Emekli Emniyet Müdürü İsmet Sayar'ın sosyal medya hesabından "Yurdumuzun terör belasından bile daha büyük sorunu ; trafik kazalarıdır... Mezbaha da gibiyiz... " başlıklı paylaşımı ilgi gördü ve paylaşım altına  çok sayıda yorum yazıldı.



İşte sosyal medyada paylaşım altına yazılan bazı YORUMLAR şöyle sıralandı :

Kamil Sayar :
“Duble yol yaptık nasıl ölmeyi başarabiliyorsunuz “ dedi bakanımız duymadınız mı? Kör bakasıca bakan..

Ismet Sayar : Nevşehir'de dikkatimi çekmişti. Duble yollar yapıldıktan sonra kaza ve ölüm sayısı artmıştı... Duple yollardaki kıvrımlar insanlara ölüm pususu oluyordu...

Halis Kahraman : Trafik Güvenliği Yüksek Kurulu Başkanı olan son Başbakan Binali Yıldırım görevi süresince hiç kurula katılmadı ve başkanlık etmedi..İşte trafik yönetimine bakışı bu.Trafikte ölen ölür, geride kalan sağlar bizim..göŕüşünü hep savundular..Yazık,çok yazık..

Mustafa Erkocak: Akilli telefonlar sag kalir akilsiz canlar can verir..! Başlıca sorun dikkatsizlik.., onu da göz ardı etmeyelim. Düz yolda bile kazaya maruz kalınıyor günümüzde dikkatsizlikten..

Hüseyin Avni Kotevoğlu :
YUNANISTAN KADAR BİLE OLAMADIK BU KONUDA .. İÇKİLİ YAKALANANIN ARACI ELİNDEN ALINIYOR.. BİR DAHA DA VERİLMİYORMUŞ.. BİZDE NEREDEYSE PLAKET VERİLECEK..

İsmet Sayar : Trafik kazaları, yaktığı ocaklar kadar etki yapıyor. Oysa toplum olarak, daha duyarlı olmalıydık...Kim kime , dum duma mantığı... Demek ki devlet olmada sorunumuz var. Trafik kazaları hepimizin sorunu olmalı...

Osman Ozadam : Saniyorum bu trafikte kural tanimazlik asil boyyuk az daha boyuk muzulman Tuk milletinin genlerinde var fransada suclarin basinda Trafik kurallari ihlali var ve Turkiye içinde sakin gitmeyin demezler aman trafikte dikkat hayatiniza malolabilir derler..

Hüseyin Avni Kotevoğlu :
15 YIL AKTİF ARAÇ KULLANDIM.. BİR KEZ BİLE ÇEVİRMEYE GİRMEDİM..BEN Mİ ŞANSLIYDIM .. DENETİM Mİ YOK..? ANLAMIŞ DEĞİLİM..

Hikmet Basma : Kontrollerin,insan can ve mal yerine,bütçeye katkı sağlamak amacına yönelik olursa,olacağı budur.Bu bir sonuçtur.Size basit bir olay anlatayım.:Bir operasyon geçirdim hastahanede yatıyorum.Aracımın fenni muayenesini yaptırmak üzere oğlum Alman-Türk işbirliği ile hizmet veren TÜVTÜRK denen istasyona götürüyor aracı.çok basit bir kaç sorun nedeniyle muayeneyi geçemiyor..Hastahaneden çıktım.Tesbit edilen eksiklikleri yerine getirip,Dalaman'dan Fethiye muayene istasyonuna giderken,yolda trafik polisleri durdurdu.Kontrolde,fenni muayene gününüz geçmiş dediler.Ben de, randevulu olarak,şimdi muayene istasyonuna gittiğimi ve muayene randevu saatimi de cep telefonumdan TÜVTÜRK'ün gönderdiği mesajı  polis memuruna gösterdim. Polis memuru, "Bizi ilgilendirmez.." diyerek ceza yazdılar.Kamudan gelen bir insan olarak, bu keyfi tutumu görerek,yukarıda belirttiğim bütçeye katkı yapma konusu kanaati uyandı ben de..

TC Hüseyin Gürol Öztürk :
Hikmet bey, polisin size kestiği cezanın yasal olmadığını düşünüyorum.Kesin iptal edilir.

Kadir Can : Sürat limitleri keyfi tercih seçeneği için değil, herkesin uyması zorunlu kurallardır. Sinyal kolu hayat kurtarır.

TC Hüseyin Gürol Öztürk :
Evet kaza oranları çok üzücü.Çıkarılan af''barış''ların hiç etkisi yok mu.Bir de Ankara'nın merkezinde öten çift Egzozlu arabalar rahatça dolaşabiliyorsa eğer trafik ve denetim olayı bitmiştir derim..Her zaman.Beklenmedik tali noktalarda kısa kısa yer değiştirerek denetim yapılmalı ki etkisi olsun..Her an her yerde denetim olabilir algısı yaratmalı ki anlamı olsun.

Erdoğan Saba  : DİKKAT, TRAFİKTE İZLENİYORSUNUZ ..!

Kırmızı ışık, emniyet kemeri, cep telefonu, ortalama hız, park, emniyet şeridi, tramvay yolu, ters yön, yaya yolu, ofset taralı alan, dönüş yasağı ve Mobil İhlal Tespit Sistemi olmak üzere, toplam 455 adet ihlal tespit sistemi bulunuyor.

EDS ler İzmir’de bugün resmen devreye girdi. Sistemler ile ihlal yaptığı tespit edilen araç plakalarına Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlenmeye başlandı. Çevre yolu, hava limanı yolu, Aspendos Bulvarı dahil tüm şehir içi hız sınırı, 70 KM. Aşılması durumunda cezanız adrese teslim.

Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) yeni yayımlanan usul ve esaslara göre yeni eklemeler de yapılarak revize edildikten sonra İzmir’de bugün trafik ihlallerini kayıt altına almaya ve cezai uygulamalara başladı.

EDS’ ler; emniyet kemeri, ve cep telefonu ile konuşma dahil, fotoğraflı otomatik ceza gönderecek. EDS‘lerde; kırmızı ışık, ortalama hız, park, emniyet şeridi, tramvay yolu, ters yön, yaya yolu, ofset taralı alan, dönüş yasağı ve Mobil İhlal Tespit Sistemi olmak üzere, toplam 455 adet ihlal tespit sistemi bulunuyor.

260 milyon TL’ye mal edilen bu sistemi kuran şirket, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne % 30 komisyon ödeyecek..


ULUSALSES.COM--**ÖZEL HABER : Murat AYDIN