Türkiye'nin birçok ilinde Emniyet Müdürü görevlerinde bulunan Osman Öztürk'ün görevleri boyunca kaleme aldığı şiirler 22 dile çevrildi.



İspanyolca, İtalyanca, Fransızca ve İngilizce başta olmak üzere birçok dile eserleri çevrilen Öztürk, İtalya'da uluslararası şiir otoriteleri tarafından ödüle layık görüldü. İtalya'dan şiir ödülüne layık görülen Öztürk'ün Umut isimli kitabı Moğolca'ya çevrilerek Türkiye Moğolistan ilişkilerinin 50. yıldönümü anısına yayınlanacak.

Rize, Tunceli ve Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü görevlerinden sonra emekli olan Öztürk, Anadolu'nun değişik yerlerinde yaptığı görevler sırasında, karşısına çıkan yaşamdan kesitleri kaleme alarak başladığı şiirlerini 20 yıldan beri daha yoğun olarak dile getirdiğini söylüyor.

2007'de ilk şiir kitabı olan " Bakraç" ile ismini duyuran, uluslararası şiir festivallerine katılarak ülkemizi temsil eden Öztürk, İtalya'da düzenlenen Uluslararası Şiir Yarışması  " Vitruvio Ödülü 2018 " kapsamında Premio Vitruvio ödülünün sahibi oldu.

GİRESUN'DA YAYLA YOLCULUĞU SIRASINDA DOĞDU 

1957'de Giresun'da bir yayla yolculuğu sırasında dünyaya gelen Öztürk, Polis Koleji'nde başlayan öğrenim hayatında edebiyat ve şiirle tanışarak, hayatı boyunca çocuklara ve çevresine aynı sevgiyi aşılamaya çalıştığını ifade etti.

Öztürk, "Ada isimli kitabım İtalya'da yayınlandı. 18 Ekim'de ödül almak için İtalya'da olacağım. Türkiye-Moğolistan ilişkilerinin 50'nci yılında kitabımın yayınlanmış olması beni çok sevindiriyor. Yunanistan'da da bir şiir kitabım yayınlanacak.." dedi. 


ULUSALSES.COM