Emniyet Genel Müdürü (EGM) Celal Uzunkaya, İstanbul’un fethinin 566. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı paylaştı..

Celal Uzunkaya,yayımladığı yazılı mesajı'nda ; " İstanbul’un fethinin 566. yılını gururla ve iftiharla kutluyoruz.." dedi



Celal Uzunkaya'nın Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yayımlanan kutlama mesajında şu ifadeler yer aldı :  

" Türk ve Dünya tarihinde çağ açan ve çağ kapatan; siyasal, sosyal ve kültürel sonuçlarıyla dünya tarihinin akışını değiştiren, tarihin en muhteşem zaferlerinden biri ve dönüm noktası olan İstanbul’un fethinin 566. yılını gururla ve iftiharla kutluyoruz.

Bu zafer, tüm dünyanın seyrini değiştiren, fizik kurallarını rafa kaldıran, azmin ve kararlılığın, sevdanın ve gönül vermişliğin zaferidir. Kahraman ecdadımızın mirası, kadim medeniyetimizin sağlam temellerini oluşturan hoşgörü, kardeşlik ve adalet gibi yüce hasletler, bugün de bizleri daha parlak yarınlara ulaştıracak en büyük gücümüzdür. Yıkılamaz denilen surları, çizimini kendi yaptığı Şahi topuyla tuz buz eden, denize çekilen zincirlere karşın donanma gemilerini karadan yürüten, yardıma gelen haçlılara rağmen yılmayan Fatih Sultan Mehmet’in kararlılığı, zekâ ve azmi bizlere daima örnek olmuştur.

53 gün süren kuşatma sonucunda İstanbul’u 29 Mayıs 1453 tarihinde fetheden bu ruh hiçbir şekilde kaybolmadan devam ediyor. Bizler bu ruhu Çanakkale’de, Sakarya’da, Büyük Taarruz ’da, Kore’de, Kıbrıs’ta, terör olaylarına karşı verilen mücadelede, 15 Temmuz’da ve Afrin’de gördük.

İstanbul’un fethinin 566. yıl dönümünde; “Ya ben İstanbul’u alırım, ya da İstanbul beni..!” diyerek, Peygamber Efendimizin "İstanbul bir gün feth olunacaktır. Onu fetheden asker ne güzel askerdir. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandandır" müjdesine nail olan Fatih’i, manevi kumandanı Akşemseddin’i, Ulubatlı’yı ve tüm aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum.
"



ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN