İstanbul'da yaşayan emektar polis Halis Kahraman, kendisine ait sosyal medya hesabından  23 Haziran  günü yeniden yapılacak olan yerel seçimler öncesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu'na emektar polisler adına bir açık mektup paylaştı..

Ayrıca mektubunu Ekrem İmamoğlu'nun Basın danışmanının cep telefonlarına WhatSapp yoluyla göndererek, bu mektubun başkan adayı İmamoğlu'na da iletilmesini istedi.


Emektar polis Halis Kahraman, mektubu'nda İstanbul’da ikamet eden emekli Emniyet mensuplarının 01 Ağustos 2012 tarihinden itibaren toplu ulaşım araçlarında ücretsiz seyahat haklarının ellerinden alındığını, emektar polislerin emekli olduklarında çalışırken aldıkları maaşlarının yüzde 55 oranında düştüğünü, bu nedenle maddi yönden zor duruma düştüklerini belirterek, İstanbul’da ikamet eden toplam da sayıları yaklaşık 25 bin olan emekli Emniyet mensuplarına  ÜCRETSİZ İstanbulkart verilmesi talebinde bulundu.





Halis Kahraman'ın kendisine ait sosyal medya hesabından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu'na emektar polisler adına paylaştığı açık mektup da şu ifadeler yer aldı : 

" Sn; Ekrem İMAMOĞLU
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı

İstanbul’da ikamet eden emektar polislerin önemli bir sorununu çözüme kavuşturmanız için size aktarmak istiyorum.

İstanbul’da ikamet eden emekli Emniyet mensupları, 01 Ağustos 2012 tarihine kadar İETT ve Özel Halk otobüslerinde seyahat etmeleri halinde şoföre polis kimlik kartlarını ibraz ederek yani göstererek, ÜCRETSİZ seyahat ediyorlardı.

İstanbul’da görevli fiilen çalışan emniyet mensuplarına, 01 Ağustos 2012 tarihinden itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ÜCRETSİZ İSTANBULKART (Toplu ulaşım kartı) verildi.

Bu ÜCRETSİZ kart sadece çalışan emniyet mensuplarına verildiğinden dolayı, emekli emniyet mensuplarının ÜCRETSİZ seyahat hakkı böylece ellerinden alınmış oldu.

Belediyenin toplu taşıma araçlarına ÜCRET ödemek zorunda olan EMEKLİ emniyet mensupları bu durumdan oldukça rahatsız.

Emekli emniyet mensuplarında, öncelikle maddi problemler boy gösteriyor. Bunun sebebi ise, çalışan polisler ile emekli polisler arasında yaşanan büyük maaş farklarıdır.

Her devlet memurunun maaşı emekli olunca belli bir oranda düşerken, polisler için bu düşüş oranı yüzde 55 gibi çok daha keskin oluyor. Çünkü çalışan polislerin almakta oldukları maaşlarının bir kısmı Emniyet Hizmetleri Tazminatı’ndan karşılanıyor. Lakin bu tazminat ise, emekli olduklarında tamamen kesiliyor.

Durum böyle olunca da, hizmet süresini tamamlayan bir polis memuruna emekli olduğunda normalde aldığı aylık maaşının çok altında emekli maaşı ödeniyor.

“ Ben emekli olmak istemiyorum..” ’ deme lüksüne de sahip olamayan polis memurları 5434 ve 5510 sayılı Sosyal Güvenlik Kanunları gereği 55 yaşında zorunlu emekli ediliyor.

Bu da aylık maaşlarında büyük bir oranda eksilmesine sebep oluyor. Bunun üzerine bir de İETT’nin ÜCRETSİZ seyahat hakkının ellerinden alınmasının karşısında, maddi yönden zor duruma düşüyorlar..

Emektar polisler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekonomisini polis emeklilerinden elde edilecek gelir ile mi düzeltecek diye çok merak ediyorlar.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü kadrosundan bu güne kadar emekli olan emniyet mensuplarının toplam da sayısı yaklaşık 16 bin 500, diğer il Emniyet Müdürlüklerinden emekli olup, İstanbul’da ikamet edenler ile birlikte bu sayı yaklaşık genel toplam da 25 bine ulaşmaktadır.

Halkın huzur ve güvenliğini sağlamakla görevli emniyet mensuplarının emekli olmaları halinde de sürekli silah taşıdıklarından dolayı mevcut yasa uyarınca adli suçlar ile karşılaştıklarında olaya müdahale yükümlükleri bulunmaktadır.

Bu itibarla ; emekli polislerin İETT otobüslerinde seyahat etmeleri halinde, şoför ve yolcuların can ve mal emniyetini sağlayacağı aşikardır.

Yukarıda sayılan hususların dikkate alınarak, emektar polisler adına, İstanbul’da ikamet eden toplam da sayıları yaklaşık 25 bin olan emekli Emniyet mensuplarına da ÜCRETSİZ İSTANBULKART verilmesi talep ediyorum.

İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yaptığınız 18 gün süre içerisinde, İstanbul halkının yararına yaptığınız önemli icraatlarınızı da dikkate alarak, İstanbul Beylikdüzü İlçe Belediye Başkanı tecrübeniz ile megakent İstanbul için çok daha iyi hizmetlere imza atacağınıza gönülden inanıyorum.

Emektar polisler adına, yolunuz ve bahtınız açık olsun…

İstanbul nice güzel hizmetlere sizinle kavuşsun..

Ve Başarılarınızın daim olması dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunarım.." 



ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : MURAT AYDIN