Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) yazılı basın açıklamasıyla, İstanbul Fatih'de Adnan Menderes Bulvarında trafikte Makas Atan sürücü hakkında Adli ve İdari İşlem Yapıldı​ğını ve 1725 TL trafik idari para cezası uygulandığını duyurdu.



Emniyet
Genel Müdürlüğü'nün(EGM) yazılı basın açıklaması'nda konu hakkında şu ifadeler yer aldı : 

" Trafikte Makas Atarak Trafik Güvenliğini Tehlikeye Düşüren Araç Sürücüsü Hakkında Adli ve İdari İşlem Yapıldı​

İstanbul ili Fatih ilçesi Adnan Menderes Bulvarında, 24.03.2019 günü saat 23.30 sıralarında “otomobiliyle makas atarak seyir halinde olan sürücünün, 2 aracın kaza yapmasına ve 1’i çocuk 5 kişinin yaralanmasına sebebiyet verdiği” olayla ilgili bazı sosyal medya mecraları ile basın yayın organlarında konunun yoğun olarak yer alması sebebi ile aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Konu ile ilgili birimlerimizce inceleme başlatılmış ve araç ile sürücüsü tespit edilerek 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun; 46/2-g, 81/3, 34/a maddelerinde yer alan ihlallerden dolayı kendisine toplam 1725 TL trafik idari para cezası uygulanmıştır.

Ayrıca Türk Ceza Kanunu’nun Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma başlıklı 179. maddesinin ihlalinden dolayı adli işlem yapılmak üzere adliyeye sevk edilmiştir.

Türk Polis Teşkilatı olarak trafik güvenliğini tehlikeye atan bu gibi şahıslara yönelik mücadelemizi ve trafik denetimlerimizi; ülkemiz trafik güvenliğinin sağlanması ile can kayıplarının azaltılması amacına yönelik olarak yasal sınırlar içerisindeki görev, yetki ve sorumluluklarımıza bağlı kalarak bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da tavizsiz bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.​ "


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN