Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği (POLEMDER) Genel Başkan adayı emekli polis memuru Faruk Sezer'den emektar polislere AÇIK ÇAĞRI..

Polis sendikası Emniyet-Sen Genel Başkanı da olan Faruk Sezer, Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan'ın 13 Aralık günü ikinci " 100 Günlük Eylem Planı " çerçevesinde sadece öğretmenlerin ek göstergesinin 3600'e yükseltileceğini kamuoyuna açıklamasının ardından bu durumu kendi profil sayfasından değerlendirdi.. 



Faruk Sezer, yaptığı paylaşım da  "3600 EK GÖSTERGEYİ TÜRKİYE GÜNDEMİNE GETİREN KİŞİLER OLARAK SÖYLÜYORUM Kİ; BİZLERİ YOK SAYAN BU AÇIKLAMAYI ASLA KABUL ETMİYORUM. BU ADALETSİZ KARARI EN YÜKSEK PERDEDEN KINIYORUM.." dedi

Faruk Sezer, paylaşımının devamında ise ;

" Cumhurbaşkanı Sn; Erdoğan tarafından yapılan bu açıklamayı Türk Polis Teşkilatı mensuplarını alenen YOK SAYAN, EMEKLERİNE SAYGI DUYULMAYAN VE ASLA KABUL EDİLEMEYECEK BİR AÇIKLAMA OLARAK GÖRÜYORUM.

Yıllardan beri Sayın Cumhurbaşkanımıza gerek yakın danışma ekibi, gerekse emniyet teşkilatı yöneticileri tarafından sağlıklı bilgi verilmediğini savunanlar olarak, bu haksızlıkları duyurana kadar avazımızın çıktığı kadar aykıracağımıza ve sesimizi duyuracağımıza inanıyorum.. 

Bu duygularla ; bütün illerimizde emekli meslektaşlarımızın birlikte hareket ederek, bu haksızlıklara karşı açıklamalar yapmaya davet ediyorum.."
ifadelerini kullandı.



POLEMDER Genel Başkan adayı Faruk Sezer'in paylaşımında şu ifadeler yer aldı : 

"EMNİYET-SEN GENEL BAŞKANI, KYÇ POLEMDER GENEL BAŞKAN ADAYI SAYIN FARUK SEZER, CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN BUGÜN İKİNCİ 100 GÜNLÜK EYLEM PLANI ÇERÇEVESİNDE ÖĞRETMENLERİMİZE VERİLEREK EMNİYET TEŞKİLATINA VERİLMEYEN 3600 EK GÖSTERGE KONUSUNDAKİ AÇIKLAMASINA İSTİNADEN KENDİ PROFİL SAYFASINDAN KONUYU DEĞERLENDİRDİ.

3600 EK GÖSTERGEYİ TÜRKİYE GÜNDEMİNE GETİREN KİŞİLER OLARAK SÖYLÜYORUM Kİ; BİZLERİ YOK SAYAN BU AÇIKLAMAYI ASLA KABUL ETMİYORUM. BU ADALETSİZ KARARI EN YÜKSEK PERDEDEN KINIYORUM.

Değerli basın mensupları, kıymetli meslektaşlarım, Emniyet-Sen yöneticileri olarak, ilk önce 2010 yılından itibaren sosyal medya ve milletvekilleri ziyaretleri ile başlayan, daha sonra 2012 yılında sendikamızın kuruluşuyla devam eden mücadele sürecimizde, 3600 ek gösterge hakkımızın mücadelesini yargı ve siyaset kurumu zemininde en üst seviyede sürdürerek, bu konuyu ülkemiz gündeminin üst sıralarına oturttuk.

Ne yazık ki ilerleyen süreçte, sorumlu siyasiler tarafından bu haksızlığın giderilmesi yönünde bizlere defalarca söz verilmesine rağmen hiçbir çözüm üretilmeyince, 2014 yılında Manisa'da 3600’ü alabilmek için 2200 ek göstergenin iptali istemiyle dava açılmasını sağladık. 1,5 yıl boyunca bu davamızı çok yakından takip ettik ve ek gösterge haksızlığını bulduğumuz her fırsatta mahkeme nezdinde sözlü olarak da anlatmaya devam ettik.

Bu dava sonunda talep ettiğimiz gibi mahkeme tarafından dava dosyasının Anayasa Mahkemesine gönderilmesine karar verildi.

Ve daha sonra, 09 Şubat 2016 tarihinde yüksek öğrenim mezunu polislere hükümet tarafından 3000 ek gösterge verildi.

Bu gelişme karşısında, en baştan itibaren hedeflediğimiz 3600 ek göstergeyi alabilmek için bu sefer 3000 ek göstergenin iptal edilmesi zarureti doğduğundan, 3000 ek göstergenin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurulmasını sağladık. Yani 3600 konusunu ikinci defa Anayasa Mahkemesine taşımış olduk.

Maalesef bu dava süreçlerinden de sonuç alamayınca, haliyle sıra haliyle seçim süreciyle birlikte siyaset kurumuna gelmişti. Emekli ve çalışan bütün polislerce yakından müşahede edildiği üzere, seçim meydanlarında 3600 ek gösterge konusu, Sayın Cumhurbaşkanı dahil tüm cumhurbaşkanı adayları ve parti başkanları tarafından seçim meydanlarında sıkça dillendirildi. Siyasilerin bu yöndeki söylemleri sonunda, seçim propagandalarının en başından en sonuna kadar siyasilerce üzerinde en çok durulan ve sözü verilen konulardan biri polislerin uğratıldığı ek gösterge konusu oldu. Bu konu siyasilerin ilk gündem maddesi haline geldi ve yeni sözler verildi.

Ancak, seçimin üzerinden 6 ay geçti ve Sayın Cumhurbaşkanı tarafından bugün yapılan açıklamada, seçim meydanlarında söz verilen polis teşkilatı mensuplarından hiçbir şekilde bahsedilmeden, öğretmenlere 100 gün içinde 3600 ek gösterge verileceği açıklandı.

Bu haksız, bir o kadar da adaletten uzak açıklama karşısında belirtmem gerekir ki; yukarıda anlattığım üzere, yaklaşık 10 yıldır 3600 ek göstergesi mücadelesi veren, bu hak uğruna bir çok platformda girişimlerde bulunan ve birçok bedeller ödeyen bir ekibin başı olarak söylüyorum ; 

Bu açıklama Türk Polis Teşkilatı mensuplarını alenen YOK SAYAN, EMEKLERİNE SAYGI DUYULMAYAN VE ASLA KABUL EDİLEMEYECEK BİR AÇIKLAMA OLARAK GÖRÜYORUM.

Yıllardan beri Sayın Cumhurbaşkanımıza gerek yakın danışma ekibi, gerekse emniyet teşkilatı yöneticileri tarafından sağlıklı bilgi verilmediğini savunanlar olarak, bu haksızlıkları duyurana kadar avazımızın çıktığı kadar haykıracağımıza ve sesimizi duyuracağımıza inanıyorum.

Bu duygularla bütün illerimizde emekli meslektaşlarımızın birlikte hareket ederek, bu haksızlıklara karşı açıklamalar yapmaya davet ediyorum.

Değerli meslektaşlarımıza ve kamuoyuna önemle duyurulur..

Faruk SEZER
Emniyet-Sen Genel Başkanı
Emekli Polis Memuru
Kyç Türkiye Polis Emeklileri Sos. Yrd. Derneği üyesi
ve Genel Başkan Adayı "


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN