Fahri Trafik Müfettişi (FTM) Halis Kahraman, halkımızın güvenliği için Türkiye genelindeki il ve ilçe merkezlerindeki krtik ve hassas yerlere, MOBESE kamerası kurulumu yapılması amacıyla, elektrik abonelerinin faturalarından GÜVENLİK PAYI adı altında küçük bir meblağ ücret alınmasını istedi. 




Merkezi İstanbul'da bulunan Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Basın Sözcüsü görevlerini de yürüten Müfettiş ve emekli Emniyet mensubu Halis Kahraman, Fahri Trafik Müfettişleri'nin üyesi olduğu Whatsapp grubunda, müfettiş  ve FTM Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Metin Şık'ın " Halis bey, bir haber paylaşımında," Polis ekiplerinin hepsine  trafik ceza makbuzu verilsin.. " diye bir teklifiniz var..

Genel olarak da bakıyorum hep polis kontrolünden bahsediliyor..Bu devirde esas olan teknolojidir.Bu teknoloji yayılırsa polise bile gerek kalmaz.

O zaman bakın sürücüler ne kadar eğitimliymiş de haberimiz yokmuş denecek..Şu anda meydan boş,nasılsa kimse görmüyor diye birçok şey kasten yapılıyor.."
şeklindeki paylaşıma şu cevabı verdi .

"Metin bey, elbette ilk önceliğimiz teknoloji olmalı ancak MOBESE kameralarının kurulumu çok pahalı..Ayrıca her ay TELEKOM'a görüntü aktaŕımı için ücret ödeniyor..Bu yüzden ; görevli resmi ve sivil tüm polis ekiplerinin trafik denetimi yapmasını istiyoruz..

Maddi kaynak bulunursa, öncelikle teknoloji kullanılmalıdır.Gelişmiş Avrupalı ülkeler insan gücünü değil teknolojik gücü kullanıyor..

Bu yüzden, ilgili ve yetkili makamlara bir teklif sunuyorum..

Elektrik faturalarından abonelerden TRT payı altında bir ücret alınıyorsa halkımızın güvenliği için yaşadıği yerleşim alanlarındaki hassas ve kritik noktalara MOBESE kameraları yerleştirilmesi için elektrik faturalarından GÜVENLİK PAYI adı altında küçük bir meblağ ücret alınmasını teklif ediyorum..

Bu teklifimin ilgili makamlarca çok yönlü değerlendirilmesini istiyorum.."

FTM Müfettişi ve Whatsapp grubu üyesi Mesut Parla ise, Halis Kahraman'ın teklifine ilişkin " Halis Kahraman bey'in teklifi çok mantıklı..

Hiç izlemediģim bir TV kanalına benden vergi alınıyorsa, 7'den 70'i her vatandaşı ilgilendiren trafik güvenliği konusunda vergi alınması daha öncelikli ihtiyaçtır.

Bu güzel düşüncesi için Halis hocamı kutluyorum. "
şeklinde görüşlerini paylaştı..

FTM Müfettişi ve grup üyesi M.Akif Sarı :
 TRT'nin kestiği paydan daha fazla işe yarayacaktır.Doğru bir uygulama olur.Destekliyorum.



ULUSALSES.COM-ÖZEL HABER-MURAT AYDIN