Emniyet Genel Müdürlüğünce Ankara ilinde ikamet eden ticari taksi şoförleri, özel halk otobüsü şoförleri ve ticari amaçlı kısa mesafe yolcu taşıyan minibüs şoförleri gibi farklı araç gruplarını kullanan sürücülere yönelik eğitim düzenlenmesi amacıyla Güvenli Sürüş Kuralları Eğitim programı gerçekleştirildi.



Programa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Can Akın Çağlar, Sanatçı ve Radyo Programcısı Kadir Çöpdemir, Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı oyuncusu Fatih Şentürk, ticari taksi, özel halk otobüsü ve minibüs şoförleri ile ilgili birim amirleri katıldı.

Konuşmasında, Bakanlığın trafik güvenliğini sağlamak için hazırladığı politika belgesinin olumlu sonuçları olduğunu vurgulayan Bakan Soylu, geçen yıl bir önceki yıla göre, motorlu araç̧ sayısı yüzde 5,4 artarak 22 milyon 218 bin 945'e ulaşmasına rağmen ölümlü ve yaralanmalı kaza sayısının yüzde 1,5 azalarak 182 bin 424 olarak kayıtlara geçtiğini ifade etti.

Bakan Soylu, Eskişehir'de yaklaşık 110 dönüm arazi üzerine kurulacak eğitim tesisinde, tespit edilen ya da gönüllü olan sürücülerin eğitime alınacaklarını, ticari yolcu taşımacılığına ilişkin güzergâh üzerinde ve araçların içerisinde denetimleri artırdıklarını ve Çorum'dan başlatılmak üzere kaza kara noktalarında trafik kontrol noktaları kurulacağını belirterek polislerin özellikle gece ve sabahın erken saatlerinde araç sürücüleriyle yüz yüze denetim yapacaklarını ayrıca şehirlerarası otobüslerde sivil trafik polisleriyle geçen yıl 3 bin 628, bu yılın ilk 3 ayında ise 2 bin 836 denetim yapıldığını söyledi.

İçişleri Bakanlığı olarak terör, trafik, uyuşturucu sorunlarıyla yoğun mücadele ettiklerini kaydeden Bakan Soylu konuşmasının devamında , "İnşallah hepsinde sıfır kayıp hedefimize bir şekilde ulaşacağız. Türk insanının bu potansiyeli mevcuttur, devletimizin bu kapasitesi mevcuttur. Trafik noktasında söylüyorum, insan davranışlarını değiştirmek elbette ki kolay değildir. Ama unutmayalım ki trafikte dikkat, artık bir tercih değil zorunluluktur, mecburiyettir."dedi



Genel Müdür Altınok ise bu eğitim programının birden fazla kazaya karışan sürücülerimize yönelik karayolu trafik güvenliği konusunda bilgilendirme çalışmaları yapılmasının yanında ayrıca sürücü kurslarımız ile diğer eğitim kuruluşlarında verilen eğitimlere ek olarak ayrı bir eğitim programı oluşturulması hedeflendiğini belirterek “Bu vesileyle eğitim programımıza konuşmacı olarak davet edilen konuklarımızın trafik güvenliği konusundaki bilgi paylaşımlarının siz değerli katılımcılara önemli katkılar sağlayacağı düşüncesindeyim.” dedi.

Altınok konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:

“Son on yılda yapılan bölünmüş yollar, otobanlar ve ulaşım altyapısında ki önemli gelişmeler nedeniyle araç sayısı artmasına rağmen ölümlü kazalarda azalma olması hepimizi sevindirmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken sürücülerimize yönelik düzenlemiş olduğumuz Güvenli Sürüş Kuralları Eğitim Programının trafik kazalarını azaltmaya yönelik olumlu katkılar sağlamasını gönülden diliyorum.”




Bu programla İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan “Karayolu Trafik Güvenliği Uygulama Politikası” kapsamında ülkemizde devamlı olarak trafikte yer alan ve kazaya karışma ihtimali yüksek olan araç sürücülerine yönelik trafik eğitimi verilmesi hedeflendi. 


ULUSALSES.COM-ÖZEL HABER- HALİS KAHRAMAN