Emektar polislerin Ankara'da 9 Aralık Pazar günü düzenlediği başta 3600 ek gösterge olmak üzre, özlük ve sosyal haklar taleplerini içeren basın açıklaması ardından basın açıklaması organizasyon komisyon başkanı Uğur Orhan Ergün, görüş ve önerilerini sosyal medyadan açıklama  yaparak paylaştı..



Foto'da  Uğur Orhan Ergün megafonla basın açıklaması metinini okuyor..

Sosyal medyada yer alan " EM-PO Emekli Polisler Federasyon Girişimi " isimli sayfadan yapılan paylaşım da şu ifadeler yer aldı : 

"ANKARA BASIN AÇIKLAMASI ORGANİZASYON KOMİSYON BAŞKANI SAYIN UĞUR ORHAN ERGÜN’NÜN, YAPILAN BASIN AÇIKLAMASI SONRASINDA GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM;

Türk polis Teşkilatı olarak bizlere birçok yasadan, tüzük ve yönetmeliklerden görevlendirme yapılmak suretiyle, insan onur ve haysiyetiyle bağdaşmayacak bir şekilde uzun yıllar çalıştık. Ancak yaptığımız görevle doğru orantılı emeğinin karşılığını hiçbir zaman alamadık. Hak ve talepleri, çalışma ve emeklilik koşulları insan onuruna yakışmayan, sorunlarına çözüm bulacak muhatabı bulamayan, emekli emniyet mensupları, ailelerinin katılımlarıyla 09 Aralık 2018 Pazar günü saat:14.30’da Ankara Atatürk Kültür Merkezi alanında Polis ve polis emeklisinin özlük hakları konusunda basın açıklaması yaptık.

Bu süreç içerisinde Ankara Valiliği birçok kurum ve kuruluşa gösterdiği yer belirleme kıstasında bizlerin beklentilerini karşılamaktan uzak ve meslektaşlarımızın hak ettiği değerle örtüşmeyen Atatürk Kültür Merkezine ait bir alanda açıklama yapmamıza izin vermiştir.

Bunun yanında ekonomik zorluklara, hava şartlarına ve gerekli birçok yasal ve sosyal destekten mahrum kalmamıza rağmen bu güne kadar düzenlediğimiz basın açıklamaları içerisinde en yoğun katılım oranının gerçekleşmesi ile mesleğimizin onur ve haysiyetine yakışır bir şekilde hak ve taleplerimiz dile getirilmiştir.

Yapmış olduğumuz basın açıklamaları sonrasında sesimizin, hak ve taleplerimizin siyasiler ve sosyal ortamda dile getirilerek, sosyal medya desteğini de alarak, sorun ve taleplerimize çözüm yolları üzerine birlik ve beraberliği sağlayarak, örgütlü bir yapı içerisinde yolumuza devam etmek hepimizin en temel görevidir.

Ancak yaptığımız basın açıklamaları öncesi ve sonrasında sosyal medya üzerinden propaganda yapmak suretiyle emek veren arkadaşlarımızı içeriği boş lüzumsuz yere hedef gösteren, sadece belli amaçlarını gerçekleştirmek üzere bir araya gelen kişi ve gruplar meslektaşlarımızın doğru yolda olduğunu görmeleri üzerine ağız değiştirerek basın açıklamasına destek vermeye başlamaları hepimiz adına güzel gelişmelerden bir tanesidir.

Özenle hazırlanan, her cümlesi polis ve polis emeklisini anlatan basın açıklamasının değil, kişisel röportajların ön plana çıkması basın açıklamamızdaki taleplerimizin gölgede kalmasına, hedeflerimize, kamuoyu oluşturmada ve meslektaşlarımız arasında ayrışmaya sebebiyet vereceğini düşünüyorum.

Değerli arkadaşlarım daha önce yine emekli emniyet mensupları arkadaşlarımız ve ailelerinin katılımlarıyla Antalya, İzmir, İstanbul ve en son Ankara’da yaptığımız basın açıklaması etkinliklerimize gün geçtikçe katılım oranı, daha da artmaktadır. Hak arama bilinci ve taleplerimizi siyasi erklere duyurma olgusu çoğu meslektaşımız tarafından artık benimsenmektedir. Mesleki değerlerimizin ön planda olduğu basın açıklamaları üzerimizdeki psikolojik baskı ve ürkekliği gün geçtikçe azalttığı gibi hak arama ve örgütlenme yoluyla KYÇ POLMDER çatısı altında güçlü bir STK olmanın önemini ve tek çıkış yolumuz olduğunu kavramamıza yardımcı olmaktadır.

Basın açıklamalarımıza ülkemizin değişik illerinden fedakârlık yaparak gelip, katılarak üzerine düşen sosyal sorumluluğu yerine getiren, meslektaşlarıma, ailelerine ve istediği halde bazı zorluklar nedeniyle aramızda olamayan ama yüreği bizimle birlikte atan tüm duyarlı meslektaşlarıma teşekkür ederim.


UĞUR ORHAN ERGÜN
ANKARA BASIN AÇIKLAMASI
ORGANİZASYON KOMİSYON BAŞKANI

ÖNEMLİ NOT: Değerli arkadaşlarım bu açıklamayı herhangi bir arkadaşımı ya da grubu hedef almak veya göstermek için değil; tamamen sosyal medya, yazılı medya haberleri ve görsel medya haberleri ile ilgili yapılan yorumlar üzerine daha sonra yapacağımız etkinliklerde daha duyarlı olunmasını sağlamak amacıyla kaleme aldım.

Yorum yapacak arkadaşlarımın yorumlarını kişiselleştirmemesini, kırıcı ve ayrıştırıcı yorumlardan uzak kalmalarını istirham ederim."


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN