Antalya'da yaşayan emektar polisler, sabah kahvaltısında bir araya gelerek hem kaynaşma fırsatı buldu, hem de özlük ve sosyal sorunlarını dile getirme ve çözüm yolları ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.



Emektar polislerin bir araya geldiği kahvaltıda konuşan emekli polis memuru İlhan Atahan, “Tek amacımız, özlük haklarımızı demokratik yollardan almak. Daha sık bir araya gelerek haklarımızı arayacağız” dedi



Antalya’da yaşayan emekli polisler sabah kahvaltısında bir araya gelerek hem kaynaşma, hem de sorunlarını dile getirme fırsatı buldu. Aileleri ile birlikte katıldıkları kahvaltıda hasret gideren emekli polisler, yaşadıkları sorunlar ve çözüm yolları ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.



Emekli polislerin yaşadığı sorunların çözümü için çalıştıklarını belirten emekli polis memuru İlhan Atahan, yaklaşık 250 polis emeklisinin bir araya geldiğini belirterek, “Daha sık ve daha kalabalık bir şekilde toplantılar yaparak, yaşadığımız sorunlara çözüm arayacağız” dedi.

"SEN YOKSAN BİR EKSİĞİZ.." 

Kahvaltıda bir konuşma yapan İlhan Atahan, her polisin uzun yıllar ülkemizin değişik bölgelerinde, ailesinden, sağlığından ve hayatından fedakarlık yaparak emekli olduğunu belirterek, “Polisin yaptığı fedakârlıkların bilinmesine rağmen, gerek bizleri yöneten idarecilerin, gerekse meslek büyüklerinin kayıtsız kalması bizleri derinden yaralıyor. Hak aramak bir suç değil, Anayasal bir haktır. Emekli polislerin haklarını daha gür sesle aramak için tüm emekli meslektaşlarımızı aramıza bekliyoruz. Sen yoksan bir eksiğiz” dedi.

BİRLİK OLMAK ZORUNDAYIZ..

Tek amaçlarının hak ettikleri özlük ve sosyal hakları almak olduğunu belirten İlhan Atahan, emekli polislere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bizlerle aynı görevi yapan, aynı hukuk kurallarını uygulayan, aynı bakanlığa bağlı kurumlarla eşdeğer görülmüyor isek nedeni, her kafadan bir ses çıkmasından, birlik olmasını bilmeyen, aldığı maaştan çok daha fazlasını hak ettiği halde kendisi için çalışan bir avuç arkadaşına sırtını dönen kişiler yüzündendir”.

ÖZLÜK VE SOSYAL HAKLARIMIZI ALACAĞIZ..

Bu güne kadar verilmeyen tüm haklarını almak için, emeklisiyle, çalışanıyla, saygı ve sevgi içerisinde, birlik ve beraberlik oluşturarak, omuz omuza, hukuk içerisinde hareket eden bir dernek olacaklarını, artık sahipsiz olmadıklarını belirten Atahan, sözlerini şöyle tamamladı: “Hakkını her platformda savunan tüzel kişiliğe sahip bir kurumun varlığını herkes bilmelidir. Bu yolda verdiğimiz mücadelede siyasi düşüncelerimizi bir tarafa bırakarak hak arayışımızda tek ses olmalıyız. O zaman bizi duymak istemeyen siyasiler, sesimize asla duyarsız kalamayacaklardır. Buradaki amacımız asla siyaset değildir. Tek amacımız polisin verilmeyen özlük ve sosyal  haklarını alma mücadelesidir. Ötekileştirme yerine bütünleştireceğiz. Ben yerine biz olacağız..” 


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN