KYÇ Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği (POLEMDER) eski Basın Sözcüsü Halis Kahraman, memur emekli aylıklarına yapılacak artışlarla ilgili ULUSALSES Genel Yayın Müdürü Murat Aydın'a açıklama yaptı.


Genel Merkezi İstanbul'da bulunan ve Türkiye genelinde 41 şubesi ile halen faaliyet gösteren kamu yararına çalışan bir dernek statüsünde olan Türkiye POLEMDER'in İstanbul Halkalı Şubesi üyesi  Halis Kahraman “Enflasyon oranındaki artışlar, emeklilerin taleplerini karşılamaktan uzak. Emekli aylıklarına seyyanen artışlar yapılmalıdır. Yüksek enflasyona karşı emeklileri sadece seyyanen zamlar koruyabilir..” ifadesini kullandı.


*Seyyanen zam yapılmalıdır

Memur emeklilerinin aylıklarına 2019’un ilk altı aylık döneminde yüzde 4'lük toplu sözleşme ile artışı, yüzde 6.73 enflasyon farkı ile birlikte sadece yüzde 10,73 oranında artış yapılacağını dile getiren Kahraman, “Enflasyon oranındaki artışlar, emeklilerin taleplerini karşılamaktan uzaktır. Emekli aylıklarına seyyanen artışlar yapılmalıdır. Yüksek enflasyona karşı emeklileri sadece seyyanen zamlar koruyabilir. Eşel mobil sistemi olan altı aylık (TÜFE) Tüketici Fiyat Endeksi artışına göre emekli aylıklarına yapılan zamlar, yıllık TÜFE artışına kıyaslandığında enflasyon kaybı ortaya çıkmaktadır..” dedi.

*3600 ek gösterge düzenlemesi acilen yasalaştırılmalıdır

Emekli aylıklarına yıllık Tüketici Fiyat Endeksi oranında artış yapılmasının da mağduriyetlerin önüne geçebileceği dile getiren Kahraman, “Yüzdeli zamlar, koruyucu bir sistem olmadığı gibi hesaplama yöntemleri de aylıkları düşürmektedir. Kamu emeklileri arasında en mağdur kesimi polis emeklileri oluşturmaktadır. Polis emeklilerinin yıllardır beklentisi olan 3600 ek gösterge tahsil farkı gözetilmeksizin tüm polislere verilmelidir.

24 Haziran Genel Seçimler ile Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi, siyasi parti liderleri seçim beyannameleri ile seçim meydanlarında polislere 3600 ek gösterge vereceklerini defalarca beyan ve vaat ettiler. Ancak, seçimlerin üzerinde aylar geçmesine rağmen, hükümet bu beyanlarının ve vaatlerininin gereğini yapmadı..

Hükümetin ikinci 100 günlük eylem planında sadece öğretmenlere 3600 ek gösterge verileceği yer aldı..Polisler yine unutuldu..

TBMM’den öncelikli beklentimiz, kamu çalışanları arasındaki eşitsizliği ve adaletsizliği ortadan kaldıracak, polis, hemşire, uzman çavuş, din görevlisi ve diğer kamu görevlilerini de kapsayacak kalıcı bir ek gösterge düzenlemesinin bir an önce yasalaştırılmasıdır..”
şeklinde konuştu. 


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : MURAT AYDIN