Emniyet Genel Müdürü (EGM) Celal Uzunkaya, bugün Koordinasyon Toplantısı'nda yaptığı konuşmada,"Geçtiğimiz hafta 12 ayrı okulumuzda çarşı ve mahalle bekçimizi mezun ettik.." diyerek," Önümüzdeki süreçte 20 bin civarında olan çarşı ve mahalle bekçimizi 30 bin rakamına ulaştırmış olacağız." dedi 



Genel Müdür Uzunkaya başkanlığında düzenlenen Koordinasyon Toplantısı, Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanlarının katılımıyla, İl Emniyet Müdürlerinin ise video konferans yöntemiyle dâhil olması ile bugün  gerçekleştirildi.

Toplantıda Uzunkaya, terörle mücadelede alınan önleyici tedbirlere değinerek FETÖ, DAEŞ, PKK ve tüm terör örgütlerine karşı gösterilen mücadelenin titizlikle ve kararlılıkla sürdürüleceğinin altını çizdi. Bu doğrultuda da terör olaylarına mahal vermemek adına alınacak önlemlerin tüm birimlerin önceliği olması gerektiğini ifade etti.



MAHALLE BEKÇİ SAYISINI 30 BİNE ULAŞTIRACAĞIZ 


Çarşı ve mahalle bekçilerinin önemine vurgu yapan  Uzunkaya, “Geçtiğimiz hafta 12 ayrı okulumuzda çarşı ve mahalle bekçimizi mezun ettik, bununla birlikte 1000’e yakın çarşı ve mahalle bekçi adayı Elmadağ’da eğitime başladı. Önümüzdeki süreçte 20 bin civarında olan çarşı ve mahalle bekçimizi 30 bin rakamına ulaştırmış olacağız. Polisimiz ve çarşı ve mahalle bekçilerimizin ortak çalışmalarıyla mala karşı işlenen suçlar başta olmak üzere suçun önlemesinde önemli noktalara ulaşılmaktadır.” dedi.

Toplantının devamında okul önü ve çevresinde, umuma açık yerlerde emanetimiz olan çocuk ve gençler başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın güvenliği için denetimlerin artırılmasına vurgu yapıldı.

YEREL SEÇİM GÜVENLİĞİ İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİRLER ALINACAK 

Ayrıca 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde, esnasında ve sonrasında alınacak güvenlik önlemlerinin üzerinde önemle duran Uzunkaya, oy kullanacak vatandaşların güvenliğinin sağlanması, seçim merkezlerinde ve sokaklarda duyarlı ve dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Konuşmasının devamında Uzunkaya, “İllerimizde yapılan uyuşturucu, yasa dışı bahis, telefon dolandırıcılarına yönelik operasyonlarımız hız kesmeden devam etmektedir.”edi.

Uzunkaya, toplantının sonunda ülkemizde her alanda özveriyle görev yapan personele İl Emniyet Müdürleri şahsında teşekkür ederek görevlerinde başarılar diledi. 


ULUSALSES.COM-** ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN