Memur emeklilerine ikramiye müjdesi geldi. 30 yıldan fazla çalışan yaklaşık 253 bin memur emeklisinin EK İKRAMİYE ödemesi 2018 Mart ayı sonuna kadar tamamlanacak. 

Hükümet, kamuda 30 yıldan fazla çalışan memur emeklilerinin ikramiyelerinin ödemesini bu ayın sonuna kadar tamamlayacak. Bu kapsamda 252 bin 476 kişiye toplamda 1 milyar 110 milyon lira ödeme yapılmış olacak.

EMEKLİYE EK İKRAMİYE NEDİR ?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 30 yılı aşkın hizmeti bulunan geçmiş dönem emeklilerine mağduriyetlerini gidermek amacıyla ek ikramiye ödemesi yapacak.

İkramiye farkını alacak olan emekli memur vatandaşların 7 Ocak 2015'ten önce aylığa bağlanmış olmaları gerekiyor. Emekli ek ikramiye ödemesi kararı 27 Ocak 2017 tarihinde kararlaştırıldı. Buna bağlı olarak da kararı takip eden 1 yıl içerisinde şahısların başvuruda bulunmaları şartı getirildi.

İkramiyenin 7 bin 500 liraya kadar olan kısmının başvuru tarihinden itibaren 3 ay içinde, varsa kalan kısmının ise ilk ödeme tarihinden itibaren hesaplanacak kanuni faiziyle takip eden yılın aynı ayı içinde ödenmesi kararlaştırıldı.

MART 2017'DE 1,1 MİLYAR ÖDEME YAPILDI

Ek ikramiye kararını takip eden Mart ayı itibarıyla başlayan ek ikramiye ödemeleri kapsamında müracaat eden ve başvurusu haklı bulunan yaklaşık 232 bin kişiye SGK tarafından toplam 1,1 milyar lira ödeme yapıldı.

İKRAMİYE FARKI NE KADAR ?

İkramiye farkının ne kadar olacağı memurun ne zaman emekli olduğuna, derece ve kademesine, makam veya görev tazminatı olup olmadığına bağlı olarak ve emekli ikramiyesi ödenmesine ilişkin hükümler dikkate alınarak kendilerine veya hak sahiplerine ikramiyeler ödenecek.

Emeklilerin yıllık ikramiye bedelleri her tam yıl için 50 liradan az olamıyor. Toplam ikramiye tutarı hiçbir şekilde 100 liranın altında olmayacak.

VARİSLER DE HAK SAHİBİ OLABİLİYOR

Yalnızca memur emeklileri değil, eğer memur emeklisi hayatını kaybetmişse geride kalan hak sahipleri de ikramiye farkını alabiliyor.

30 yılın üzerinde hizmeti olup emekli ikramiyesini 30 yıl üzerinden alan ve bu konuyla ilgili daha önce SGK'ya başvurmayan kişilere ikramiye farkları ödenmeyecek..


ULUSALSES.COM-ÖZEL HABER-HALİS KAHRAMAN