Emekli Emniyet Müdürü Süleyman Deveci, emekli polislerin ; toplumsal mücadelenin olmazsa olmazı olan güçlü bir STK’ya sahip olması, polisin sorunlarının çözülmesine katkıda bulunulması amacıyla ; sosyal medyada POLİS MEYDANI  isimli grup kurdu..



Antalya'da yaşayan ve Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği (POLEMDER ) üyesi 1'inci sınıf emekli Emniyet Müdürü Süleyman Deveci'nin sosyal medyada POLİS MEYDANI isimli grubunda, grubun kuruluş amacıyla ilgili yaptığı paylaşımında şu ifadeler yer aldı : 

"DEĞERLİ POLİS KARDEŞLERİM ;

Bu gurup; emekli polislerin; toplumsal mücadelenin olmazsa olmazı olan güçlü bir STK’ya sahip olması, polisin sorunlarının çözülmesine katkıda bulunulması için kurulmuştur. Tanıdığınız polis kardeşlerimizi lütfen gurubumuza ekleyelim. Konusu suç teşkil etmeyen, eleştiri sınırlarını aşmayan, genel ahlaka ve ortak değerlerimize aykırı olmayan fikirlere saygı ve fikirlerin açıklaması gurubumuzun olmazsa olmazıdır.

POLEMDER ve şube başkan adaylarına eşit mesafedeyiz. Gurup adına, başkan adaylarının lehinde veya aleyhinde açıklama yapılmaz. POLEMDER ve şube başkan adayı olacak emekli polis kardeşlerimiz kendilerini tanıtmaları, yapacakları hizmetleri açıklamaları için gurubumuzda paylaşım yapabilir. Gurubumuzda olan polis kardeşlerimiz başkan adaylarının yapacağı paylaşım ve yorumlara eleştiri yapabilir, destekleyebilir, ancak başkan adayları dururken onların propagandası için paylaşım yapamaz.

Konusu suç teşkil eden, eleştiri sınırlarını aşan, kardeşlerimizi itibarsızlaştıran, aşağılayan, genel ahlaka ve ortak değerlerimize aykırı; küfür ve hakaret içeren; tehditkar, rahatsız edici, kişilik haklarına zarar veren paylaşım ve yorum yapan kişiler; yöneticilerin oy çokluğu ile karar alması halinde yapılan paylaşım ve yorumlar silinir ve paylaşım ve yorumu yapan kişiler guruptan çıkartılır.

İktidar ve kişisel çıkarları uğruna oy hesabıyla; yerel ve genel seçimler öncesi yaklaşık %1 oy olan partilerin desteğini almak için ittifaklar kuran, ittifak kurdukları siyasi partilere ve güçlü bir STK’ya sahip olmayı başaran STK’ların taleplerini yerine getiren ve Ülkemizdeki yaratıkları kutuplaşmadan beslenen kendilerine demokrat siyasi partiler iktidara geldiklerinde; STK’lardaki SEÇMEN SAYISI iktidar olmalarına katkı verecek SAYIDA ise muhatap alarak taleplerini yerine getirdikleri, STK’ların gücünü üyelerden aldığı için, emekli polislerin güçlü bir STK’ya sahip olmadan hükümetlerin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da polisleri muhatap almayacaktır.

Polise; hak aramak için oluşturulan gurubumuzda; siyasi partilerin ve liderlerinin; lehinde ve aleyhinde propaganda yapılmamasını istiyoruz.

Teşkilatımızda, polis memurundan emniyet müdürüne kadar değişik rütbelerde görev yaptıktan sonra emekli olan polis kardeşlerimiz görevde iken; görev gereği amir ve memur olan ilişkilerinin, emekli olduğumuzda, birlik ve beraberliğimizin devamı için ABİ ve KARDEŞ olarak sürdürülmesi gerektiğine inanıyorum.

Birlikte örgütlenmemize engel olan, davamıza zarar veren, polisin umudunu ve şevkini kıracak söylemlerde bulunulmamalı. Enerjimizi, bahaneler üreterek suçlu arayarak, birbirimizi ÖTEKİ yaparak tüketmek yerine; güçlü bir STK’ya sahip olmayı başaramadığımız için sahipsiz kalan polislerin hak ettiği halede bugüne kadar verilmeyen haklarının alınması için harcanmalı.

Görevde iken haksızlığa uğrasa bile; küsmek ve darılmak için bahaneler aramak yerine, sevmek ve sevilmek için çareler aramalı, birbirimize yapılan haksızlıkları toza, iyilikleri ise mermere yazılmalı.

Kulaktan kulağa yayılan, doğruluğu şüphe götürür, kaynakları bilinmeyen, doğrulukları ispatlanamamış ama dilden dile, nesilden nesille özenle aktarılan uydurma folklorik hikaye niteliğinde olan; şehir efsanelerine, aklı selim hiçbir kişinin söylemeyeceği akla ziyan sözler ve teyide muhtaç bilgiler; kendi doğrularımızla çakışsa bile, doğru olup olmadığını araştırdıktan sonra beğenip paylaşılmalı.

3600 ek göstergesini almanın, polisin sorunlarının çözülmesine katkıda bulunmanın, haksızlığa uğrayan polislere sahip çıkmanın, kimsesiz polislerin kimsesi olmanın, derdine derman arayan polisin derdine derman olmanın ve polisin geleceğini kurtarmanın tek yolu; emekli polislerin, güçlü bir STK’ya sahip olması gerektiğinden,

STK’lar da gücünü üyelerden aldığı için; POLEMDER’e üye olmanız, polisin güçlü bir STK’ya sahip olması için yola çıkan kardeşinize / abinize destek olmanız, kimsesiz polislerin kimsesi ve polisin sesi olmanız dileğiyle ;

sevgi ve saygılarımla selamlar.."  


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN