Emekli Emniyet Müdürü Yavuz Elbirler, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sessiz çoğunluğun sesi oldu ve " Siz, bizim kim olduğumuzu biliyor musunuz ? " sorusunu yöneltti.



Polis Koleji ve Polis Akademisi mezunu, Emniyet teşkilatının çeşitli kademelerinde görev yaptıktan sonra da Daire Başkanı olarak üst düzey yöneticilik yapan ve Emniyet camiasında sevilen ve sayılan Emekli 1'inci Sınıf Emniyet Müdürü Yavuz Elbirler'in " Siz, bizim kim olduğumuzu biliyor musunuz ? " başlıklı  sosyal medya paylaşımında şu ifadeler yer aldı :

"SİZ BİZİM KİM OLDUĞUMUZU BİLİYOR MUSUNUZ ?

Ve bir gün, bir Şehidimizin cenaze törenin de Kükredi, '' Artık Canımıza Yetmiştir...'' alabildiğine eleştirdi siyasi iradeyi, toplantılarda, raporlarında dile getirdiği yanlışları, eksikleri, cesurca haykırdı. Adı Necdet Menzir idi.Allah rahmetini ondan esirgemesin inşallah.

Bir başka gün, şehitlerimiz var idi, polisler silahlarını ters tutarak yürüdüler. Para, pul, az çalışmak, makam istemiyorlardı. Tek istedikleri yasaların kendilerine verdiği yetkileri kullanmalarına izin verilmesi idi.

Biri, mesleğinin zirvesinde bir Emniyet Müdürü idi, hiç şikayet etmemiş, nereye gönderirler ise oraya gitmiş, lokomotif olmuş, personelini çekmiş, eğitmiş, her gittiği yerde huzuru sağlamış.

Diğerleri polis memurları ve bir kısım, sıralı amirleri.

Polisler,
Çoğu zaman saate bağlı olmaksızın çalışan, günün her saati görev başında uç beyleri.
Evlerinden göreve gitmek üzere çıkar iken, acaba dönecek mi diye düşünerek onları dualar ile uğurlayan, evdeşleri, anaları, babaları.

Evine, bir akşam yemeği için geldiğinde, gelen bir telsiz anonsu üzerine çocuklarını sofra başında bırakıp çıkan, operasyona giderken yatağında uyuyan çocuklarının son bir defa görüp saçlarını okşamayı düşünen insanlar.

Biliyor musunuz, geceleri bir türlü eşleri görevde iken uyuyamaz polis eşleri, beklerler sabahı, yürekleri titreyerek.
Polisler, trafikte, karakol da, adli birimlerde görevlerini yaparken birileri onlara şöyle seslenirler ; ''...sen benim kim olduğumu biliyor musun ? Haritadan yer beğen. Kime bulaştığının farkında mısın? Ayağınla pislik getirme.''

Bir kısım basiretsiz, kendi ikballerini görevden üstün tutan yöneticiler ve de illaki onların dayandığı, korktuğu, siyasiler ve siyasilerin korumasında ki sözde kerameti kendinden menkul para ve makam sahipleri, yetersiz özlük hakları, idari adli soruşturmalar, kırmaz görev şevkini. Yine de vatanın yılmaz bekçileridirler, Devletin emrinde, milletin hizmetin dedirler.

Aile fertlerinden daha fazla birlikte oldukları meslektaşları ile birlikte, 20'li, 30'lu, 40'lı yaşlarda ölüme yürürler, şehadet şerbetini içerler, geride gözü yaşlı analar, babalar, eşler, sevgililer, çocuklar bırakarak ve cevap verirler kendini bilmezlere, ''SİZ BİZİM KİM OLDUĞUMUZU BİLİYOR MUSUNUZ ?

Bizler, 3600 ek göstergeyi, iyi bir kumanyayı, karnını doyurabilcek miktarda tayın bedelini, çocuklarını rahatlıkla besleyip, giydirip, okutabilecek çocuk yardımını komik miktarlarda tuttuğunuz, İş güçlüğü ve riskini pek de önemsemediğinin, dertlerini dinlemediğiniz, her türlü kullanmak istediğiniz, emeklilikte, kimlik kartını bile çok gördüğünüz, çalışmaya, çalışamaz ise sürünmeye mahkum ettiğiniz POLİSLERİZ..

Selam çalışan ve emekli tüm meslek arkadaşlarıma...." 


ULUSALSES.COM- * * ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN