Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ölümlü trafik kazasına karışan şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmalarını artık basın aracılığıyla kamuoyuna TEŞHİR ediyor..



Merkezi İstanbul'da bulunan Fahri Trafik Müfettişleri Derneği'nin (FTM) Basın Sözcüsü Halis Kahraman, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ölümlü trafik kazalarına karışan şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmalarının teşhir edilmesi kararını olumlu karşıladıklarını belirterek," Emniyetin teşhir uygulaması zaten yıllar önce vardı.Son 10 yıldır uygulanmıyordu.Yeniden uygulamaya konulması sevindirici bir gelişmedir.Böylece,şehirlerarası otobüs yolculuğu yapan yolcular,kazaya çok karışan otobüs firmalarını tercih etmeyeceklerdir.Bu firmalarda bilgili, eğitimli ve  tecrübeli kaptan şoför çalıştırmak zorunda kalacaklardır.Böylece, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında bir nebze olsun azalma olacaktır.." dedi



Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) ölümlü trafik kazası ile ilgili basın duyurusu'nda şu ifadeler yer aldı :  

" Kontur Turizm Firmasına Ait Yolcu Otobüsünün Karıştığı Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti..

21.06.2019 günü saat 07.55 sıralarında sürücü Ergün TUNÇ’un sevk ve idaresindeki Kontur Turizm firmasına ait 42 EV 555 plaka sayılı yolcu otobüsü Konya Akşehir ilçesinde ölümlü trafik kazasına karıştı. Kazada bir kişi olay yerinde hayatını kaybetti.

Kaza, D-300/10 nolu Devlet Yolu üzerinde Konya istikametinden Akşehir istikametine seyir halindeki yolcu otobüsünün km 33+250’deki sanayii kavşağında motosiklet cinsi bir araca yandan çarpması neticesi meydana geldi.

Kaza ile ilgili, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’na göre işlem yapılmış olup 42 EV 555 plaka sayılı otobüs sürücüsünün kusur durumu ise adli soruşturma tamamlandığında kesinleşecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. "


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : MURAT AYDIN