Emekli Emniyet Müdürü Metin Örel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığı açıklamalarıyla ilgili," ABD Yönetimi ve Trump'ın aldığı Kudüs kararına sadece kızmakla kalınmamalı, tüm vicdanlı ülkelerin bu kararı kabul etmemeleri,ısrar edilirse İsrail ve ABD ile ilişkileri minimum seviyeye çekip ,karar düzeltilene kadar Büyükelçileri geri çağırmak gerekir." ifadelerini kullanarak,alınan bu karara tepki gösterdi.

Bir dönem İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amiri olarak görev yapan ve bir TV kanalında kız kaçırma,cinayet olaylarını aydınlatan " Gerçeğin Peşinde" isimli programda da halen Danışman Konuk ve Yorumcu olarak görev üstlenen Metin Örel'in sosyal medya paylaşımında şu ifadeler yer aldı :



" Metin Örel
17 dk. ·

ABD Yönetimi ve Trump'ın aldığı Kudüs kararına sadece kızmakla kalınmamalı, tüm vicdanlı ülkelerin bu kararı kabul etmemeleri,ısrar edilirse İsrail ve ABD ile ilişkileri minimum seviyeye çekip ,karar düzeltilene kadar Büyükelçileri geri çağırmak gerekir.

Filistin'in yalnız olmadığı tüm dünyanın aklı başında devletlerince deklare edilir.Dünya ABD ve İsrail demek değildir."

METİN ÖREL KİMDİR ?

Aslen Sivas’lı olan Metin Örel, 1964 İstanbul Balat doğumludur. Polis koleji ve Polis akademisi eğitimi sonrası Emniyet teşkilatına Komiser yardımcılığı ile başladığı görevine, Aşayiş şube müdürlüğü Cinayet, Gasp ve organize suçlarla mücadele birimlerinde devam etmiştir.

2008 yılı sonrası Merkezi Dolmabahçe Sarayı olan TBMM milli Saraylar Koruma Müdürlüğü görevinin ardından, Emniyet Müdürü rütbesi ile emekli olmuştur.

Marmara Üniversitesi Gazatecilik ve Halkla ilişkiler bölümünde Yüksek Lisansını tamamlamış, Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik bölümünden mezun olmuştur. Goethe Enstitüsünde Almanca eğitimini tamamlamış, iyi derecede Almanca ve İngilizce bilmektedir.

Nesrin Örel ile evli olup, Aybüke ve Halil İbrahim Örel isimli iki çocuk sahibidir.


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN