Emekli Emniyet Müdürü Ziya Aykut Baltacı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile KYÇ Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği'nin Temmuz ayında yapılacak olan Şube Genel Kurul seçimlerinde Antalya Şube Başkanı görevine aday olduğunu duyurdu..



1'inci sınıf emekli Emniyet Müdürü Ziya Aykut Baltacı'nın Genel Merkezi İstanbul'da bulunan ve Türkiye genelinde 41 şubesi ile faaliyet gösteren kamu yararına çalışan (KYÇ) Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği'nin (POLEMDER) Antalya Şube Başkanı görevine talip olduğunu açıkladığı paylaşımında şu ifadeler yer aldı : 

" KAMU YARARINA ÇALIŞAN TÜRKİYE POLİS EMEKLİLERİ SOSYAL YARDIM DERNEĞİ

ANTALYA ŞUBE BAŞKANLIĞI'NIN DEĞERLİ ÜYELERİ EMEKLİ MESLEKTAŞLARIM, AĞABEYLERİM, KARDEŞLERİM,

1961 senesinde hayata gözlerini meslekte açıp, rahmetli babam emekli Polis Memuru Cevdet Baltacı'nın emir ve arzusu sonucu Polis Kolejine giderek 71771 sicil numaralı polis memuru rütbesinden başlamak üzere sırasıyla Antalya, Erzincan, EGM., Batman, Antalya, İstanbul, Isparta il ve ilçeleri ile Oslo büyükelçiliğinde görev yaptıktan sonra 45 sene hizmet sonrası 2016 senesinde 1.Sınıf Emniyet Müdürlüğünden emekli olarak emekliler safına katıldım.

Yıllarca birlik beraberlik içerisinde omuz omuza olduğum bütün arkadaşlarımın ( polis memuru çocuğu olmanın verdiği tecrübe ile) haklarını nasıl gözeterek çalıştıysam elde ettiğim bilgi birikim ve enerjimi başta emekli polisler olmak üzere teşkilâtımız çalışanları ve sorunları için çaba gösterip harcamak adına emekli polis arkadaşlarımın arzusu ve Dernek Başkanı sayın Hasan Kısa'nın uzun süre yaptığı başkanlıktan ayrılmayı düşündüğünden bahisle teşvik ve yönlendirmesi ile Temmuz ayında yapılacak Genel Kurul seçimlerinde Kamu Yararına Çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Antalya Şube Başkanlığına talibim.

Değerli emekli meslektaşlarım, ağabeylerim, kardeşlerim,

Polis için ağır uygulanan genel ve meslek mevzuatının yanında kötü yönetimlerin etkisi ile küstürülen bizlerin emekli olduktan sonra üzerine ölü toprağı serptirilerek yaşamasına, kahve ve lokal önlerinde tavla oynayarak zaman öldürmelerine son vermenin, emekli polisin sesini duyurmanın haklarımız için mücadele etmenin harekete geçmenin zamanı geldi.

Eşit ise eşit ücret ise daha insanca yaşamak için, aynı hizmeti yapan jandarma ile aramızdaki uçurumun kalkması için 3600 ek gösterge ve Emniyet Hizmetleri tazminatının emekliliğe yansıtılması için emeklilerimize Özel Güvenlik personeli harcının cüzi miktara indirilmesi için, Belediye ulaşım ücretinin kaldırılması veya düşürülmesi için sonuna kadar mücadele edip haklarımızı savunmak için ağabeylerimizin 1948 yılında kurarak emanet ettikleri bizlerin SON KARAKOLU olan Derneğimize sahip çıkmak için hiçbir menfaat gözetmeksizin Şube Başkanlığına adaylığımı açıklıyorum.

Birlik beraberlik içinde müdürü, amiri, memuru, bekçisi, teknisyen yardımcısı ve Genel İdari Hizmetlisi işçisi ile başladığımız aile ortamımızı aynı şekilde sürdürebilmek, sevgimizin saygımızın dostluğumuzun adam olmanın insan olmanın şiarıdır.

Doğduğumuz yer, aldığımız payeler, rütbeler, sahip olduğumuz dünya görüşü, inanç, tuttuğumuz siyasi parti, spor kulübü ne olursa olsun ayrımız gayrımız yok kimliğimizde yazdığı gibi hepimiz EMEKLİ POLİS 'iz abiyiz kardeşiz. Rütbe siyaset inanç ayırımı yapanlar bizi bölmeye parçalamaya çalışanlardır. Emekli polise ihanet edenlerdir.

Genel Merkeze bağlı bir şube olarak hiç kimsenin boyunduruğu altında olmadan Antalya'da yaşayan emekli polislerimiz için kurulu olan Derneğimiz, Sevgi Saygı Yuvası olmasını temin edeceğim, küskünlükleri kavgaları ortadan kaldıracağım.

Büyükşehir ve ilçe Belediyelerinden sivil toplum örgütlerine tahsisli yerlerden temin edilerek Konyaaltı Muratpaşa Kepez ve Döşemealtı ilçelerinde emeklilerimizin eş ve çocuklarının yararlanacağı kültürel sanatsal resim heykel müzik faaliyetlerini yürütebilecekleri Sevgi lokalleri açacağım. Bununla birlikte gelişmesi halinde sanat ve halk müzikleri icra edebilecek koro kuracağım.

Özellikle eş ve çocuklarımıza aile bütçesine katkıda bulunabilecek küçük el sanatları (nakış takı çanta cüzdan vs.) üretimi , tasarım ve yabancı dil kursu için Halk Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçilerek öğretmen temin edilerek bu eğitimin verilmesini sağlayacağım.

Emekli polislerimizin çocuk ve torunlarının okul eğitiminde destek amaçlı kurs almalarını sağlayacağım. Hangi il olursa olsun emeklilerimizin eş çocuk ve torunları için okul yurt vs. sorunlarını çözebileceğimden şüpheniz olmasın. İlimizde Genel Merkezimizin temizlik ve güvenlik şirketi kurulmadığından kuruluna kadar Özel Güvenlik şirketleri ile irtibata geçilerek emeklilerimize öncelik verilmesini sağlayacağım.

Her birinden ayrı ayrı gurur duyduğumuz Polis ekmeği ile büyüyen toplumda belli bir yerlere gelmiş çocuklarımızı bir araya getirip işbirliği ile imkan ve kabiliyetlerimizi tartışacağız. Kısacası katılımcı, paylaşımcı, şeffaf, dürüst ve hesap verebilir yönetim için varım.

UNUTMA AKSİYONER OLMAK İÇİN DEĞİŞİM ŞART.

HAYATINI DEĞİŞTİRECEK GÜCÜN VAR.

HİÇ BİR KİMSENİN TEHDİNİNE BOYUN EĞME İRADENE İPOTEK KOYMAYA ÇALIŞANLARA DUR DE.

Bana destek olan ve olmayan bütün emeklilerimize ve değerli ailelerine sevgilerimi saygılarımı sunuyor ; birlikte sağlıklı huzurlu ömür geçirmelerini niyaz ediyorum.

Şehitlerimize ve hayatta olmayan bütün polislerimize ve emeklilerimize Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun..

Adaylığımın camiamıza hayırlı olmasını diliyor ve cuma gününüzü kutluyorum.

Ziya Aykut BALTACI
Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği
Antalya Şube Başkan Adayı "


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN