Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yurt genelinde çalışan ve emekli polislerin konaklaması ve dinlenmesi amacıyla faaliyette olan polis evleri'nden çok sayıda şikayet olmasına rağmen bu şikayetlerin gereğinin ilgili makamlarca yapılmamasına polislerden gelen tepkiler her geçen gün artıyor..

Emekli Emniyet Müdürü Erdal Derya, sosyal medyada yer alan " Çağın Polisi'ne Bir Adım " isimli grup sayfasından yaptığı paylaşım da, Ankara (Polis Evi) Polis Moral Eğitim Merkezi'nde yaşadığı ve gördüğü aksaklıkları ilgili makamlara ve grup sayfasında yer alan meslektaşlarına duyurdu.



Erdal Derya'nın paylaşımında şu ifadeler yer aldı :

" ANKARA POLİS MORAL EĞİTİM MERKEZİ HAKKINDA.. 

2,5 yıl önce,Ankara Cebeci Tıp Fakültesinde olduğum ameliyat ile ilgili olarak üç ayda bir Ankara'ya kontrollere gidiyorum...Ameliyatla ilgili tüm kontrol ve veriler olumlu.Endişe edilecek bir durumum yok şükür ki...

Üzüldüğüm,Ankara'ya geldikçe 2 şer 3 er gün kaldığım Polis Evimiz ile ilgili,bana ters gelen konular:

Bir gidişimde,telefonuma Wifi bağlantısı sorduğumda,günlük bir veya iki liralık ücreti olduğunu söylediler.Ücreti önemli olmasa da,garibime gitti.

Sonraki gidişlerimde,bağlantının sorunlu olduğunu,sorun çözülürse bilgi verip bağlayacaklarını söylediler bir kaç kez...Yani bağlamak istemiyorlar...Pek de önemli değil ama,bizim evimiz ise,düşündürücü.

Son gidişim 5-6 Haziran'da iki gece kaldım.Saat 19.00 da Türkiye Rusya maçı vardı.Yemeğimi biraz erken yedim ve gazinoya veya bir salona oturur,kahvemi içerken maçı izlerim dedim...

Ne gezer,gazinoda tv yok, salonları sorduğumda, kem küm edip maç seyirlerinin kaldırıldığını söylediler,Ben de fazla üstelemedim...Gittim odama, kahvemi içemeden, maçı yalnız başıma izledim..

Angora isimli bir salon ile Hitit isimli bir salon var, sormadım da...Sanırım,görevde olan ve kendisini çok kodaman diye gören,ya da bizim kodaman gördüğümüz kişilerin tasarrufunda...Tabii ki bu sön sözlerim benim tahminim,sormadım boşuna sinir katsayımı yükseltmemek için.

Hadi kodamanların rahatını bozmayalım, bir emekli müdürler salonu olamaz mıydı,olanaklar zorlanarak...?

Yıllardır görüşemediğimiz arkadaşlarımızla da karşılaşma olasılığına kavuşurduk.

Ve de buraya bizim EVİMİZ diyebilirdik değil mi?...

Haksız düşündüysem meslektaşlarımdan özür dilerim... "



ULUSALSES.COM** ÖZEL HABER : Halis KAHRAMAN