Kütahya’da öğrenci yurdu inşaatının en üst katına çıkarak intihara teşebbüs etmek isteyen genç kadını olay yerine gelerek telefonla görüşen İl Emniyet Müdür Hasan Çevik ikna ederek aşağı indirerek intihar teşebbüsünden vazgeçirdi..




Olay, Gaybiefendi Mahallesi Çinigar Caddesi üzerinde bulunan öğrenci yurdu inşaatında meydana geldi. 5 katlı binanın en üst kadında bir odaya girerek kapıyı kilitleyip cama çıkan ve eşinden ayrı yaşadığı öğrenilen iki çocuk annesi R.P. (32) intihara teşebbüs etti.

Durumu fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ekipleri ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri genç kadının çıktığı pencerenin altına atlama yastığı açtı. Telefonla konuşan genç kadın polisin tüm ikna çabalarına rağmen inmeyi kabul etmedi.

İNTİHAR ETMEK İSTEYEN KADINA YARDIM SÖZÜ

Olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik olayla ilgili bilgi aldı. Polis memurunun telefonla uzun süre konuşmasına rağmen ikna edilemeyen genç kadınla bu kez İl Emniyet Müdürü Çevik görüşmeye başladı. Kısa süren görüşmenin ardından kendisine hukuki çerçeve dahilinde her türlü yardımda bulunacağını söyleyen Emniyet Müdürü Çevik kadını ikna etmeyi başardı.

Daha sonra Çevik’in kapıyı görevlilere açmasını istemesi üzerine genç kadın pencereden inerek odanın kapısını polislere açtı. Polislerle birlikte odaya giren sağlık ekipleri olayın şoku ile bayılan genç kadına ilk müdahaleyi yaparak sedye ile binadan indirip ambulans ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine götürdü.

İntihara teşebbüs eden R.P.’nin eşinden boşanarak iki çocuğu ile birlikte yaşadığı ve geçim sıkıntısı nedeniyle bunalıma girerek intihara teşebbüs ettiği öğrenildi ..


ULUSALSES.COM