Bu yıl 04-10 Mayıs tarihleri arasından kutlanan Karayolu Trafik Güvenliği Haftası'nda Balıkesir Bandırma'da halen görev yapan Duayen Gazeteci Önder Balıkçı, sosyal medya hesabından yaptığı fotoğraflı paylaşım ile ilçe merkezi'nde görevli trafik ekiplerinin denetim ekskliğine ve yanlışlığına dikkat çekerek, trafik polislerini uyardı.



Gazeteci Önder Balıkçı'nın paylaşımında şu ifadeler yer aldı : 

"Burası, Balıkesir Bandırma'da İnönü ve Atatürk caddelerinin kesiştiği, trafik ışıklarının yer aldığı, Bandırma'nın trafiğinin en yoğun olduğu ve kaza riskinin çok fazla bulunduğu bir bölge.. Bir trafik ekip otosunun, bu konumda trafik ışıklarında gerçekleşen araç ve yaya ihlallerini görüp denetlemesi mümkün mü? Trafik ekip araçları yıllardır bu konumda, Haydarçavuş Camii doğrultusunda park ediyorlar ve polisler, araç içinde oturuyorlar. Oysa aracın yüzünün trafik ışıkları yönünde olması gerekir ki, trafik ihlallerini görebilsinler Dilerim bu yanlış düzeltilir. "


Paylaşım altına trafikten şikayetçi olan bazı ilçe halkı da yorum yazdı.Yorumlar ise şöyle sıralandı : 
Atilla Atakay : Önder bey, konuyu açmışken müsaadenizle ekleme yapayım malum trafik haftası ; Trafik Denetleme ekipleri Ordu caddesi , Atatürk Caddesi , kurtuluş caddesi , PTT arkası Cin Çukuru otopark girişi, vb yerlerde bir zahmet rutin bir trafik denetimi yapıp hatalı ve ikinci sıra parka taviz vermezse ne güzel olur dimi ?

Önder Balıkçı : Haklısınız.

Zeki Kuleli : Evet aynen doğru..Sürücüler zaman zaman ters gidiyor atatürk caddesinde..

Aykut Bademci :
Ordu caddesinde yaya geçidinde jiple adam üstümüzden geçiyordu polis görmesine rağmen müdahele etmedi

İsmet Kuşçu : Belediye de bir el atsa polis kadar ne yapılabilir diye ? Trafil ışığından 15 mt sonra yaya geçidi yapıp trafik akışının kesilmesi mantıklı gelmiyor bana.. Buraya zabıta da el atmalı onların da asli görevi sadece polis ile olmuyor..Bir de kat otopark şart fiyatları makul tutmakta gerekir..Araç sürücüleri 5 dk iş için 5 TL  otopark ücreti vermek istemiyor.


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN