Sosyal medyada yer alan "Emekli Polisler Dayanışma Grubu" sayfasından "EMEKLİ POLİSLERE 3600 EK GÖSTERGE.." başlığıyla yapılan paylaşım, çok sayıda beğeni topladı.. 

Paylaşımda şu ifadeler yer aldı :


" EMEKLİ POLİSLERE 3600 EK GÖSTERGE..


Ek gösterge ve makam tazminatını kapsayan polisin ek göstergesinin 2200'den 3600'e çıkartılması hakkındaki düzenleme, bütçeye yıllık yaklaşık 200 milyon lira ek yük getireceği gerekçesiyle bir türlü gerçekleşmiyor..

İnternette ve sosyal medyada hak mücadelesi başlatan binlerce polis bir araya gelerek örgütlenmek için çaba sarf etmektedirler...


1945 de kurulan kamu yararına çalışan dernek ve diğer polis dernekleri ile EGM yöneticileri bu konuda hiç bir faaliyette ve etkinlikte bulunmazken, Emniyet teşkilatının binlerce mensubu, özellikle özlük haklarının iyileştirilmesi ve diğer sorunları için sesini duyurabilmek amacıyla sosyal medya ve internette hak mücadelesi başlattı. .


EMEKLİ İKRAMİYESİ


Başçavuşlar gibi 3600 ek göstergeye düşmek isteyen polisler, Maliye'nin sürekli olumsuz görüş bildirmesi üzerine hayal kırıklığına uğramaktadırlar . Maliye Bakanlığı, yasa tasarısının genel bütçeye yıllık 200 milyon lira ek yük getireceğini belirleyerek, olumsuz görüş bildirmektedir..


Polislerin ek göstergesi 2200'den 3600'e yükseltilseydi ;

çalışan polislerin maaşlarında 70-80 TL,

emekli aylıklarında 500-700 TL,

emekli ikramiyesinde ise 10 bin lira artış yaşanacaktı."


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER-