SİVAS'ta Ramazan Bayramı tedbirleri kapsamında yapılan uygulamalarda, emniyet kemeri takan araç sürücülerine ve yolculara şapka ile araç kokusu hediye edildi.

Sivas Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Ankara yolu üzerindeki Bölge Trafik Kavşağında "Emniyet kemeri takana şapka, takmayana ceza" sloganıyla uygulama yapıldı.

Uygulamada durdurulan araçlarda emniyet kemeri kontrolü yapan ekipler, arka koltukta oturan yolculara da emniyet kemeri takmaları konusunda uyarıda bulunarak aksi takdirde ceza yazılacağını söylediler. Araç içindeki herkes emniyet kemeri taktıktan sonra durdurulan araçların geçişine izin verildi. Ayrıca emniyet kemeri takan sürücülere şapka, araç kokusu ve balon hediye edildi.

Uygulama sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Feyzullah Dursun, sürücü ve yolculara emniyet kemeri takmaları uyarısında bulunduklarını belirterek, "Emniyet kemeri takma oranı şehirler arası yolculuk yapanlarda yüzde 90'ın üzerinde. Ama bu oran sürücüler için geçerli. Arka koltukta oturan yolcular emniyet kemeri takmıyor. Biz bütün uygulama noktalarımızda kemer takılmasını zorunlu kılıyoruz. Sürücüler ve tüm yolcular emniyet kemeri takmadan otobüsleri bile göndermiyoruz." dedi. 


WWW.ulusalses.com