Emekli Emniyet Müdürü Erdal Derya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ilgili makamlara ve kamuoyuna " Emekli polisler nasıl geçiniyor..? Biliyor musunuz..! " sorusunu yöneltti.

Kendisi de bu soruyu örnekler vererek yanıtladı ve açıklık getirdi..

Erdal Derya'nın sosyal medya paylaşımında şu ifadeler yer aldı : 

" EMEKLİ POLİS MEMURLARI NASIL GEÇİNİYOR ?

Lütfen..,yaşadığınız çevrede, Polis Memurluğundan emekli olan kardeşlerimizi bir izleyin..

1 ile 4. sınıf arası,makam tazminatı olmasa bile,Em.Md.rütbesi ile emekli olanlar,ancak yoksulluk sınırına yakın bir maaşla kendilerini idare edebiliyorlar.

Polis Memuru rütbesi ile emekli olanların köy kökenli olanlar, çifti çubuğu ile bir miktar uğraşıp açıklarını kapatabiliyorlar,ya diğerleri ?..

2005 yılında Güvenlik şirketleri açılırken,bir güvenlik şirketinde üç yıl süre ile yöneticilik yaptım.Bir kaç emekli Polis Memurumuz özel güvenlikçi olarak çalıştılar.

Birinden örnek vereyim, bir apartman sitesinde görevli iken,çöp döktürmeye,çocuklarına hizmet ettirmeye çalışmışlar,dayanamadı ayrıldı.Ayrıca,çalıştığı güvenlik şirketleri,ücretlerini zamanında ödemediği için güç durumda olanlar oldu,bir kısmının şirketlerde alacakları kaldı.Üç yıllık çalışma sonucunda,benim de Beşbin Beş yüz liram takılı kaldı.Şirket sahiplerine açıkca (İyi ki ekmek paramı devlet veriyor size ihtiyacım yok) diyerek ayrıldım.Özel iş yerlerinin kahrını çekmek,hele yıllarca devlet memurluğu yapanlar için çok daha zor.

Çevrenizdeki kraathanelere,yanı kahvehaneleri bir izleyin.Çoğunda ocakçı ya da garson olarak emekli polis memurlarını görebilirsiniz.Yani, görevde iken kendi denetledikleri mekanlarda garson yada ocakçı olarak çalışıyorlar üç kuruş geçimlerine takviye için..Biraz sermayesi olanlar ise ya çay ocağı açıyor,yada pazarcılık veya seyyar esnaflık yapıyor.

Bu arkadaşlarımızın çoğu meslek sürelerini yüz akı ile bitirmiş, dürüst kişiler..

Ortada utanılacak durum gerçekten var, ama kimin utanması gerekir?..

Asla emekli kardeşlerimin utanç yaşamaları gerekmez suç onların değil..Onlar her şeye rağmen utançlarını yüreklerini gömerek alınteri ile geçinmeye çalışıyorlar.Bu konuda da takdiri fazlası ile hakediyorlar.

Suç, ülkemizde, kendimi bildim bileli süren SİYASAL AHLAKSIZLIĞIN'dır.

BU DURUMDAN UTANACAK OLANLAR, DEVLET DEĞİL..,

DEVLET YÖNETİMİNİ ELİNDE TUTAN VE SİYASİ AHLAKSIZLIKLARINI DOYMAK BİLMEYEN HIRSLA SÜRDÜREN YÖNETENLERDİR.."


ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN