Emekliler ve memurların zam ayına sayılı gün kaldı. Temmuz'da tüm emekliler ve memurların maaşları artacak..

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında, memurlara ve memur emeklilerine ise yüzde 5 zam ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4'ü aşarsa aşan kısım kadar enflasyon farkı yansıtılacak..




HAZİRAN TAHMİNİ % 0.91

İlk 5 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 4.99, memurların ve memur emeklilerinin ise yüzde 5.99 çıkarken, gözler bu oranları artıracak ya da azaltacak Haziran ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisine çevrildi..Bu veri de 3 Temmuz'da açıklanacak. Ancak Merkez Bankası'nın dün açıkladığı Haziran ayı beklenti anketi ipuçlarını verdi..

Ekonomistlerle yapılan son beklenti anketinde, Haziran ayı tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi yüzde 0.91 olarak gerçekleşti..Buna göre, ilk 6 aylık enflasyon tahmini yüzde 5.94 oldu..

MEMUR EMEKLİSİNE ENFLASYON FARKI VAR

Tahmine göre, Ocak'ta maaşları yüzde 10.19 artırılan SSK ve Bağ- Kur emeklileri Temmuz ayında yüzde 5.94 oranında zam alabilecek..

2019 Ocak zamları yüzde 10.73 olan memurlar ve memur emeklilerine ise bu tahmine göre yüzde 5'lik toplu sözleşme artışına ilaveten yüzde 1.94 enflasyon farkı oluşacak..Böylece memurların ve memur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 5.94'e ulaşacak..

Kesin oran 3 Temmuz'da öğrenilecek, aynı ay içerisinde zam farkları memur emeklilerinin maaş hesabına  yatırılacak.. 


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN