Antalya'da görev yapacak Çarşı ve Mahalle Bekçileri düzenlenen törende Türk Bayrağı’na el basarak yemin ederek göreve başladı..

Antalya Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapacak (250) Çarşı ve Mahalle Bekçisinden, hizmetiçi eğitimleri tamamlanarak ataması yapılan (170) bekçi için Antalya Valisi Sayın Münir KARALOĞLU, İl Emniyet Müdür V. Mehmet Murat ULUCAN, Antalya Protokolü, Çarşı ve Mahalle Bekçilerimizin aileleri, personelimiz ve basın mensuplarının katılımlarıyla Akdeniz Üniversitesi Gazi Mustafa Kemal Kapalı Spor Salonu’nda, Yemin Töreni düzenlendi..



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Yemin Töreni’nde Konuşan İl Emniyet Müdür V. Mehmet Murat ULUCAN, Yemin Töreni’ne katılan protokol ile Çarşı ve Mahalle bekçilerinin ailelerine hoşgeldiniz diyerek başladığı konuşmada;

“ 2017 yılı içerisinde Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı sınavı yapılmış ve ilimize (250) Çarşı Mahalle Bekçisi personelin ataması yapılması planlanmış, (3) Dönem halinde yapılan eğitim planlaması dahilinde 1. ve 2. Dönem eğitimlerini başarıyla tamamlayan (170) Çarşı ve Mahalle Bekçisi personelden (122) personel Merkez İlçe Emniyet Müdürlüklerine, (48) personel ise Dış İlçe Emniyet Müdürlüklerine atamaları yapılmıştır. 3. Dönemde göreve başlayan (54) personelin ise eğitimleri halen devam etmekte olup, ayrıca ataması henüz yapılmayan (26) Çarşı ve Mahalle Bekçisi aday personel bulunmaktadır. Ataması yapılan (170) Çarşı ve Mahalle Bekçisi kardeşimiz bugün görevlerine başlamak üzere birazdan yemin edecekler ve kutsal bir görevi üstlenecekler.

Sevgili Bekçi Kardeşlerim; Uğruna her an canımızı vermeye hazır olduğumuz Türk bayrağımız ve bundan sonra namusunuz olan silahlarınız üzerine yemin ederek inşallah bu kutsal vazifeyi üstlenecek, bayrağımızı, vatanımızı, milletimizi polis, asker ve jandarmamızla birlikte kollamakla beraber vatandaşlarımızın da huzur ve güvenliği için yerine göre 24 saat görev yapacaksınız.

Devlet olmanın en başta gelen vasıflarından biri vatandaşlarının can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Emniyet Teşkilatımız bu vazifesiyle devlet-millet kaynaşmasının sağlanmasında çok önemli bir misyona sahiptir. Sizlerde bu misyon içerisinde hareket edeceksiniz.

Ülkemiz, geçmişten günümüze kadar pek çok terör örgütü ile mücadele etmiş ve günümüzde de devletin varlığına ve bütünlüğüne karşı gelen terör örgütleri karşısında, kararlı ve azimli bir şekilde mücadelesini sürdürmektedir. Hiçbir güç bizleri devletimize karşı olan bu terör örgütleriyle mücadele etme kararlılığımızdan vazgeçiremeyecektir. Siz Meslektaşlarımız da sürdüreceğimiz bu kutsal mücadelede artık bizlerle birlikte yer alacaksınız.

Bundan 20-25 yıl önce bir mahallenin, sokağın, caddenin geceleri asayişi çarşı ve mahalle bekçileri tarafından sağlanırdı. Bekçilerimiz görev yaptığı yıllarda mahallelerde dosta güven, düşmana korku salan ve herkes tarafından sevilen, adeta mahallelinin abisi konumundaydılar. Sizlerin de bundan böyle bu görevi layığıyla aynı bilinç ve şuurla, özveriyle çalışarak yerine getireceğinize inancımız tamdır.

Üstün bir anlayış içerisinde kanunların size vermiş olduğu yetki çerçevesinde amirlerinizin sizlere vereceği görevleri titizlikle, vatan aşkıyla ve en önemlisi fedakârlıkla yerine getirmeniz gerekiyor. Bugünden itibaren bu yükümlülüğün altına girmiş bulunuyorsunuz. Siz de artık bu ailenin bir ferdi oldunuz. Devletin her kademesi sizin her türlü sorununuzda yanınızda olacaktır. Biz devlet olarak büyük bir aileyiz. Amacımız milletimize hizmet etmektir. Onları huzurlu ve asayiş içerisinde yaşatmaktır. Bunun bilinci içerisinde çalışacağınıza olan inancımla Antalya’nın geceleri artık daha huzurlu olacak diyor, hepinize görevlerinizde başarılar diliyor, yemin Törenimize teşriflerinden dolayı Sayın Valimize ve protokolümüzün değerli üyelerine teşekkür eder saygılar sunarım.
” diye ifade etti. 



Vali Münir TARALOĞLU da Yemin Töreni’nde yaptığı konuşmada; “İdari yapılanmanın en küçük birimi mahallelerimizdir.Mahallelerimizde eskiden bekçilerimiz vardı ve bekçinin düdük sesi herkes için bir güven ortamıydı. Bekçinin düdüğü çalıyorsa o mahallede herşey yolunda demekti. Bekçilerimiz devleti mahallede temsil eden, kötü niyetli kimselere mahallede göz açtırmayan, mahallede olup biten herşeyden haberdar olan ve bunu gerektiğinde üstlerine ve devletin kademesindekilere ileten kişilerdir.

90’lı yıllardan bu yana bekçi alımı yapılmıyordu, vatandaşlarımızın taleplerini de göz önünde bulundudarak şimdi devletimiz tekrar önleyici hizmetler dediğimiz faaliyetler kapsamında, herkesin uyuduğu bir anda devlet adına uyumayan, sokaklara hakim olan, kötü niyetli insanlara fırsat vermeyen bekçilerimizi yeniden alım yaptı. İlimize tahsis edilen (250) Bekçiden eğitimlerini tamamlayan (170) bekçi yeminlerini yaparak mahallelerindeki görevlerine başlamış olacaklar. Güneşin batması havanın kararması ile kötü niyetli insanlar ortaya çıkar. Bekçi kardeşlerimizde bu insanlara fırsat vermeyecek göz açtırmayacaklar. Herşeyden önce yemin edecek bütün bekçi kardeşlerimizi kutluyor ve başarılar diliyorum. Ayrıca ailelerini de tebrik ediyorum.”
  ifadelerini kullandı..

Konuşmaların ardından eğitimleri başarıyla tamamlayarak Birinci, İkinci ve Üçünçü olan Ali KATKICI, Erhan TAŞKIN, Durali ŞİMŞEK’e sertifikaları  Vali Münir KARALOĞLU, Tugay ve Garnizon Komutanı P.Alb. Tahir SAVRAN ile Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan SOLMAZ tarafından verilmesinin  ardından (170) Çarşı ve Mahalle Bekçisi Türk Bayrağı’na el basarak yemin ettiler.


ULUSALSES.COM **HABER : HALİS KAHRAMAN**