Emekli Emniyet Müdürü İbrahim Acun'un EK GÖSTERGE İsyanı..

İbrahim Acun, " Uzman Çavuş 3600 Ek Gösterge aldığına göre polisimiz neden bundan mahrum bırakılıyor ? Memurların özlük haklarını savunmak üst düzey yöneticilerin görevi değil mi? Emniyet Genel Müdürlüğümüz memurları kendi kaderlerine neden terk ediyor..? Ayıptır, günahtır, kul halkıyla oynanmaz..! " dedi







İbrahim Acun'un sosyal medya hesabından "EMNİYET TEŞKİLATINDA EK GÖSTERGE SORUNU " başlığıyla yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı :

" Aşağıda Genel Kurmay ve Emniyet Teşkilatı üst düzey personele verilen Ek Gösterge tablosunu kıyaslamaya imkan versin diye birlikte verdim.

Her iki kurum da eşdeğerde güvenlik hizmeti vermektedirler. Dolayısıyla personelin rütbeleri itibariyle dengeli ve orantılı maaş ve Ek gösterge almaları icabeder.

Genelkurmay Başkanı Ek Gösterge 9000 almaktadır. O halde Emniyet Genel Müdürü de 9000 Ek Gösterge almalıdır.

Kuvvet Komutanları Ek Gösterge 8400 alıyorlar. Haklarıdır, alsınlar tabii. Bunun Emniyet Teşkilatındaki denkliği Genel Müdür Yardımcıları, Ankara, İstanbul ve İzmir İl Emniyet Müdürleridir. Onlar da 8400 Ek Gösterge almalıdırlar.

Orgeneraller 8000 Ek Gösterge almaktadırlar. Bu rütbeye denk olan Polis Başmüfettişleri ve İl Emniyet Müdürlerinin almaları gereken Ek Gösterge 8000 olmalıdır.

Uygulamaya bakınca, Emniyet Genel Müdürü 7000, Gen. Müd. Yrd. ları 4300 ve İl Emn. Müd. leri 3600 Ek Göstergeye mahkum edilmiş oldukları ve kaderlerine boyun büktüklerini görüyoruz.

Allah aşkına 3600 Ek gösterge alan uzman çavuş İl emniyet müdürü veya Daire başkanlığına denk midir ki, aynı Ek Göstergeyi alıyor?

Onların bu kaderci davranışları ve mücadele için kıllarını kıpırdatmamaları, alt kademedeki personelin de mağduriyetlerine sebep olmaktadır.

Emniyet Teşkilatında alt kademede cılız bir şekilde sürdürülen Ek Gösterge mücadelesine ivme ve kuvvet kazandırmak için başta Emn. Gen. Müdürü olmak üzere üst düzey rütbelilerin bunu bir onur ve gurur meselesi yaparak mücadeleye dahil olmaları gerekiyor kanaatindeyim.

Hak ettikleri Ek göstergeleri yükseltmeleri meyanında, bunu hiç alamayan amir ve memurların da rütbeleri ve kıdemlerine göre dengeli ve orantılı olarak en az 3600 Ek gösterge alacak şekilde yeni bir düzenleme yapılması için Maliye Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunmalarını istiyorum.

Üniversite Mezunu olan Polisimizin, lise mezunu jandarma uzman Çavuşlar’ından aşağı kalır bir yanı yoktur. Aksine daha eğitimli ve daha verimli güvenlik hizmeti vermektedirler.

Uzman Çavuş 3600 Ek Gösterge aldığına göre polisimiz neden bundan mahrum bırakılıyor..?

Memurların özlük haklarını savunmak üst düzey yöneticilerin görevi değil mi..?

Emniyet Genel Müdürlüğümüz memurları kendi kaderlerine neden terk ediyor..?

Ayıptır, günahtır, kul halkıyla oynanmaz..!