Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Emniyet Teşkilatında rütbe terfilerin açıklanmasının ardından terfi alan polis müdür ve amirlerini tebrik etti.

Emniyet Genei Müdürlüğü'nde Temmuz ayının ikinci Koordinasyon Toplantısı Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok’un başkanlığında dün gerçekleştirildi

Toplantıya, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok’un başkanlığında Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ve ilgili birim amirleri katıldı.

İl Emniyet Müdürlerinin video konferans yöntemiyle dahil olduğu toplantıda, terör olaylarına mahal vermemek adına yürütülecek önlemler, Türkiye genelinde uyuşturucu ile mücadelede ve trafik denetimleri ile ilgili alınması gereken tedbirler üzerinde duruldu.

Altınok, Emniyet Teşkilatında rütbe terfilerin açıklanması ile birlikte terfi alan personeli tebrik ederek özellikle 15 Temmuz etkinlikleri için alınan tedbirler sebebiyle yoğun ve özverili çalışmalarından dolayı tüm teşkilat personeline teşekkür etti ve görevlerinde başarılar diledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Yüksek Değerlendirme Kurulu (YDK) ve Merkez Değerlendirme Kurulu (MDK) kararlarıyla 185 emniyet müdürü ile 53 emniyet amiri emekliliğe sevk edildi.

EGM'den yapılan açıklamaya göre, her iki kurul tarafından terfileri uygun görülen ve emekliye sevk edilmesi kararlaştırılan emniyet personeli belli oldu.

185 EMNİYET MÜDÜRÜ EMEKLİLİĞE SEVK EDİLDİ

YDK tarafından yapılan değerlendirme sonucu 96 birinci sınıf, 50 ikinci sınıf, 34 üçüncü sınıf, 5 dördüncü sınıf emniyet müdürü ile 53 emniyet amirinin emekliliğe sevk edilmesine ilişkin karar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından onaylandı.

Aynı karar kapsamında, 94 ikinci sınıf emniyet müdürü birinci sınıf rütbesine, 168 üçüncü sınıf emniyet müdürü ikinci sınıf rütbesine, 191 dördüncü sınıf emniyet müdürü üçüncü sınıf rütbesine, 290 emniyet amiri de dördüncü sınıf emniyet müdürü rütbesine terfi etti.

173 BAŞKOMİSER EMNİYET AMİRLİĞİ RÜTBESİNE TERFİ ETTİRİLDİ

MDK kararına göre de 173 başkomiser emniyet amirliği rütbesine, 80 komiser başkomiserlik rütbesine ve 224 komiser yardımcısı komiserlik rütbesine terfi ettirildi.


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN