Emekli Emniyet Müdürü Osman Öztürk'ün İçişleri Bakan yardımcısı olması için sosyal medyada KAMPANYA başlatıldı..

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yeniden İçişleri Bakanı olarak atanması için sosyal medyada paylaşımlar yapan Giresun Sivil Toplum Kuruluşu öncüleri şimdi de İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılığı için önemli bir ismi öneriyor

Giresunlu olan Emniyet eski Müdürlerinden Osman Öztürk'ün akademik kariyer ve şu anda yaptığı işlerle önemli donanıma sahip olduğunu ifade eden STK yöneticileri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Öztürk'ü İçişleri Bakan yardımcısı olarak atanması yönünde sosyal medyada kampanya başlatıldı.




OSMAN ÖZTÜRK Kimdir?

Emekli Emniyet Müdürü, Araştırmacı Yazar-Eğitimci


40 yıllık mesleki deneyime sahip olan Öztürk, Rize, Tunceli ve Kırşehir’de İl Emniyet Müdürü, İstanbul-Beyoğlu ve Ankara-Çankaya ilçelerinde de ilçe emniyet müdürü olarak uzun yıllar görev yaptı.

Bunun yanı sıra Paris L’OCDE Türkiye Daimi Temsilciliğinde Koruma Amiri, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkanlığında Mali Şube Müdürü, Ankara Emniyet Müdürlüğünde Asayiş, Stadyumların Güvenliği, Çevik Kuvvet, Toplumsal Olaylar, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri ve Esenboğa Havalimanı ve Yabancılar ve Pasaport Şube Müdürlüğünden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

Strateji Daire Başkanlığı ve Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda 1. Sınıf Emniyet Müdürü ve Polis Başmüfettişi gibi üst düzey görevlerde bulundu. ABD Washington Büyükelçiliği’nde güvenlik konularıyla ilgili 2,5 ay süreyle inceleme ve denetleme görevinde, Avrupa Birliğince düzenlenen Çek Cumhuriyeti ve Romanya’da “Yasadışı göç ve insan kaçakçılığı” seminerleri, İspanya’da “Kolluk Kuvvetleri Yönetimindeki Temel Felsefe ve İyi Yönetim Kuralları, Suç Önleme Politikaları ve Uygulamaları, Suç Soruşturma Faaliyetlerinin İncelenmesi,

AB Kolluk Faaliyetleri Güç Kullanımı, Genel ve Hizmet içi Eğitim ile Branşlaşma” seminerlerine katıldı. New York John Jay College of Criminal Justice’da Siber Terörizm Sertifika Programına katılan Öztürk; ABD’de John Jay College of Criminal Justice’da “Terörizm “, Houston South Texas Hukuk Fakültesinde “Polis Yasasındaki Değişiklikler, Hukuk Reformu ve Projeleri”, Ohio Eyaleti Kent State Üniversitesi’nde “Toplum Destekli Polis Uygulamaları”, New York Princeton Üniversitesi’nde “Türkiye Polis Projeleri”,

ABD Washington merkezli düşünce kuruluşu Global Policy Institute ve BAU International Üniversitesi tarafından Washington DC’de düzenlenen Güvenlik ve Terörizm Panelinde “Dünyada ve Türkiye’de Terörizm”, T.C. İçişleri Bakanlığı’nın düzenlediği 5. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumunda “Güvenli Okul, Sorumlu Öğrenci ve Trafik Bilinci”, T.C. İçişleri Bakanlığı’nın İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesinde “Özel Güvenlik Sektörünün Büyüklüğü, Gelişimi ve Pazar Türleri”, KKTC Yakın Doğu Üniversitesi’nde ve KKTC Beyarmudu Belediyesinde “Güvenli Okul”, ISAF Uluslararası Güvenlik Fuarında “Sporda Şiddet ve Stadyum Güvenliği” ve “Güvenli Okul”, yine KKTC Yakın Doğu Üniversitesi’nin Engelsiz Bilişim Günleri’nde “Güvenli Okul İkliminde Mutlu Çocuklar”,

Polis Akademisi Sempozyumunda “Kentsel Güvenlik ve Çocuk Suçluluğu”, Bahçeşehir Üniversitesi’nin düzenlediği Aydınlık Bir Gelecek İçin Çocuk Hakları Sempozyumunda “Güvenli Okul”, Suriye Krizinin Türkiye’ye Yansımaları çalıştayında “Terörizm”, Kadınılmaz Kadınlara Dokunulmaz Konferansı’nda “Kadına Yönelik Şiddet ve Kolluk Gücünün Görevleri” ve yine Bahçeşehir Üniversitesi’nde “Güvenli Okul”, “Sporda Şiddet ve Stadyum Güvenliği”, “AVM Güvenliği”, “Siber Güvenlik”, “Kinoloji” konularında konferanslar vermiştir.

Türkiye'de ilk defa uygulamaya konulan Güvenli Okul Projesi'nin fikir sahibi ve projenin başkanıdır. 2013-2017 yılları arasında İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Denizli, Diyarbakır, Manisa, Şanlıurfa, Giresun, Ordu, Edirne ve KKTC’de 30 “Güvenli Okul Konferansı” vermiştir.

Bu alanda Uluslararası Bilimsel Dergilerde makaleleri yayınlanan Osman Öztürk; Türkiye’nin ilk “Güvenli Okul Ölçeği”ni hazırlayarak uygulamaya koymuştur.

Emniyet Müdürlüğü görevleri sırasında birçok önemli projeyi faaliyete geçiren Öztürk; Okul Polisliği, Aile Polisliği, Teröre Karşı Toplumun Korunması ve Terör Örgütleri ile Mücadele ve Halk Desteğinin Önlenmesi, Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ile Mücadele ve Polis Halk İletişiminin Geliştirilmesi gibi birçok önemli alanda toplum destekli polislik projelerini Türkiye’de ilk defa uygulamaya geçiren Emniyet Müdürü olarak bilinmektedir.

Özellikle Rize Emniyet Müdürlüğü görevi sırasında ilk defa stadyumlarda tel örgüleri kaldıran ve “Holiganizme Karşı Centilmenlik Projesi”ni uygulamaya koyan İl Emniyet Müdürü olmuştur. Polisin önleyici ve koruyucu görevlerini proaktif bir yaklaşımla etkinleştirerek görev yaptığı illerde suçları önlemede ve azaltmada başarılı olmuş ve çok sayıda takdirname ve taltifle ödüllendirilmiştir.

IPA üyesi olan Osman Öztürk, birçok önemli Asayiş ve Terör operasyonunu sevk ve idare etmiştir. Gazi Üniversitesi’nde “Kent Güvenliği” konusunda yüksek lisans yapmış olan Öztürk’ün; yayımlanmış Türkiye Trafik Kazaları Gerçeği 1-2, Güvenli Okul isimli inceleme-araştırma kitapları (2), 7 adet çocuk kitabı ve 5’i şiir kitabı olmak üzere toplam 16 kitabı bulunmaktadır.

Birçok bestelenmiş güftesi olan Öztürk, 2014 Antoloji 2 Sihirli Kalemler Altın düşünce Altın Kalem Ödülü alan Öztürk, 2017 Mart ayında Bahçeşehir Üniversitesi'nde gerçekleşen UNESCO Dünya Şiir Günü ve Liceo Poetico De Benidorm'un 14. Kuruluş Yıldönümü Kutlamaları düzenleme kurulunda yer almış, 2018 Yılı Şubat ayında Uluslararası Rodos Yazarlar ve Çevirmenler Merkezi Edebiyat Projeleri Geliştirme Arama Konferansına katılmıştır.

Hürriyet, Milliyet ve çeşitli gazetelerde konuk yazarlık ve köşe yazarlığı yapmaktadır. Halen CSG-City Security Group Yönetim Kurulu Başkanı ve Bahçeşehir Üniversitesi öğretim görevlisidir.

ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER :HALİS KAHRAMAN