SİVAS'ta emekli polis memuru 47 yaşındaki Aslan Turan emekli ikramiyesini kullanarak açtığı spor salonunda, meslekten dolayı tanıdğı madde bağımlısı gençleri eğitiyor. Spor salonundan indirimli yararlanan gençlerin bağımlılıktan kurtulması için terapi uygulanıyor.

Sivas'ta 4 çocuk babası emekli polis memuru Aslan Turan 25 yıllık meslek hayatında 12 yıl boyunca Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde uyuşturucu ile mücadele etti. Son 4 yılda Sivas'ta görev yaptıktan sonra emekli olan polis memuru Turan gençler arasında uyuşturucu kullanımının önüne geçebilmek için 130 bin liralık emekli ikramiyesi ve 70 bin lira da kredi kullanarak kentte bir spor salonu açtı.

Turan'ın Camikebir Mahallesi Osmanpaşa Caddesi üzerine açtığı spor salonuna madde bağımlısı gençler için yüzde 40 indirimli tarife uyguladı. Polisliğin son döneminde tanıdığı ve sık sık ilgilendiği 5 uyuşturucu bağımlısı ve bağımlılıktan kurtulan gençler de bu salona gelerek spor yapmaya başladı.

"AMACIM BU GENÇLERİ KAZANMAK"

Tek amacının gençleri uyuşturucudan kurtarmak olduğunu belirten emekli polis memuru Aslan Turan, şunları söyledi:
"Narkotik şubede çalıştığım süre zarfında bir çok dramatik olayla karşılaştım. Gençlerimizin nasıl bir arkadaşlık ortamında yaşadıklarını yakından görüyoruz. Emekli olduğum için meslek hayatımın da sona erdiğini düşünmüyorum. Herkesin zaten bu konuda bir sorumluluğu var. Benim sorumluluğumun emekli olduktan sonra da devam edeceğini düşündüm. Gençleri bu uyuşturucu ortamından biraz daha uzak tutabilmek, onları spor çevresinden arkadaş edinebilmeleri için burayı açtım. Uyuşturucu konularına bulaşmış sonradan da uzaklamış veya uzaklaşmaya çalışan, yardım isteyen gençlere burada yardımcı olmaya çalışacağız. Emekliliğimi de gençlere hizmet için ayrı bir dalda değerlendirmeye çalışıyorum. Bütün gençlerimizi buraya davet ediyorum. Emeklilik ikramiyemin tamamını buraya yatırdım. Gençler bizim geleceğimiz. Biz geleceğimizi onlara emanet edeceğiz. Hepimizin çocuğu var, bu konuda hepimizin de sorumluluğu var. İyi bir nesil yetiştirmemiz lazım. Bu nedenle böyle bir işe başvurdum. O yüzden uyuşturucuya bulaşmış kurtulmaya çalışan bütün gençlerimizi buraya davet ediyoruz. Biz terapist değiliz. İl Emniyet Müdürümüzün de destekleri gecemizi gündüzümüze katarak 7-24 biz bu gençlerimizle ilgilendik. Yeri geldi baba şefkati ile yaklaştık. Yeri geldi polis amca şefkati ile yaklaştık, yeri geldi tatlı sert yaptık. Sürekli onların aynlarında olduğumuzu onlara hissettirdik. Bu şekilde uyuşturucudan uzaklaşmalarını sağladık. Bir çok gencimizi bundan uzaklaştırdığımızı düşünüyorum."

"SPOR YAPINCA PİSLİKTEN UZAK DURUYORUZ"

18 yaşında arkadaş ortamında uyuşturucu kullanmaya başlayan, daha sonra emekli polis memuru Aslan Turan ve diğer ekip ile tanıştıktan sonra uyuşturucuyu bırakan 22 yaşındaki A.Y.T ise, "Bir kereden bir şey olmaz' diye düşünerek başladığım uyuşturucuyu birkaç sene kullandım. Daha sonra Aslan ağabey ile tanıştım. Bize herhangi bir şiddet göstermeden, bize terapi uygulayarak, ailelerimizle görüşerek bizi uzaklaştırdı. Sürekli kendisi ile irtibat halindeydik. Sürekli arıyordu bizi. Aslan ağabeyin yardımları ile uyuşturucuyu 3 ayda tamamen bıraktık. Şimdi burada spor yapıyoruz. Şimdi boş vaktimde buraya gelip spor yapıyorum. Buraya gelince pislikten ister istemez uzak oluyoruz. Uyuşturucu kullananlara şunu söylemek isterim. 'Bağımlıyım, daha kurtulamam' gibi düşüncelere kapılmasınlar. Bu irade meselesi. Kendine güvenen herkes uyuşturucuyu bırakabilir" diye konuştu.

"ARTIK BENİM BİR SOSYAL HAYATIM VAR"

Askerden geldikten sonra arkadaş ortamında uyuşturucu ile tanıştığını ve yaklaşık 3 yıl uyuşturucu kullandığını söyleyen 24 yaşındaki kadın- erkek kuaför Ö.C. de uyuşturucuyu polis memuru Aslan Turan sayesinde bıraktığını söyledi.

Ö.C. şöyle konuştu:

"Rabbim bize Aslan ağabeyi gösterdi. Hemen her Allah'ın günü beraber yiyip içtik. Telefon irtibatlarımız hiçbir zaman kesilmedi. Bana doğru yolu gösterdi. Ben her gün uyuşturucu kullanıyordum. Bir şekilde para bulup gidip içiyordum. Sonrasında annemler Emniyet'e başvurdu. Evimize kadar geldiler. Oturduk konuştuk. Bundan kurtulmam için bana çok yardımcı oldular. Bunun sonucu da çok mükemmel oldu. Bu pislikten çok şükür arındım. Ölümden döndüm. Aslan ağabeyimden Allah razı olsun. Bizler için mükemmel bir şey yaptı. Boş zamanımızı artık saçma sapan şeylerle geçirmiyoruz. Çıkıp buraya geliyoruz. Sporumuzu yapıyoruz. Kahvemizi içiyoruz. Muhabbetimizi yapıyoruz. Yeri geliyor dışarıya gidiyoruz. Yani artık benim bir sosyal hayatım var. Yaşadığımı yeni yeni anlamaya başladım." 


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN