Polis sendikası Emniyet-Sen, İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'a seslendi : " Polise bu ne ORANTISIZ CEZA..!"

Emniyet-Sen,İzmir'de bir polis merkezinde görevli  polis memuruna İl Polis Disiplin Kurulu tarafından çelik yelek giymediği gerekçesi ile 24 AY UZUN SÜRELİ KIDEM DURDURMA (usulüne uygun olarak verilmiş emri yerine getirmemek) disiplin cezası verilmesine  " Polise bu ne ORANTISIZ CEZA..!" hakkaniyetsiz diyerek, tepki gösterdi.

Emniyet-Sen Genel Merkezi'nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı : 

"SAYIN VALİ, SAYIN EMNİYET MÜDÜRÜ BU NE ORANTISIZ BİR CEZADIR BÖYLE !!!

İHRAÇ ETSEYDİNİZ BARİ DEMEKTEN, YAZIKLAR OLSUN DEMEKTEN KENDİMİZİ ALAMADIK MAALESEF.

NASIL OLSA BİR DERECE ÜST CEZA MESLEKTEN İHRAÇ. BİRAZ DAHA ÇEKİŞTİRİP İHRAÇ ETSEYDİNİZ ..!!!

İzmir Valisi Sayın Erol AYYILDIZ'a, İl Polis Disiplin Kurulu Başkanı Vali Yardımcısı Sayın Uğur KOLSUZ'a, İl Emniyet Müdürü Sayın Hüseyin AŞKIN'a sesleniyoruz.

Polisin özellikle son dört yıldır ülkemizde yaşanan yoğun terör ve sokak olaylar nedeniyle; insanüstü bir tempoda çalıştığını, çok sayıda mensubunu şehit verdiğini, izin ve dinlenmenin ne olduğunu unuttuğunu, aile ve sosyal hayatının yıprandığını, ayrıca içimizdeki Fetö'cülerin teşkilatımızdan ihraç edilmesi ve açığa alınmasıyla birlikte polisin iş yükünün büyük oranda arttığını, oluşan boşluğun kapatılamadığını sizlerde çok iyi biliyorsunuz.

Buna rağmen görevli olduğunuz ilinizde bir polis merkezinde görevli polis memuru meslektaşımızın, kasıtlı olmadan, sadece görev yoğunluğundan kaynaklı olarak, ki polis merkezlerinin görev yoğunluğunu, personel yetersizliğini ve teşkilatımızda üvey evlat muamelesi gören bir birim olduğunu herkes bilir; meslektaşımızın çelik yelek giymemiş olmasını gerekçe göstererek, 24 AY UZUN SÜRELİ KIDEM DURDURMA (usulüne uygun olarak verilmiş emri yerine getirmemek) cezasıyla cezalandırıldığını öğrendik.

Bu noktada, meslektaşlarımız ve polis merkezleri açısından var olan ve yukarıda saydığımız olumsuzlukların bir an için yaşanmadığını ya da fiilin kasıtlı işlendiğini kabul etsek bile, bu fiil karşısında uygulanması gereken ceza, sadece KINAMA olması gerekirken, 24 AY KIDEM DURDURMA CEZASI verilmesi hakkaniyetsiz ve vicdanları yaralayan bir karar olmuş.

Adilane olmayan bu kararla idari hukuk ilkelerinden olan orantılılık ilkesi açıkça ihlal edilmiş. Bu haksız uygulamanızın toplumsal vicdanı kanatacağından ve kınanacağınızdan emin olarak, verdiğiniz haksız kararınızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

Saygılarımızla..


Oybirliğiyle verilen karar da imzası olanlar :

Uğur KOLSUZ                (Başkan) Vali Yrd.
Sebahattin KAPUCU     Vali Yrd.
Gürkan YİĞİT                 İl Emn.Müd.Yrd.
Seda ÖĞRETMEN           Asayiş Şb.Müd.
Sefer ŞANİN                   Personel Şb.Müd.
Erol AYYILDIZ                Vali "


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN