Trafik Güvenliği Uzmanı Aşır Altınöz, 5-11 Mayıs 2018 tarihleri arasında kutlanan Karayolu Trafik Haftası nedeniyle, trafikte yaşanan olumsuzluklara dikkat çekmek amacıyla, yaptığı paylaşımda, "Direksiyonda iken cep telefonu kullanmak 80 promil alkole eşdeğer olumsuz bir etki yapmaktadır." dedi



Trafik Güvenliği Uzmanı Aşır Altınöz, Fahri Trafik Müfettişlerinin (FTM) WhatSapp grubunda yaptığı paylaşımda," Direksiyonda iken cep telefonu kullanmak 80 promil alkole eşdeğer olumsuz bir etki yapmaktadır.Bilhassa KAVŞAKLAR da (ki şehirde kazaların en çok olduğu yer)asla telefona  tolerans tanınmamalıdır..

ABD'deki istatistiklere göre,Alkollü sürücülerin karıştığı kazalarda ölen kişi sayısı 2.700 ,cep telefonu ve mesajlasirken sürücülerin karıştığı kazalarda ölen kişi sayısı 3.100. Neden 80 promil kadar tehlikeli olduğunu bu istatistik açıklıyor.."
dedi 

Grup da paylaşım altına yazılan YORUMLAR ise şöyle sıralandı :

Halis KAHRAMAN : " Trafik cezaları CAYDIRICI düzeye çıkarılmadığı sürece kuralları kimse takmaz..Neden Avrupa ülkeleri örnek alınmaz ? " 

Metin ŞIK : "
Trafiğin düzelmesıni istemiyorlar da ondan.." 

Aşır ALTINÖZ : " Kavsakta cep telefonu cezası iki katı olsa olur mu ? Halk otobüsü sürücüsü kavşakta telefonda görünce bu fikir aklıma geldi.." 



ULUSALSES.COM-ÖZEL HABER-MURAT AYDIN