Emniyet Genel Müdürü (EGM) ve Vali Mehmet Aktaş,  “19 Eylül” Gaziler Günü dolayısıyla, kutlama mesajı paylaştı.

EGM ve Vali Mehmet Aktaş'ın EGM internet sitesinden " Gaziler Günü" dolayısıyla paylaştığı kutlama mesajı'nda şu ifadeler yer aldı : 

"Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasından sonra Türkiye Büyük Millet Meclisinin 19 Eylül 1921’de Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanını vermesiyle her yıl ülkemizde “19 Eylül” Gaziler Günü olarak gururla kutlanmaktadır.

Tarih boyunca Aziz Milletimiz vatanın bağımsızlığına, milletimizin bölünmez bütünlüğüne, milli ve manevi değerlerine sahip çıkmış, istiklal ve istikbaline yönelen tüm tehditlere karşı koyarak bu uğurda nice şehitler ve gaziler vermiştir.

Türk Milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşaması uğruna “Ya İstiklal, Ya Ölüm” anlayışıyla 104 yıl önce Çanakkale’de, Sakarya’da, Büyük Taarruz ’da toprağı vatan, insanı ulus yapan aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz, son olarak da 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminde vatan ve bağımsızlık uğruna neler yapabileceğini tüm cihana göstermiş ve adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır.

Özgürlüğümüzün nişanesi olan ay yıldızlı al bayrağımız; şehit ve gazilerimizin cesareti, kararlılığı ve azmi sayesinde vatanımızın her tepesinde gururla dalgalanmakta, ezanımız okunmaktadır.

Vatan sevgisinin sembolü olan gazilerimiz ve şehitlerimiz, yüce milletimizin bekası için ortaya koydukları kahramanlıklar ile bugün devletimizin varlığına yönelen her türlü tehdide karşı verdiğimiz mücadelede bizlere ilham kaynağı olmakta ve tükenmez gücümüze güç katmaktadır.

Onlar, 

“19 Eylül Gaziler Günü̈” vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, istiklal ve istikbalimiz için seve seve canlarını veren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyor, ahirete irtihal eden gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize de aileleri ile birlikte sağlıklı, uzun ömürler diliyorum."

ULUSALSES.COM- ** ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN