kendi imkanlarıyla araçtan dışarı çıkarken, kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine  çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Balıklıgöl ve Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Acil serviste tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
----------------
- Kazaya karışan servis araçları
- Yaralılar ambulansa taşınması
- Kaza yerinde çalışma yapan ekipler
- Acil servise gelen ambulanslar
- Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera:Ömer ŞULUL / ŞANLIURFA ()

===============================

Aksaray’da 2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı

AKSARAY'da iki otomobilin çarpışması sonucu   5 kişi yaralandı.
Kaza, bugün saat 08.00 sıralarında Aksaray- Ankara karayolu 7’nci kilometresinde meydana geldi. İstanbul’dan Antakya’ya giden Ziya Dalı (26) yönetimindeki 06 BK 8382 plakalı otomobil, Afganistan uyruklu Aziz Özbek'in (45) kullandığı 61 DP 586 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle savrulan araçlar, yol kenarındaki bariyerlere  çarparak durabildi.  Kazada sürücü Ziya Dalı, yanındaki Sami Bakıncı (30) Esat Davutoğlu (41) ile diğer sürücü  Aziz Özbek ve yanındaki Afganistan uyruklu Abdullah Masdat yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Otomobilde sıkışan sürücü Aziz Özbek, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaralılar, ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak  tedavi altına alındı. Yaralılardan Özbek'in hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi. 
Soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
----------------
-Sıkışan sürücüyü itfaiye ekiplerinin kurtarması
-Yerde yatan yaralıdan görüntü
-Yaralıların ambulanslarla taşınması
-Araçlardan detaylar
-Kazayı gören vatandaş röp

HABER-KAMERA: ERKAN ALTUNTAŞ - AKSARAY ()

===============================

Adana'da, toplu taşımada koronavirüs tedirginliği

ADANA’da, olası koronavirüs vakalarına karşı özel halk otobüsü ve minibüslerde önlem alınmaması vatandaşların tepkisine neden oldu.
Çin'in Wuhan kentinde 12 Aralık 2019'da ortaya çıkan koronavirüs dünyanın pek çok ülkesine yayılırken, Türkiye'de de görüldü. Yakın temas, öksürük, aksırık, tokalaşma gibi yollarla yayılan virüs, insanların kalabalık olduğu mekanlarda tedirginliğe neden oldu. Adana’da vatandaşlar, özel halk otobüsleri, minibüsler ve pekçok durakta önlem alınmamasına tepki gösterdi. Otobüsünde koronavirüse karşı özel dezenfekte çalışması yapmadıklarını dile getiren şoför Ahmet Selim, kendilerince temizlik yaparak önlem almaya çalıştıklarını kaydetti. Sık sık ıslak mendil kullandığını ve otobüsü akşamları yıkadığını anlatan Selim, “Maske taksak insanlar yanlış anlayacak. Hapşururken, öksürürken dikkat ediyoruz, tokalaşmamaya çalışıyoruz. En kısa zamanda bu virüse özel dezenfekte çalışmamız başlayacak" dedi.
Çukurova Üniversitesi öğrencisi Kongo Cumhuriyeti vatandaşı İsmail Trauri ise toplum olarak bu virüse karşı dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekerek, "Hayatta en önemli şey sağlık. Öğrenci olduğumuz için her zaman otobüslere biniyoruz ama sürekli ellerimizi yıkıyoruz" diye konuştu.
OTOBÜSLER ÇOK KALABALIK
Öğrenci Hale Vatansever de pek çok otobüste ve duraklarda virüse karşı dezenfekte sistemi bulunmadığını vurgulayarak şunları söyledi:
"İnsanlar yeterince dikkat etmiyorlar. En basiti, hapşurduğumuz zaman ağzımızı elimizle değil kolumuzla kapatmamız lazım ama dolmuşta bir sürü insan görüyorum ulu orta hapşuruyorlar, kapatmıyorlar. Otobüsler de çok kalabalık, tıkış tıkış. Virüs olsa yayılması çok müsait. Televizyonda görmüştüm, bazı yerlerde değişik dezenfektanlarla dezenfekte yapılıyor. Adana’da da o şekilde yapabilirler bence. Kesinlikle duraklarda da olmasını isterim."
İbrahim Oğraş ise belediyelerin tek başına önlem almasıyla salgınların önlenmeyeceğini belirterek, vatandaşların da mutlaka hijyen kurallarına uyması gerektiğini anlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
----------------
- Otobüs durağından görüntü
- Otobüs bekleyenler
- Otobüse binenler
- Durak içinden görüntü
- Şoför ile röp.
- Gençlerle röp.
- Otobüs içinden görüntü

Haber-Kamera: Nuri PİR - Gökhan KESKİNCİ / ADANA ()

=============================

Kadir Şeker'in kaldığı cezaevine destek mektupları geliyor

KONYA'da parkta sevgilisi Ayşe D.'yi (35) dövdüğü iddia edilen Özgür Duran'a (32) müdahale etmek isterken ölümüne neden olan Kadir Şeker'e (20), tutuklu bulunduğu cezaevine arkadaşlarından ve çok sayıda kişiden destek mektubu ile okuması için kitabın gönderildiği öğrenildi. Mektupları tek tek okuyan Şeker'in bazılarına da cevap yazdığı belirtildi. 
Olay, 5 Şubat Çarşamba akşamı Konya'da meydana geldi. Antalya'dan Konya'ya gelip yerleşen Ayşe D. ve Özgür Duran arasında tartışma çıktı. Tartışma üzerine Ayşe D. evden çıkıp cinayetin yaşandığı parka geldi. Bu esnada parktan geçen ve üniversite sınavına hazırlanan Kadir Şeker, kadının şiddet gördüğü iddiasıyla Özgür Duran'a müdahale etmek istedi. Yaşanan arbedede, kalbinden bıçaklanan Duran hayatını kaybetti. Olay sonrası gözaltına alınan Şeker, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı. 
CEZAEVİNE DESTEK MEKTUPLARI
Kadir Şeker'in tutuklu bulunduğu E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na arkadaşlarından ve çok sayıda kişiden kendisine destek mektupları geldiği öğrenildi. Bu destek mektuplarının Şeker'i çok mutlu ettiği, Şeker'in de bu mektupların hepsine olmasa da bazılarına cevaplar yazdığı belirtildi. Kadir Şeker'e ayrıca okuması için de cezaevine çok sayıda kitabın geldiği ifade edildi. 
Baba Cengiz Şeker, "Cezaevine oğluma destek olduklarını belirten mektuplar geliyor. Ayrıca okuması için de kitap gönderiyorlar. Kadir buna çok sevindi. Bazı gelen mektuplarına cevap da yazıyor. Kamuoyunun desteğini arkasında hissediyor. Bu da onu mutlu ediyor" dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
-------------------
- Kadir Şeker'in adliyeye sevk edilmesi 

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA ()

===============================

Suriyelilerin 2'nci kaçak tıp merkezine baskın: 7 gözaltı
 
ADANA'da, iç savaştan kaçarak kente gelen Suriyelilerin tedavi olduğu kaçak tıp merkezine baskın düzenlendi. İçerisinde eczane, doğum kontrol ve diş hekimi odalarının olduğu bina kapatıldı. Operasyonda 7 kişi gözaltına alınırken, ilçede daha önce de yine Suriyelilerin işlettiği tıp merkezi kapatılmıştı.
Seyhan ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Suç Önleme ve Soruşturma Büro ekipleri, ülkelerindeki iç savaştan kaçıp kente yerleşen Suriyelilerin, ilçenin Mirzaçelebi Mahallesi'nde 3 katlı binada kaçak tıp merkezi işlettiğini tespit edip, 15 Şubat'ta kapattı. Soruşturmayı genişleten polisler, bölgede 2'nci bir merkez olduğunu saptadı. Sucuzade Mahallesi'nde bulunan 3 katlı binada da Suriyelilerin tedavi olduğunun belirleyen polis, adrese baskın düzenledi. Kaçak tıp merkezinde, 2 bin ilaç, jinekolojik masaları, ultrason cihazı, diş tedavisinde kullanılan üniteler ve çok sayıda sağlık ekipmanı ele geçirildi. Binada bulunan 1 Türk ile 6 Suriyeli gözaltına alınırken, cihazlara da el konuldu. Emniyete götürülen 3'ü kadın, 7 şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-----------------
- Kaçak hastane olarak kullanılan apartmandan görüntü
- Apartmanın altındaki darabalı iş yeri
- Vatandaşlarla röportaj
- Zanlıların adli tıp birimine getirilmesi
- Adli tıp biriminden çıkarılması
- Polis aracına bindirilmeleri
- Hastanenin içinden görüntüler
- Tıbbı malzemeler ve ilaçlardan görüntü

Haber-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK / ADANA()

===============================

Sokak ortasında cinayet işleyen katil zanlısı yakalandı

ADANA'da, Hasan Erdemci'yi (45) sokak ortasında başından vurarak öldüren katil zanlısı Tahsin A. (49) yakalandı.
Olay, 6 Mart'ta Yüreğir İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. İddaya göre, işe giden Hasan Erdemci sokak ortasında başından silahla vuruldu. 112 ekiplerinde hastaneye kaldırılan Erdemci, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından soruşturma başlatan Cinayet Büro ekipleri, mahallede araştırma başlattı. Katil zanlısı Tahsin A. yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli sorgusunda S.D. (40) isminde bir kadını sevdiğini, Erdemci'nin de bu kadınla ilişkisi olduğunu iddia ederek, cinayeti kendisinin işlemediğini öne sürdü. Emniyette sorgusu tamamlanan Tahsin A. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
----------------
- Zanlının emniyet buinasından çıkarılması
- Olay yerinden arşiv görüntüler

Haber:Çağlar ÖZTÜRK-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,()

===============================

Uyuşturucu şüphelisi yüzünü gizlemeye çalışırken düştü

ADANA'da polis ekiplerinin, uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlediği operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden biri, yüzünü kazağıyla gizlerken merdivene ayağı takılıp, yere düştü.
İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri, kent genelinde uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. 6 kişinin gözaltına alındığı baskınlarda, 1 ruhsatsız tabanca, 25 uyuşturucu hap, 1,47 gram bonzai, 283 gram sentetik uyuşturucu ve uyuşturucu satışından elde edilen bin 430 lira para ele geçirildi. Emniyetteki sorgularının ardından sağlık kontrolüne getirilen şüphelilerden biri kendisini görüntüleyen gazetecileri görünce yüzünü kazağıyla gizledi. Bu sırada önünü göremeyip dengesini kaybeden şüpheli, merdivene ayağı takılınca yere düştü, ardından polisin yardımıyla ayağa kalktı. Operasyonda gözaltına alınan 6 kişiden 3'ü tutuklandı, 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
----------------
- Zanlıların adli tıp birimine getirilmesi
- Bir zanlının düşmesi
- Adli tıp birimi tabelası ve girişi

Haber-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK / ADANA ()

=================================