Emniyet Genel Müdürü (EGM) Celal Uzunkaya, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, resmi internet sitesinden yazılı mesaj paylaştı.



Celal Uzunkaya'nın yazılı olarak yayımlanan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlama mesajında şu ifadeler yer aldı :

"İnsanlığın ortak paydalı bir gerçeği olan engellilerimizi anlamak, yaşamlarını kolaylaştırmak ve hayatla olan bağlarını güçlendirmek için mücadele etmek, onları herhangi bir dışlanmışlığa maruz bırakmamak hem kültürümüzün hem de ahlaki değerlerimiz ve inancımızın bir gereğidir.

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü” toplumda farkındalık oluşturmak açısından büyük önem arz etmektedir. Unutmayalım ki, bu dünyada her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Sağlıklı bir toplum kendi engellilerine sahip çıkan, onların üretime katılmasını sağlayan, koruyucu imkanlar hazırlayan bir toplumdur.

Günümüzde pek çok engelli insan tüm zorluklara rağmen hem ülke ekonomisine katkı sağlamakta hem de spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına dek her alanda büyük başarılara imza atarak ülkemizi temsil etmektedir. Bunun yanında, hiçbir görünür engeli bulunmadığı halde pek çok insanın hem kendisi hem de toplum için engeller ve sorunlar oluşturduğuna şahit oluyoruz.

Türk Polis Teşkilatı olarak, engelli vatandaşlarımıza sunulan hizmetin çok değerli olduğu inancıyla verdiğimiz güvenlik hizmetlerinde onların hiçbir mağduriyet yaşamamaları ve güvenlik ihtiyaçlarının kolay, hızlı ve etkin bir şekilde karşılanması amacıyla her zaman onalardan yana pozitif ayrımcılık yaparak, oluşturulan suni engelleri ortadan kaldırma gayreti ve kararlılığı içerisindeyiz.

Engelli vatandaşlarımızın toplumun etkin, özel ve değerli üyeleri oldukları bilinciyle, “Asıl engelliler kendi gözü ve beyinlerindeki engelleri görmeyenlerdir” diyerek, yaşamın bu insanlarımızın varlıkları ve katılımlarıyla daha da güzelleştiğine yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nde, yüreklerdeki ve zihinlerdeki engellerin tamamen kalktığı bir dünya olması temennisiyle tüm engelli kardeşlerime sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyorum."


ULUSALSES.COM-** ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN